Menu
Terug

Mountainbike Kleding

152

Mountainbike kleding maakt een rit op de mountainbike nog leuker. De meeste MTB broeken en MTB shirts zijn wat steviger dan wielrenkleding. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je MTB kleding scheurt omdat je ergens achter bent blijven hangen. Daarnaast hebben vele mountainbike broeken wel een zakje met een rits waar je goed je portemonnee of smartphone in kwijt kan. Mountainbike kleding voor vrouwen en mountainbike kleding voor mannen is meestal ook wat minder strak dan wielrenkleding. Als je door het bos scheurt is wat meer draagcomfort namelijk een stuk fijner dan een hogere aerodynamica.

Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Adidas Five Ten Freerider MTB Schoenen
109,95 Vanaf 67,95
Outlet

Sidi Tiger 2 MTB Schoenen
429,95 Vanaf 279,95
Outlet

Sidi Speed MTB Schoenen
209,95 149,95

Adidas Five Ten Freerider W MTB Schoenen
109,95 Vanaf 62,95
Outlet

Sidi Gravel MTB Schoenen
209,95 160,95

Fox Racing Flexair SS MTB Shirt
54,95 44,95
Kort-korting

Fox Racing Flexair Lite MTB Broek
99,- 39,60
Outlet

Fox Racing Ranger SS Moth MTB Shirt
44,95 37,95
Kort-korting

Fox Racing Defend 2-in-1 MTB Broek
200,- 80,-
Outlet

Shimano ME502 MTB Schoenen
159,95 109,95

Fox Racing Flexair MTB Broek
94,95 79,95
Kort-korting

Currex BikePro
49,95

Fox Racing Ranger Water MTB Broek
74,95 64,95
Kort-korting

Sidi Trace 2 W MTB Schoenen
219,95 149,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Ja Nee

Mountainbike kleding kopen? Groot assortiment MTB kleding!

Waarom zou ik aparte mountainbike kleding kopen?

Mountainbiken wordt steeds populairder. Hierdoor zie je in het bos ook steeds meer mountainbikers en zijn mountainbikes niet meer aan te slepen. Omdat het mountainbiken steeds populairder wordt, is er ook steeds meer mountainbike kleding te verkrijgen. Toch vragen veel (race)fietsers zich af waarom je aparte MTB kleding zou moeten kopen. Het antwoord op die vraag is makkelijk: Het ziet er nou eenmaal mooier en stoerder uit. Waardoor je erbij fietst als een échte mountainbiker!

Wat is het verschil tussen racefiets en MTB schoenen?

MTB schoenen zijn wel degelijk anders dan racefiets schoenen. Ten eerste hebben mountainbike schoenen noppen onder de zolen, voor wanneer je een stukje moet lopen. Dit komt bij het mountainbiken wat vaker. Voor mountainbike schoenen gebruik je ook andere schoenplaatjes dan bij racefiets schoenen.

Wat is het verschil tussen racefiets en MTB kleding?

MTB kleding is er voor dames en heren. Veel racefietsers die wel eens gaan mountainbiken, kiezen ervoor om dit te doen in hun racefiets kleding. Je kunt dit echter beter doen in echte mountainbike kleding voor, omdat er wezenlijke verschillen tussen de twee categorieën zitten. Naast de esthetische verschillen, zijn er ook wel degelijk functionele verschillen. Het materiaal van de wat meer baggy MTB broeken is meer slijtvast. Dit maakt je kleding beter bestand tegen valpartijen en het schuren van takken. Daarnaast ligt bij het mountainbiken de focus veel minder op snelheid, waardoor je niet persé strakke aerodynamische kleding aan hoeft. Vandaar de baggy MTB shirts en broeken.

Welke accessoires heb ik nodig bij mijn mountainbike kleding?

Omdat je tijdens het mountainbiken een grotere kans loopt op blessures, is het belangrijk om je MTB af te maken met MTB bescherming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knie-, rug- of elleboogbescherming. Dankzij deze bescherming loop jij een zo klein mogelijk risico op vervelende blessures door valpartijen.