4iiii GRX RX810 Precision 3+ Powermeter

4iiii GRX RX810 Precision 3+ Powermeter
11 reviews
Geschikt voor
Cranklengte
Selecteer: Cranklengte
om de voorraad te zien
364,95 44,05 korting
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien

 • Online besteld, gratis bezorgd

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice
mantel-customer-service

Probeer in de winkel

Bestel online, beslis en betaal in de winkel. Je zit nergens aan vast.

Meer informatie

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

 • Dankzij de ondersteuning van de app 'Apple Find My' kan je met een Apple-apparaat de locatie van je powermeter zien.
 • Met de nieuwe functie 'Automatic Terrain Selector' wordt jouw vermogen op elk terrein accuraat gemeten.
 • Het gewicht van deze powermeter is slechts 9 gram.
 • Dankzij de kleine sensor is deze powermeter compatibel met veel frames.
 • De Precision 3+ heeft een batterijduur van maar liefst 800 uur.
 • Je kunt alleen op Apple-apparaten de locatie van je powermeter zien.
 • Een enkelzijdige powermeter is minder nauwkeurig dan een dubbelzijdige powermeter.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
4iiii
Type batterij
CR2032
Discipline
Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Geschikt voor
Shimano
Ondersteunt 'Apple Find My'
Ja
Cadans
Ja
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De 4iiii GRX RX810 Precision 3+ is de opvolger van de GRX Precision 3. De Precision 3+ beschikt over enkele nieuwe functies, onder andere de ondersteuning van de app 'Apple Find My'. Hiermee kun je, wanneer je de powermeter niet gebruikt, de locatie van de powermeter nauwkeurig via de app zien. Zo weet je te alle tijden waar jouw powermeter is!

Nieuwe functies
Dankzij de ondersteuning van 'Apple Find My' kan je met een Apple smartphone, iPad, Mac of Apple Watch de locatie van je powermeter zien. Je voegt simpelweg de powermeter toe aan de app. Verder is de nieuwe functie 'Automatic Terrain Selector' ontwikkeld, die verschillende soorten terreinen kan detecteren. De powermeter switcht dan automatisch tussen verschillende methoden om cadans te meten, waardoor jouw geleverde vermogen op elk terrein accuraat gemeten wordt!

Exacte meting
De Precision 3+ powermeter geeft een erg exacte meting met een afwijking van slechts 1%. Door de kracht die je levert zal de crank buigen en draaien in alle 3 dimensies. Om ervoor te zorgen dat elke kracht die je uitoefent op je pedaal wordt gemeten in elke dimensie, heeft 4iiii het 3D-vermogens meetsysteem ontwikkeld. Dit meetsysteem meet de multidimensionale belasting, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw unieke pedaalslag nog steeds nauwkeurig wordt gemeten, ongeacht jouw rijomstandigheden.

Enkelzijdige powermeter
De 4iiii RX810 vermogensmeter meet de kracht op de linkercrank en telt deze dubbel zodat je een totaalvermogen over beide benen krijgt. Voor de meeste renners zonder beperkingen is de kracht op het linker- en rechterbeen nagenoeg gelijk bij gelijkmatige inspanningen. Verder wordt standaard jouw cadans gemeten.

Licht
Door het zeer lichtgewicht ontwerp voegt de sensor slechts 9 gram toe aan een standaard Shimano crank. Daarmee is het de lichtste powermeter op de markt!

Batterijduur
De 4iiii heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij meer dan 800 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeters en zijn voorganger. Als de batterij onder de 15% is dan krijg je een melding in de 4iiii Device Configuration. Zo ben jij altijd op tijd met het vervangen van je batterij.

Connectiviteit
De kalibratie verloopt via 4iiii Device Configuration. Deze app is er voor Android en IOS. Via deze app kan je ook de stand van zaken zien van de CR2032 knoopcelbatterij. Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Daarmee is deze powermeter compatibel met vrijwel alle fietscomputers. Als je niet zeker weet of je fietscomputer of sporthorloge compatibel is, kun je in de gebruiksaanwijzing van jouw computer opzoeken of deze compatibel is met ANT+ of Bluetooth en met vermogensmeting.

Technologie

• Gewicht: slechts 9 gram zwaarder dan een normale RX810 crankarm.
• Verbinding: ANT+, Bluetooth
• Meetafwijking: ±1%
• Stroomvoorziening: CR2032 (tot 800 uur)
• 3 jaar garantie
• Waterbestendigheidsgraad: IPX7
• Actieve temperatuurcompensatie
• Vermogensbereik: 0-4000W
• Cadans bereik: 30-170RPM

Compatibiliteit

Let op: De 4iiii Precision powermeter is iets breder dan een Shimano linker crankarm door de powermeter unit. Dit kan bij sommige fietsframes zorgen voor problemen. Om te bepalen of jouw frame compatibel is, kan je een test uitvoeren. Hiervoor moet je een 8 mm inbussleutel verticaal kunnen bewegen tussen je crankarm en de liggende achtervork. Op de laatste productfoto van deze pagina staat een afbeelding om het te verduidelijken. Eventueel heeft 4iiii website ook een handig documentje dat je kan uitprinten en op je crank kan plakken. Dan weet je precies tussen welke punten de 8 mm inbussleutel moet kunnen bewegen. Wanneer er voldoende ruimte is voor de 8 mm inbussleutel, kan je ervan uitgaan dat de 4iiii powermeter compatibel is met je frame!

