Menu
Terug
Op welke manieren kan ik betalen?

Online bestellingen die je thuis of bij een PostNL afhaalpunt laat bezorgen kun je betalen met IDeal, Paypal, creditcard (alleen Visa of MasterCard). In onze Superstores en servicepunten kun je betalen met PIN, contant geld, creditcard, de Mantel cadeaukaart en Nationale Fietsbonnen. Dit geldt ook voor online bestellingen waarbij je kiest voor “Betalen bij afhalen”.
En uiteraard kun je een fiets ook betalen via het Fietsplan / WKR.

Kan ik met een VVV bon betalen bij Mantel?

Nee. Het is niet mogelijk om in onze winkels VVV-bonnen inwisselen. Je kunt wel met onze Mantel cadeaukaart betalen in de winkels.

Betekent "Betalen bij afhalen" dat ik verplicht ben tot betalen?

Nee, zeker niet. Elke bestelling die je online afrondt en in de winkel gaat ophalen, kun je altijd nog in de winkel annuleren.
Voorbeeld:
Stel, je twijfelt tussen twee fietsen, dan bestel je ze allebei en kies je voor betalen bij afhalen. In de winkel kun je op je gemak beide fietsen uitproberen. Daarna kies je welke fiets je wilt kopen en deze reken je af bij de kassa. De andere fiets gaat dan weer terug ons magazijn in. Vind je beide fietsen niets? Dat is ook geen probleem, dan annuleren we je hele bestelling. Je bent niet verplicht om te betalen als de fiets niet de juiste keus voor jou blijkt te zijn.

Kan ik mijn online bestelling ook contant of met PIN betalen?

Online bestellingen die je wilt afhalen in onze Superstores en servicepunten kun je met contant geld of met PIN betalen. Tijdens het bestellen kies je voor de betaalmethode “Betalen bij afhalen”. Haal je pakket op in onze winkel en betaal aan de kassa contant of met PIN.

Is achteraf betalen mogelijk bij Mantel?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Andere betaalmethodes zoals betaling via acceptgiro, betaling in termijnen, betaling met een American Express card of met BFN bonnen zijn ook niet mogelijk.

Wat betekent Adyen?

Alle online betalingen gaan via onze betaalprovider Adyen. Je kunt "Adyen" daarom tijdens je betaling tegenkomen in de adresbalk van je browser, of nadien in de betalingsdetails op je bankrekening.

Waar koop ik de Mantel cadeaukaart?

De Mantel cadeaukaart of cadeaubon koop je in onze Superstores en servicepunten.
We verkopen online geen cadeaukaart.

Waar kan ik betalen met de Mantel cadeaukaart?

Online kun je de cadeaukaart gebruiken in de stap waar je kiest voor de betaalmethode.

Kan ik ook een deel van de cadeaukaart besteden bij mijn bestelling?

Ja dat kan. Is het bedrag van je aankoop minder dan het te besteden bedrag op je cadeaukaart, dan blijft het resterende bedrag staan op je cadeaukaart en kun je hier een volgende keer mee betalen. Het saldo is onbeperkt geldig en kan in één of meerdere keren gebruikt worden. Is het bedrag van je aankoop hoger dan je cadeaukaart tegoed, dan wordt het volledige bedrag gebruikt.

Ik retourneer producten die ik betaald heb met de Mantel cadeaukaart. Krijg ik dit bedrag terugbetaald?

Als je een aankoop retourneert die je betaald hebt met een Mantel cadeaukaart, dan ontvang dit bedrag op een nieuwe digitale cadeaukaart. Retourneer jij je aankoop via de post, dan ontvang je per e-mail een nieuwe digitale cadeaukaart.

Kan ik meerdere cadeaukaarten inwisselen bij een bestelling?

Ja dat kan. We halen alleen het bedrag eraf wat nodig is voor je aankoop. Het resterende bedrag blijft op je cadeaukaart staan en kan je gebruiken bij een volgende aankoop.

Waar kan ik het saldo van mijn cadeaukaart zien.

Het saldo is opvraagbaar aan de kassa in onze winkels of via saldo-checker.

