Elektrische Fatbike

2

Ontdek het ultieme gemak op twee wielen met elektrische fatbikes - de perfecte combinatie van comfort en stabiliteit. Deze milieuvriendelijke vervoersoplossing biedt een moderne en stijlvolle uitstraling, waardoor je met plezier rond rijdt. E-fatbikes zijn niet alleen comfortabel, maar ook super stabiel, waardoor ze ideaal zijn voor zowel stedelijke als onverharde avonturen. Vaak zijn ze geschikt voor twee personen en met het unieke one-size design, zijn ze perfect aanpasbaar aan elke rijder. Ervaar de vrijheid van duurzame mobiliteit en ontdek de omgeving op een geheel nieuwe manier met de beste fatbikes.

Lees meer
Merken

Gesorteerd op

Phatfour FLB+

Adviesprijs 2.490,-
2.199,-

Knaap BCN

2.549,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Ontdek de vrijheid en het comfort van een elektrische fatbike

Ben je klaar om de omgeving te verkennen op twee wielen met een krachtige boost? Elektrische fatbikes zijn het ultieme vervoermiddel voor mensen die op zoek zijn naar plezier, snelheid en comfort, ongeacht het terrein. Plus het is ook nog eens een stuk duurzamer en milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld de auto. Hier lees je alles wat je moet weten over fatbikes!

Wat is een fatbike?

Een fatbike is een type fiets dat opvalt door zijn brede banden, ontworpen om te rijden op terreinen waar traditionele fietsen moeite zouden hebben. Wat deze fietsen uniek maakt, zijn de extreem brede fatbike banden die variëren van 3,8 tot 5 inch of zelfs meer. Deze brede banden zorgen voor meer contact met de ondergrond, waardoor fatbikes uitstekende grip en stabiliteit bieden. De naam ‘fatbike’ komt dus vooral voort uit de brede en dikke banden.

Hoewel fatbikes oorspronkelijk waren ontworpen als mountainbikes voor winterse omstandigheden, zijn er nu ook elektrische fatbikes op de markt die zijn uitgerust met elektromotoren voor extra trapondersteuning als vervanger van je dagelijkse fiets.

Hoe snel mag een elektrische fatbike in Nederland?

De maximumsnelheid van een elektrische fiets met trapondersteuning wordt bepaald door de wetgeving en is vastgesteld op 25 kilometer per uur. Dit betekent dat de trapondersteuning stopt zodra de fiets deze snelheid bereikt. Je kunt dus harder dan 25 km/h met een elektrische fatbike, maar dan zul je zelf moeten trappen zonder ondersteuning. Ook zijn zogenaamde ‘gashendels’ verboden in Nederland. De fatbike mag dus niet versnellen zonder dat je zelf mee trapt, dan wordt het namelijk gezien als elektrische scooter.

Wat is het bereik van de batterij van een elektrische fatbike?

Laat je niet tegenhouden door de afstand. Met een krachtige batterij kun je tot wel 100 kilometer afleggen op één enkele lading, zodat je moeiteloos langere tochten kunt maken of de fatbike meerdere dagen achter elkaar kunt gebruiken zonder de accu op te laden.

Welk merk heeft de beste fatbike?

Ontdek de topklasse van fatbikes met A-merken zoals Knaap en Phatfour. Deze merken staan bekend om hun innovatie en kwaliteit, waarmee ze uitblinken op het gebied van elektrische fatbikes. Met deze betrouwbare merken geniet je van een rit vol comfort en avontuur met de beste fatbikes op de markt.

Hoe onderhoud ik een elektrische fatbike?

Houd je rit soepel door regelmatig onderhoud. Controleer de bandenspanning, smeer de ketting en zorg ervoor dat de remmen in topconditie zijn. Zo blijft jouw fatbike in optimale staat voor al je dagelijkse ritten en avonturen.

Welke accessoires kunnen op mijn elektrische fatbike?

Personaliseer je rit met handige fatbike accessoires zoals een rugleuning, bagagerek, slot en alarm. Maak je fatbike klaar voor elke situatie en maak hem helemaal uniek.

Zijn elektrische fatbikes legaal in Nederland en hoe zit het met de verzekering?

Maak je geen zorgen, elektrische fatbikes zijn legaal in Nederland mits ze voldoen aan de wettelijke eisen: een maximale trapondersteuning van 25 km/u en een motorvermogen tot 250 watt. Verder moet een elektrische fatbike aangedreven worden door zelf te trappen; het gebruik van een gashendel is niet toegestaan. Mantel verkoopt uitsluitend legale fatbikes, dus daarmee zit je altijd goed!

Fatbikes zijn niet via Mantel te verzekeren, aangezien wij samenwerken met ANWB/Unigarant en zij dit niet aanbieden. Helaas worden er tegenwoordig zoveel fatbikes gestolen, dat het erg lastig is deze te verzekeren. De verwachting is dat het niet lang zal duren voordat fatbikes een eigen speciale polis of voorwaarden krijgen, zoals sinds kort bij elektrische bakfietsen het geval is.

Hoe beveilig ik mijn fatbike?

Bescherm je fiets met een speciaal slot voor fatbikes en overweeg een GPS-tracker voor extra gemoedsrust. Zo staat jouw elektrische fatbike altijd veilig geparkeerd.

Bestel je fatbike online of kom langs in één van onze fietsenwinkels

Natuurlijk kun je voor het beste advies over fatbikes en alle andere fietsen ook altijd terecht in één van onze fietsenwinkels, ook wel Superstores genoemd. Hier kun je uiteraard ook terecht voor een proefritje op onze indoor testbaan. Onze fietsenwinkels bevinden zich in Arnhem, Utrecht, Den Bosch en Rotterdam. Controleer wel even voordat je vertrekt of het door jou gewenste model aanwezig is in de desbetreffende Superstore!