Standaard meegeleverd

• 1x 4iiii Precision 3+ RX810 GRX
• 1x CR2032 knoopcel batterij

Montage

Om deze 4iiii powermeter te monteren moet je eerst je huidige linker crankarm demonteren. Het monteren van de 4iiii powermeter is precies hetzelfde als het monteren van een Shimano linker crankarm.

1. Verwijder het pedaal aan de linkerzijde.
2. Draai de twee crankbouten aan de bovenkant van de crankarm los en verwijder de borgpin uit de gleuf.
3. Verwijder vervolgens de crankmoer met deze cranksleutel.
4. Nu zit de crankarm in principe los en kun je hem van de as afhalen. Het kan best zijn dat je hier flink wat kracht moet zetten. Het belangrijkste is dat je de crankarm niet beschadigt.
5. Vervolgens plaats je de powermeter crankarm door de stappen hierboven te volgen in omgekeerde volgorde.
6. Vergeet vervolgens niet om je pedaal te monteren op de nieuwe crankarm en je bent klaar om te gaan fietsen!

Je kunt ook deze blog over het monteren van een crankstel volgen. Je hoeft dan natuurlijk alleen de stappen te volgen die gaan over de linkercrankarm.

Veelgestelde klantvragen

Hoe kan ik bepalen welke cranklengte ik nodig heb?
Crank lengte refereert naar de lengte van de crankarm en wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot het hart van de pedaal as. Fietsen worden in principe afgeleverd met de juiste crankarmlengte voor de bijbehorende lichaamslengte. Aan de binnenkant van je crankarm staat in de meeste gevallen de lengte aangegeven. Anders kun je deze eventueel zelf opmeten. Het is belangrijk dat de crankarm powermeter die je aanschaft dezelfde lengte heeft als je huidige crankarmen.

Met welke software en/of hardware is deze powermeter compatibel?
Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter compatibel met de meeste huidige fietscomputers. Alleen niet alle fietscomputers zijn geschikt voor gebruik met een vermogensmeter. Hiervoor zul je de specificaties van jouw fietscomputer moeten raadplegen. De gangbare modellen van Garmin en Wahoo zijn in ieder geval wel vrijwel allemaal te koppelen. De Garmin Edge Explore is niet te koppelen met een vermogensmeter.

Mocht je nu geen fietscomputer hebben dan kun je ook de de 4iiii app gebruiken om je workout power gegevens bij te houden.

Hoe kan ik deze powermeter kalibreren?
Het kalibreren van je powermeter is erg belangrijk voor het nauwkeurig meten van je vermogen. Zorg ervoor dat er geen gewicht op de pedalen wordt uitgeoefend, en dat je rechter crank naar boven staat en je linker crank naar beneden (verticaal gepositioneerd). Roteer de powermeter een aantal keer zodat deze aan staat. Dan kan je via de 4iiii app je powermeter gemakkelijk kalibreren. Een andere mogelijkheid is om je powermeter te kalibreren via je fietscomputer. De meeste fietscomputers hebben deze optie, kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw fietscomputer hoe je dit precies doet.
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Hoe doe je een FTP-test, wat kun je ermee en hoe train je op vermogen?

Lees meer

Powermeter koopgids - Welke vermogensmeter is het beste voor jou?

Lees meer

Reviews

Reviews

4.9 / 5
Gemiddelde uit 11 reviews
5
10 reviews
4
1 review
3
0 reviews
2
0 reviews
1
0 reviews

Meest recente reviews

5 / 5

Schnell Lieferung, auspacken, anbauen und Los. Alles super.

- Thorsten 8 juni 2024

Schnell Lieferung, auspacken, anbauen und Los. Powermeter hat direkt funktioniert. Alles super.

Plus- & minpunten

Plug & Play
Automatisch vertaald

5 / 5

Super product, eenvoudige installatie

- Achim 31 mei 2024

De crank was eenvoudig te monteren en de aansluiting op de fietscomputer was heel eenvoudig. Helaas heb ik er nog niet zo veel mee gereden, maar tot nu toe doet hij precies wat hij moet doen, helaas kan ik niet zeggen hoe nauwkeurig de waarden zijn omdat ik ze niet kan vergelijken. Maar ik denk dat het zeker goed genoeg is voor de hobbysector.