Voorwaarden Mantel Cadeaukaart

 • De Mantel cadeaukaart is te koop in onze Superstores en servicepunten.
 • Het minimumbedrag van de cadeaukaart is €10,- en het maximumbedrag is €150,-.
 • Bij de activering krijg je een aankoopbewijs dat je zelf moet bewaren.
 • Het saldo op de cadeaukaart is onbeperkt geldig, kan in één of meerdere keren worden gebruikt en is opvraagbaar aan de kassa of op mantel.com/cadeaukaart-saldo.
 • De cadeaukaart kan niet retour worden gegeven en is niet inwisselbaar voor contant geld. De cadeaukaart geeft geen recht op terugbetaling, ook niet gedeeltelijk.
 • Wanneer je een product retourneert dat je gekocht hebt met een cadeaukaart, zal Mantel dit bedrag niet in contant geld uitbetalen of terugbetalen via een ander betaalmiddel.
 • Je krijgt een nieuwe (digitale) cadeaukaart voor het bedrag van het product dat je retour hebt gebracht en dat betaald werd met een cadeaukaart.
 • Het namaken van de cadeaukaart is verboden. Elke verandering, onleesbaarheid of beschadiging maakt de cadeaukaart ongeldig.
 • De cadeaukaart is zowel geldig in de winkel als in de webshop.

Het bewijs van je online aankoop is je factuur. Deze versturen wij altijd als bijlage in de e-mail van je verzendbevestiging, maar we bewaren hem ook in jouw Mantel account zodat je deze gemakkelijk kunt terugvinden.

Het bewijs van je winkelaankoop is je kassabon. Bewaar deze goed.

Ik kan het BTW nummer van mijn bedrijf nergens invullen tijdens het bestellen?

Mantel richt zich uitsluitend op de particuliere consument, oftewel business-to-consumer (B2C). Wij hebben geen business-to-business (B2B) salesproces. Kopen als bedrijf bij Mantel is uiteraard wel mogelijk, maar dit kan niet btw-vrij.

BTW teruggave bij export

Het is voor ons niet mogelijk de BTW-teruggave - en de bijbehorende administratie - automatisch en digitaal te documenteren. Wij kunnen daarom niet ingaan op een verzoek van teruggave van de afgedragen BTW. Dit geldt ook voor aanvragen (intracommunautair) via de organisatie VAT-free.

Kan mijn BTW-nummer vermeld worden op de factuur?

Dit kan helaas niet. Wij verkopen producten aan de particuliere consument. Om deze reden hebben wij geen ruimte in het bestelproces om een BTW-nummer te vermelden.

Kan mijn factuur aangepast worden?

Het is niet mogelijk om achteraf facturen aan te passen en/of een BTW-nummer toe te voegen.

Ik heb geen factuur ontvangen, kan ik deze alsnog opvragen?

Op je Mantel account kun je je factuur gemakkelijk vinden en downloaden. Heb je geen account? Neem dan contact op met onze klantenservice en zorg ervoor dat je je ordernummer bij de hand hebt. Wij sturen je dan direct per e-mail de juiste factuur toe.

Ik heb geen Mantel account

Maak je geen zorgen. Wij bewaren al jouw facturen voor je. Neem even contact op met de klantenservice.

Mijn betaling is mislukt

Kijk voor de zekerheid of het bedrag is afgeschreven van je rekening. Is het bedrag niet afgeschreven dan kan je een nieuwe bestelling plaatsen. De niet betaalde bestelling annuleren we automatisch voor je. Is het bedrag wel van je rekening afgeschreven maar je hebt na een uur nog geen bevestiging per email ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Mijn betaling mislukt meerdere malen

Als je betaling blijft mislukken, controleer onderstaande punten.

 • Heb je voldoende saldo op je gekozen rekening?
 • Is de betaallimiet van je rekening toereikend?
 • Is de 3D secure code van je creditcard geactiveerd en goed ingesteld?
 • Is de creditcard geblokkeerd of vervallen?

Geen oplossing kunnen vinden?

Neem dan contact met ons op. Het kan voorkomen dat een betaling onterecht als fraude wordt aangemerkt en daarom wordt geblokkeerd. Betalingen worden namelijk op verschillende wijzen gecontroleerd en hierbij wordt het risico op fraude ingeschat. Het risico op fraude is bijvoorbeeld verhoogd bij gebruik van een buitenlandse creditcard, of wanneer er meerdere mislukte betaalpogingen zijn gedaan.

