Menu
Terug

Fietszadels

Een fietszadel kan een fietsrit maken of breken. Een goed zadel voor je racefiets, mountainbike of stadsfiets is erg belangrijk. Daarom hebben we een ruim assortiment aan fietszadels voor je. Want zadels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur voor een smal zadel, breed zadel en zijn er specifieke vrouwenzadels en herenzadels te krijgen. Daarnaast hebben we ook onderhoudsmiddelen voor zadels zoals leervet, onderhoudsvet en bijvoorbeeld zadelklemmen. Wil je zeker weten dat je met het goede zadel op stap gaat? Gebruik dan onze fietszadel Keuzehulp voor een passend advies.

Meer lezen
Categorieën
Race & MTB
Stadsfiets & E-bike
Kinderfiets zadels
Zadelpennen
Dropper Posts
Zadel toebehoren
Merken

Best verkocht

Fizik Tempo Argo R5 Zadel

74,95
Adviesprijs 99,-
Test dit fietszadel 30 dagen

Selle Italia Flite Boost TM Superflow Zadel

115,95
Adviesprijs 145,-
Test dit fietszadel 30 dagen

Crankbrothers Highline 3 Dropper Post

Vanaf 149,-
Adviesprijs 199,-

RockShox Reverb Stealth C1 1x Dropper Post

Vanaf 289,-
Adviesprijs 492,-

RockShox Reverb AXS Dropper Post

649,-
Adviesprijs 886,-

Selle Italia SLR Boost TM Superflow Zadel

115,95
Adviesprijs 145,-
Test dit fietszadel 30 dagen

Bontrager Verse Comp Zadel

64,99
Test dit fietszadel 30 dagen

Selle Italia Model x Green Superflow Zadel

49,90
Adviesprijs 59,-
Groene Keuze

Selle Italia SLR TM Super Flow Zadel

109,95
Adviesprijs 145,-
Test dit fietszadel 30 dagen

Selle Italia SLR Boost Superflow Ti Zadel

194,95
Adviesprijs 229,-
Test dit fietszadel 30 dagen

Brooks B17 Zadel

94,95
Adviesprijs 140,-

Selle Italia Novus Superflow Endurance TM Zadel

84,95
Adviesprijs 109,-
Test dit fietszadel 30 dagen

SQlab 602 Ergolux Active 2.0 Zadel

79,95
Adviesprijs 119,95
Test dit fietszadel 30 dagen

Brooks C17 Cambium All Weather Zadel

99,95
Adviesprijs 110,-

Selle Italia SLR Superflow Ti Zadel

159,95
Adviesprijs 209,-
Test dit fietszadel 30 dagen

Bontrager Verse Elite Zadel

114,99
Test dit fietszadel 30 dagen

Pro LT Zadelpen

29,95
Adviesprijs 44,99

Fizik Antares R3 Versus EVO Zadel

109,95
Adviesprijs 149,-
Test dit fietszadel 30 dagen

Pro Turnix Flow Performance Zadel

114,95
Adviesprijs 139,99
Test dit fietszadel 30 dagen

Pro Koryak Dropper Post

Vanaf 149,-
Adviesprijs 269,-

Fietszadel kopen? Vind hier het beste fietszadel voor jou!

Je zult het niet snel verwachten, maar een fietszadel is een van de belangrijkste onderdelen van je fiets. Met een goed zadel fiets je er namelijk net wat makkelijker bij, vooral wanneer je langere stukken gaat fietsen. Een goed fietszadel zorgt ervoor dat je minder last van zadelpijn krijgt en dus lekker blessurevrij rond kunt fietsen. Bij ons vind je altijd een comfortabel fietszadel dat bij jou past!

Welke fietszadels zijn er allemaal?

Fietszadels zijn er in vele vormen en maten. Het maakt niet uit of je nou een wielrenner, mountainbiker, stadsfietser of e-biker bent. Wij hebben voor iedere fiets een geschikt fietszadel. De zadels die wij in ons assortiment hebben zijn:

Wat zijn de verschillen tussen de fietszadels per merk?

We hebben verschillende fietszadels die zich onderscheiden door breedte, vorm en een uitsparing of niet. De breedte wordt bepaald aan de hand van de breedte van je zitbotjes. Deze kun je zelf opmeten op een stuk karton. Hoe je dit precies doet, lees je in onze blog. De vorm van het zadel past bij iemand die of veel beweegt in de heupen tijdens het fietsen (rond) of iemand die een klein beetje schommelt in de heupen tijdens het fietsen (semi-rond). Of iemand die volledig stil zit tijdens het fietsen (vlak). Daarnaast is er ook een indeling aan de hand van hoe lenig je bent. Als je zeer lenig bent en kunt strekken tot aan je tenen dan heb je een plat zadel nodig. Hoe minder flexibel je bent, hoe ronder je fietszadel moet zijn. We hebben verschillende merken fietszadels. Van ieder merk kun je het fietszadel vinden die het beste bij jou past, zoals:

Zijn fietszadels met een carbon rail op een standaard zadelklem te gebruiken?