Plus- & minpunten

Snelle levering
Automatisch vertaald

5 / 5

Tevreden.

- Vincent 26 mei 2024

Sensor zonder probleem herkend door edge 1030. Niet teleurgesteld, ik had de 105 versie al.

Plus- & minpunten

Deadline
Kwaliteit
Prijs vergeleken met andere sites
Prijs is nog steeds hoog.
Automatisch vertaald

4 / 5

Het product voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

- Klaus 25 mei 2024

Een korte montagehandleiding zou handig zijn.

Plus- & minpunten

Eenvoudige montage
Minder vertrouwenwekkende, onhandige bevestiging
Automatisch vertaald

5 / 5

Zeer goede service

- Aleksandar 23 mei 2024

De levering ging erg goed, hij werd binnen 3 dagen geleverd. De vermogensmeter werkt tot nu toe erg goed, Ik zou het bedrijf zeker aanbevelen aan anderen.

Plus- & minpunten

Compatibiliteit
Eenvoudige montage
Ook compatibel met 600 GRX crank
Snelle levering
Automatisch vertaald

5

Thorsten, 8 juni 2024

Schnell Lieferung, auspacken, anbauen und Los. Alles super.

Schnell Lieferung, auspacken, anbauen und Los. Powermeter hat direkt funktioniert. Alles super.

 • Plug & Play
Automatisch vertaald

5

Achim, 31 mei 2024

Super product, eenvoudige installatie

De crank was eenvoudig te monteren en de aansluiting op de fietscomputer was heel eenvoudig. Helaas heb ik er nog niet zo veel mee gereden, maar tot nu toe doet hij precies wat hij moet doen, helaas kan ik niet zeggen hoe nauwkeurig de waarden zijn omdat ik ze niet kan vergelijken. Maar ik denk dat het zeker goed genoeg is voor de hobbysector.

 • Snelle levering
Automatisch vertaald

5

Vincent, 26 mei 2024

Tevreden.

Sensor zonder probleem herkend door edge 1030. Niet teleurgesteld, ik had de 105 versie al.

 • Deadline
 • Kwaliteit
 • Prijs vergeleken met andere sites
 • Prijs is nog steeds hoog.
Automatisch vertaald

4

Klaus, 25 mei 2024

Het product voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

Een korte montagehandleiding zou handig zijn.

 • Eenvoudige montage
 • Minder vertrouwenwekkende, onhandige bevestiging
Automatisch vertaald

5

Aleksandar, 23 mei 2024

Zeer goede service

De levering ging erg goed, hij werd binnen 3 dagen geleverd. De vermogensmeter werkt tot nu toe erg goed, Ik zou het bedrijf zeker aanbevelen aan anderen.

 • Compatibiliteit
 • Eenvoudige montage
 • Ook compatibel met 600 GRX crank
Automatisch vertaald

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht

Schwalbe SV17

Adviesprijs 7,90
Vanaf 5,95

CyclOn Bionet Ontvetter

Adviesprijs 14,95
Vanaf 10,95
Onze keuze voor een kettingontvetter
Mantels keuze

Muc-Off Bike Cleaner

Adviesprijs 18,25
Vanaf 14,95
Onze keuze voor een schoonmaakmiddel
Mantels keuze

SiS Go Isotonic Energy Gel

Adviesprijs 6,97
Vanaf 4,81
Promoties

Aangeraden door de productspecialist

Aangeraden door de productspecialist


Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

4iiii GRX RX810 Precision 3+
4iiii GRX RX810 Precision 3+
364,95
Huidig product
4iiii 105 R7000 Precision 3+
4iiii 105 R7000 Precision 3+
309,95
4iiii Ultegra R8100 Precision 3+
4iiii Ultegra R8100 Precision 3+
399,-
Garmin Rally RS
Garmin Rally RS
Vanaf 449,-
Bovenstaande producten vergelijken
4iiii GRX RX810 Precision 3+ 4iiii 105 R7000 Precision 3+ 4iiii Ultegra R8100 Precision 3+ Garmin Rally RS
4iiii GRX RX810 Precision 3+ 4iiii 105 R7000 Precision 3+ 4iiii Ultegra R8100 Precision 3+ Garmin Rally RS
11 reviews 12 reviews 7 reviews 5 reviews
Type batterij CR2032 CR2032 CR2032 CR1/3N
Discipline Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race
Enkel-/dubbelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig / Dubbelzijdig
Meetpositie Crank Crank Crank Pedaal
Oplaadbaar Batterij Batterij Batterij Batterij
Geschikt voor Shimano Shimano Shimano
364,95 309,95 399,- Vanaf 449,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
4iiii
Type batterij
CR2032
Discipline
Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Geschikt voor
Shimano
Ondersteunt 'Apple Find My'
Ja
Cadans
Ja
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Kleur
Zwart