Een onterechte fraudemelding kunnen we niet altijd voorkomen, maar wel voor je oplossen. Neem dus contact met ons op wanneer het je niet lukt de betaling af te ronden.

Je kunt je bestelling bij ons betalen met Fietsplan / de WKR-regeling. Je hoeft enkel na te gaan welk type regeling je hebt en welk bedrag je te besteden hebt.

Stap 1: Informeer bij je werkgever:

Vraag aan je werkgever óf en voor welk bedrag je een fiets mag aanschaffen binnen de WKR. De werkgever kan de administratie zelf beheren of werken met een bemiddelaar, zoals NFP of FiscFree.
Wij hebben geen samenwerking met BFN (bedrijfsfietsnederland).

Stap 2: Zoek je nieuwe fiets uit

Bekijk ons fietsaanbod en zoek de nieuwe fiets uit. Wanneer je een fiets ziet die meer kost dan de WKR of het Fietsplan van je werkgever toestaat, dan betaal je zelf de meerprijs. Dit bedrag kan rechtstreeks aan ons worden betaald.

Stap 3: De betaling

Momenteel zijn er drie manieren waarop een fiets met een Fietsplan of WKR regeling kan worden betaald:

 1. Je werkgever maakt het bedrag van de factuur naar ons over.
  • Jij zoekt een fiets uit.
  • Je dient je order/offerte in bij je werkgever.
  • Je werkgever maakt het bedrag naar ons over.
 2. Je betaalt de factuur en dient deze in bij je werkgever.
  • Je zoekt een fiets uit en betaalt de factuur
  • Je dient de factuur in bij je werkgever.
  • Je werkgever verrekent met jou de fiets
 3. Het fietsplan / WKR regeling loopt via een tussenpersoon (NFP of Fiscfree).
  • De te volgen stappen kan je navragen aan je werkgever.
Belangrijk bij alle drie de betaalopties is: vermeld je bestelnummer in de betalingsomschrijving van de betaling. Zo vinden we jouw betaling gemakkelijk terug.

Stap 4: Het leukste gedeelte!

Wanneer de betaling is verwerkt tussen de werkgever / tussenpersoon en onze administratie (meestal binnen vijf werkdagen nadat er betaald is), ontvang je van ons een inplanmodule. Nu het financiële gedeelte geregeld is, kan jij de dag gaan plannen waarop PostNL je fiets thuis komt bezorgen of dat jij je fiets in onze winkel komt ophalen.

Zijn er kosten aan verbonden?

Aan de meeste Fietsplannen / WKR regelingen zijn geen extra kosten verbonden. De reden is eenvoudig, jij of je werkgever regelen de betaling zelf. Wel komen er extra kosten bij kijken wanneer je werkgever het beheer van de administratie aan een bemiddelaar overlaat, zoals het NFP of Fiscfree. Hiervoor rekenen zij 15% administratiekosten over het maximale bedrag.

Wat betekent dit in de praktijk?
 • Koop je een fiets van 1000 euro, dan betaal je 150 euro aan administratiekosten.
 • Een fiets die meer dan 1000 euro kost, daarvan zullen de administratiekosten niet meer zijn dan 150 euro.
 • Een fiets die minder dan 1000 euro kost, daarbij zullen de administratiekosten lager uitvallen en naar verhouding verrekend worden.

Duurt de levering van de fiets langer met een fietsplan?

De levering van je fiets duurt langer als de betaling via je werkgever of een bemiddelaar loopt. Je fiets wordt geleverd zodra de vergoeding (én de eventuele meerprijs) aan ons betaald is.

Terugbetalingen van online aankopen

Hoe wij je terugbetalen ligt aan de manier waarop jij je online aankoop betaald hebt.

 • Heb je met iDEAL betaald? Dan wordt de betaling teruggeboekt op jouw rekening.
 • Heb je met Paypal betaald dan krijg je het bedrag terug op je Paypal account.
 • Heb je met creditcard betaald dan wordt het bedrag teruggestort op je creditcard.
 • Heb je met de Mantel cadeaukaart betaald, dan ontvang je dit saldo op een nieuwe digitale cadeaukaart. Het overige saldo dat met een andere betaalmethode is betaald, betalen wij terug via dezelfde betaalmethode.

Heb jij je gehele bestelling of een deel van je bestelling geretourneerd?

