Menu
Terug

Onze servicepunten zijn dé plek voor onderhoud en reparatie van je fiets. Daarnaast kun je hier terecht voor het ophalen van een bestelling, vragen over je aankoop, garantie en natuurlijk het ruilen en retourneren van je aankoop. Het maakt niet uit of je je aankoop online hebt gedaan of in een van onze andere winkels.

Onze Superstores bieden naast dezelfde service als onze Servicepunten een groot assortiment aan stadsfietsen, e-bikes, mountainbikes, racefietsen, fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietskleding. Ook heb je hier de mogelijkheid fietsen te testen op onze testbaan, kan je nieuwe fietsen in de meeste gevallen binnen een uur mee naar huis nemen en bieden we je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Mantel Omruilservice.

Ja, dat is mogelijk in onze winkels. Neem je fiets mee en onze specialisten vertellen je welke korting je ontvangt bij aankoop van een gloednieuwe. De waarde van je fiets is afhankelijk van het merk, het soort fiets, de leeftijd en de conditie waarin hij verkeerd. Je kunt alle soorten en merken inruilen. Het is mogelijk dat je meer voor je fiets kan krijgen door hem zelf te verkopen. Als dat zo is zullen we je dat natuurlijk vertellen.

Kan ik online mijn fiets inruilen?

Nee, dat is niet mogelijk. We moeten de fiets in het echt beoordelen om de waarde te kunnen bepalen.

Kan ik via mail of telefoon een indicatie krijgen van de inruilwaarde?

Nee, het is niet mogelijk om op afstand een indicatie te geven van de inruilwaarde van je fiets. Het is lastig om een goede beoordeling te doen op basis van een beschrijving, foto’s en video’s. Neem je fiets mee naar een van onze winkels en onze specialisten vertellen je welke korting je ontvangt bij aankoop van een nieuwe fiets.

Ja, voor onderhoud of reparatie aan je fiets kan je zelf een afspraak maken in onze werkplaatsplanner. Selecteer de servicebeurt of werkzaamheden die je graag wilt laten uitvoeren, kies een locatie en datum, en bevestig je afspraak.

Plan je afspraak

Het adres en actuele openingstijden van jouw dichtstbijzijnde winkel vind je op de winkelpagina.

Ja, je kunt een product online in je winkelmandje leggen en tijdens het bestellen kiezen voor afhalen in een winkel naar keuze. Betalen hoeft pas in de winkel. Als je in de winkel minder enthousiast bent over je bestelling kan je die natuurlijk kosteloos annuleren.

Bestelling met fiets

Als je een fiets besteld ontvang je naast de bestelbevestiging een inplanmail. Daarmee plan je zelf de afhaaldag in je gekozen winkel. Als je naast een fiets ook andere artikelen hebt besteld kun je die tegelijkertijd ophalen. Onderdelen of accessoires kunnen we niet vooraf monteren op je fiets.

Bestelling zonder fiets

Door verschillende openingstijden van onze winkels verschilt de tijd dat je je bestelling met onderdelen & accessoires af kan komen halen.

Superstores

Heb je je bestelling geplaatst op maandag t/m zondag voor 22.00 uur, dan kan je die de volgende dag vanaf 12.00 uur afhalen en op maandag vanaf 13:00 uur.

Servicepunten

Heb je je bestelling geplaatst op maandag t/m vrijdag voor 22.00 uur, dan kan je die de volgende dag vanaf 12.00 uur afhalen. Bestellingen die geplaatst zijn op vrijdag na 22.00 uur, zaterdag of zondag, kan je op dinsdag vanaf 12.00 uur afhalen.

Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email