Speed Pedelec Helmen

3

Een Speed Pedelec helm is net een stukje steviger dan de reguliere fietshelmen. De reden daarvoor is dat je met een 45 km/h fiets of speed pedelec natuurlijk veel harder kunt fietsen. Daarom zijn sinds 1 januari 2017 speed pedelec helmen verplicht. Deze bieden meer bescherming rond het achterhoofd en de slapen en zijn speciaal gemaakt voor het gebruik bij Speed Pedelecs en andere snelle fietsen zoals e-bikes.

Lees meer

Gesorteerd op

Abus Pedelec 2.0 ACE Helm

Adviesprijs 229,95
169,95

Abus Pedelec 2.0 Helm

Adviesprijs 179,95
104,95

Abus Pedelec 1.2

Adviesprijs 99,95
79,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Speed pedelec helm kopen? Ga veilig op pad!

Speed pedelec fietsen domineren steeds meer het straatbeeld. Een speed pedelec is een soort elektrische fiets waarmee je een stuk sneller kunt gaan. Omdat je een stuk meer snelheid kunt maken, zitten er ook de nodige veiligheids restricties aan. Zo moet je je speed pedelec bijvoorbeeld WA verzekeren en moet er een gele kentekenplaat op. Voor je eigen veiligheid is het ook verplicht om een fietshelm te dragen. Deze zogeheten speed pedelec helmen zijn bij ons uiteraard verkrijgbaar!

Welke helm heb ik nodig voor een speed pedelec?

Voor de speed pedelec kun je niet zomaar iedere fietshelm gebruiken. Een speed pedelec helm moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen. De helm moet voldoen aan de norm NTA 8776. Dat houdt in dat de speed pedelec helm het hoofd moet beschermen, geschikt moet zijn voor gebruik bij fysieke inspanning en dat het gehoor niet belemmerd mag worden. Daarnaast moet een helm voor op de speed pedelec zo gemaakt zijn dat het meer bescherming biedt voor je achterhoofd en je slapen. De reden hiervoor is dat de impact van een val door de hoge snelheid een stuk hoger ligt dan bij een normale fiets. Het is daarom belangrijk dat je deze delen van je hoofd extra goed beschermd.

Wat is er anders aan een speed pedelec helm?

Een helm voor de speed pedelec geeft je meer bescherming dan een normale helm. De helm geeft je namelijk extra ondersteuning aan je achterhoofd en je slapen. Zo ben je bij een val dus extra beschermd. Je kunt er ook voor kiezen om een speed pedelec helm te kopen met een vizier. De Abus Pedelec 2.0 ACE Helm is hier een mooi voorbeeld van. Met een vizier bescherm je je ogen tegen de harde wind door de hoge snelheid die je haalt met een speed pedelec. Daarnaast beschermt het ook tegen vliegjes en ander vuil dat in je ogen kan komen tijdens het fietsen.

Welke maat speed pedelec helm heb ik nodig?

De maat speed pedelec helm die je nodig hebt, ligt volledig aan de omtrek van je hoofd. Op onze speed pedelec categorie pagina kun je hier gemakkelijk op filteren. Je hoofdomtrek is eenvoudig te meten door een meetlint rondom je hoofd te trekken. Hierbij is het belangrijk dat je het meetlint in een rechte lijn net boven je oren houdt. Daarna lees je het aantal centimeters af. Hier kun je vervolgens makkelijk op filteren, waardoor de geschikte speed pedelec helm maat verschijnt.

Sinds wanneer is een speed pedelec helm verplicht?

Een speed pedelec helm is verplicht sinds 1 januari 2017. Sinds deze datum geldt dat wanneer je geen helm op hebt terwijl je op een speed pedelec fietst, je een boete kunt krijgen. Riskeer dit dus niet en koop een speed pedelec helm. Zo riskeer je geen boete en maak je het ook nog eens een stuk veiliger voor jezelf. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Vooral met de snelheden die gehaald worden op een speed pedelec. Wil je meer lezen over de regels rondom speed pedelecs? Lees dan deze blog!

Welk merk speed pedelec helm raden jullie aan?

Er zijn veel speed pedelec helmen te verkrijgen van verschillende merken. Wij raden echter een Abus speed pedelec helm aan. Abus staat namelijk voor kwaliteit en veiligheid. Wat zeer belangrijk is voor de aankoop van een speed pedelec helm. Bekijk ons assortiment en maak je keuze!

Lees meer op ons blog
Fietshelmen - Welke fietshelm is geschikt voor mij? [Koopgids]

Fietshelmen - Welke fietshelm is geschikt voor mij? [Koopgids]

Lees meer
Mantel Helmet Replacement - Extra Crash Replacement bij je kapotte fietshelm

Mantel Helmet Replacement - Extra Crash Replacement bij je kapotte fietshelm

Lees meer
Fietshelm afstellen - Zo ga je veilig de weg op

Fietshelm afstellen - Zo ga je veilig de weg op

Lees meer