 • Retourneer jij je hele bestelling, dan krijg je het aankoopbedrag inclusief (eventuele) verzendkosten terug.
 • Retourneer jij een deel van je bestelling, dan ontvang jij het aankoopbedrag van de geretourneerde producten.

Wanneer je een online aankoop in de winkel retourneert kunnen we je het geld helaas niet direct in de winkel terug geven of inwisselen tegen andere artikelen. Als je retour verwerkt is ontvang je een bevestiging per e-mail en zorgen we ervoor dat je je geld binnen 3 werkdagen weer terug hebt.

Terugbetalingen van winkelaankopen

Heb jij een product in één van onze winkels gekocht? Dan kan je, binnen de retourtermijn van 30 dagen, je product zonder aanmelding of registratie afgeven aan de retourbalie en krijg je direct je geld terug. Ook kun je het product ruilen of het retourbedrag verrekenen met een andere aankoop.

Mijn retour is ontvangen maar ik heb nog geen bevestiging per e-mail gehad?

Via de track en Trace kun je zien wanneer jouw retour is ontvangen in ons magazijn. Je retour wordt doorgaans binnen 48 uur na ontvangst in ons magazijn verwerkt. Heb je 2 werkdagen na ontvangst in ons magazijn nog geen bericht van ons ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

Ik heb geen terugbetaling ontvangen.

Het verschilt per bank hoe lang het duurt voordat de terugbetaling op je rekening staat. Na de afhandeling van je retouraanvraag zal de terugbetaling binnen 3 werkdagen op je rekening staan. Staat het bedrag na 5 werkdagen nog niet op je rekening? Neem dan contact op met de klantenservice.

Hoe gebruik in een kortingscode?

Via de website
 • Plaats in het winkelmandje de artikelen die je wilt kopen
 • In de eerste stap in je winkelmandje kom je het vakje `kortingscode` tegen hier kun je de code invullen. Voer de code exact in (cijfers, letters, streepjes). Je krijgt een bevestiging wanneer de code correct is ingevoerd.
In onze winkels en servicepunten
 • Neem je kortingscode mee naar onze vestiging.
 • Wanneer al je aankopen of reparaties gereed zijn kun je bij het afrekenen je kortingscode doorgeven.
 • De kortingscode word automatisch verrekend en is zichtbaar op je betaalbewijs.

Voorwaarden kortingscodes
 • Lees de voorwaarden en mogelijkheden voordat je de kortingscode gebruikt. Deze kunnen per code verschillen.
 • Een digitale kortingscode kan maximaal één keer per e-mailadres gebruikt worden bij een online bestelling.
 • Per bestelling is één kortingscode te gebruiken.
 • Kortingscodes kunnen op online bestellingen, winkel aankopen en werkplaats kosten worden toegepast.
 • Annuleer je een order waarin een kortingscode gebruikt is, kun je geen nieuwe code aanvragen.
 • De aard, duur en vervaldatum van een aanbieding en overige specifieke gebruiksvoorwaarden vindt je in de uiting waarin de kortingscode is opgenomen. Iedere kortingscode is gedurende een bepaalde periode geldig. Na deze periode kan de kortingscode niet meer worden gebruikt.
 • Je kunt kortingscodes niet gebruiken voor openstaande bestellingen.
 • Je kunt kortingscodes niet ruilen voor geld.
 • Je kunt met een kortingscode geen korting krijgen op andere producten dan de producten waarvoor de betreffende kortingscode-actie geldt en die nader zijn omschreven in de uitingen waarin de kortingscode is opgenomen.
 • Kortingscodes worden eenmalig verstrekt. In geval van diefstal of verlies vindt geen vergoeding plaats. Onder verlies valt ook het (per ongeluk) wissen van e-mails.
 • Het is niet toegestaan kortingscodes te wijzigen of te vervalsen met inbegrip van hacking, verspreiding van virussen, spamming of doorsturen (forwarden).
 • Je kunt kortingscodes niet gebruiken voor commerciële doeleinden en/of andere doeleinden dan waarvoor ze zijn uitgegeven.
 • Iedere (poging tot) fraude of andere niet-toegestane handeling wordt geregistreerd en leidt ertoe dat het gebruik van kortingscodes wordt ontzegd.
 • Mantel behoudt zich het recht om de voorwaarden van kortingscodes voortijdig aan te passen of om kortingscodes ongeldig te verklaren.
Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email