De zadelrails van een fietszadel met carbon zadelrail is vaak 9 x 7mm en wijkt dus af in de hoogte ten opzichte van een normale 7 x 7mm zadelrail. Dit maakt het mogelijk om zadelpennen die het fietszadel alleen op de boven en onderkant van de zadelrail klemmen wel te gebruiken met een carbon rail. Wordt het zadel op de zadelrail rondom of vanaf de zijkant geklemd? Dan loop je het risico dat je schade toebrengt aan het fietszadel. Voor de meeste zadelpennen is er dan een aparte zadelklem voor carbon zadelrails verkrijgbaar. Gebruik bij de montage van carbon onderdelen altijd een momentsleutel met de op het zadel aangegeven moment in Nm (kracht in Newton meter).

Hebben alle zadels een 30 dagen niet goed geld terug mogelijkheid?

Bij de stadsfiets & e-bike zadels hebben de merken Selle Royal en SQLab een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Bij de Race en MTB zadels hebben de merken Selle Italia, Fizik, Pro, Bontrager en SQLab een 30 dagen niet goed geld terug mogelijkheid.

Wat kan ik doen aan een krakend fietszadel?

Een krakend zadel wordt vaak veroorzaakt door zand tussen de zadelpenklem en de zadelrail. In sommige gevallen kan het ook de zadelpennen in het frame zijn. Na een regenrit is het belangrijk om het frame, de zadelpen en het zadel goed schoon te spoelen met water en vervolgens af te nemen met een droge doek. Blijven krakende geluiden aanhouden? Demonteer dan het zadel en de zadelpen om ze op de bevestigingspunten goed schoon te maken. Alleen tussen de zadelpen en het frame is het aan te raden montagepasta te gebruiken. Bij een carbon zadelpen kun je het beste carbon pasta gebruiken. Tussen de zadelrail en de zadelklem moet je geen vet gebruiken. Dit trekt namelijk alleen maar zand aan, waardoor je nog meer krakende geluiden krijgt.

Waarin verschillen dameszadels met herenzadels?

Fietszadels voor dames hebben vaak een kortere neus en zijn in het geheel vaak wat breder dan herenzadels. De afstand tussen de zitbotjes van mannen is meestal tussen de 100 - 136mm, met een gemiddeld van 118mm. Bij vrouwen ligt dit tussen de 112 - 148mm, met een gemiddelde van 130mm. Het beste fietszadel voor dames is dus idealiter iets breder dan een fietszadel voor heren. Een eventuele uitsparing bij een herenzadel is ook breder dan bij een dameszadel. Op het gebied van racefietsen en mountainbikes hebben wij ook een groot assortiment aan dames fietszadels en heren fietszadels.

Ik heb last van zadelpijn tijdens het fietsen, wat kan ik hieraan doen?

Als je last hebt van zadelpijn dan ervaar je een pijnlijk gevoel in je edele delen. Het kan zijn dat je fietszadel iets te smal is. In dat geval kun je het simpel oplossen door een breed fietszadel te komen. Een heren of dames fietszadel met gleuf kan drukverlichting geven bij verdoofde of pijnlijke gevoelige delen tijdens of na het fietsen. Lost dit het niet helemaal op en fiets je nog steeds rond met zadelpijn? Lees dan onze blog om voor eens en voor altijd van dit probleem af te komen.

Wat is het beste fietszadel?

Er bestaat geen beste fietszadel. Ieder persoon heeft een andere lichaamsbouw en dus ook een andere voorkeur voor een zadel. Dankzij onze keuzehulp, kun je aan de hand van je eigen voorkeuren tot een geschikt zadel komen.

Hoe kan ik zelf mijn fietszadel vervangen?

Het vervangen van je fietszadel is een klus die je makkelijk zelf uit kunt voeren. Met het juiste gereedschap kom je er wel. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden, zoals de manier van bevestiging van het zadel. Waar je rekening mee moet houden en hoe je je fietszadel vervangt, lees je in deze blog.

Lees meer op ons blog

Kies zelf je ideale fietszadel met onze fietszadel keuzehulp

Meer lezen

Zadelpijn - Wat is het en wat kun je doen tegen zadelpijn?

Meer lezen