Menu
Terug

Je bent van harte welkom in onze Superstores in Arnhem, Den Bosch en Utrecht.

Hier vind je meer informatie over de openingstijden en bereikbaarheid.

Een nieuwe fiets wil je natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis nemen. Daar hebben we iets op bedacht: Pick & Ride! Jouw nieuwe fiets vandaag nog mee naar huis.

Hoe werkt het?

Pick & Ride uitgelegd in een paar simpele stappen.

Uitzonderingen

Ja, er zijn een paar uitzonderingen bij Pick & Ride. Namelijk, als je een elektrische fiets of sportfiets koopt met een aanpassing op de standaard afmontage. Daarnaast kan het gebeuren dat de fiets niet op voorraad is in jouw maat. Met testrijden kom je bijvoorbeeld op een kleinere framemaat uit dan je zelf had verwacht. Meestal kunnen we de juiste fiets dan bij de fabrikant bestellen. Zo niet, dan kunnen we een mooi alternatief bespreken.
Mantel Omruilgarantie

Als je zoiets duurs als een nieuwe fiets koopt, dan wil je natuurlijk zeker weten dat je er ook tevreden mee bent. En wij als Mantel willen natuurlijk ook dat jij tevreden bent. Daarvoor hebben we de Mantel omruilgarantie. De eerste 30 dagen na de aankoop mag je de fiets gewoon gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Boodschappen doen, de Emma piramide beklimmen of die ene mountainbike route rijden.

Mocht je binnen die 30 dagen toch niet tevreden zijn, dan gaan we samen met jou op zoek naar een goed alternatief binnen ons assortiment. Je kunt je fiets bij ons omruilen en wij zorgen dat je tevreden met een nieuw model de deur uit gaat.

Zijn er nog regels?

Ja, we hebben een aantal kleine regels:

  • We geven een fiets altijd een servicebeurt voordat deze weer als nieuw verkocht kan worden in onze winkel. Wij rekenen 45 euro voor deze servicebeurt en dit bedrag brengen we dan ook in mindering bij het omruilen van je fiets.
  • Je snapt dat als een fiets beschadigd is wij deze niet meer als nieuw kunnen terugnemen. Dus zitten er krassen op het frame, deuken in de velg of heb je de aandrijflijn intensief gebruikt dan houden we ons het recht voor iets minder terug te geven. Deze beschadigingen vallen niet onder de bovengenoemde servicebeurt om een fiets weer rijklaar in onze winkel te zetten. Een voorbeeld: je wilt dezelfde fiets maar in een andere maat en de fiets die je inruilt heeft enige gebruikers schade, dan kan het zijn dat je iets moet bijbetalen.
  • Je moet naar een van onze Superstores komen om gebruik te maken van de omruilgarantie. Ook als je een fiets online bij ons gekocht hebt. Misschien moet je daar wel een stuk voor rijden, maar we willen zeker weten dat we je de tweede keer de beste fiets aanbevelen. En dat doen we graag persoonlijk.
  • Omruilen kan één keer per aangeschafte fiets. Je kan je fiets alleen omruilen voor een vergelijkbare fiets. Een racefiets kan je omruilen voor een andere racefiets, een mountainbike voor een mountainbike, een stadsfiets voor een stadsfiets etc. Dus geen mountainbike voor een elektrische fiets. Als je je fiets omruilt voor een goedkopere fiets krijg je dat prijsverschil terug, zoek je een duurdere fiets uit dan betaal je dat verschil bij.
  • Custom fietsen, die naar wens van de klant zijn opgebouwd en fietsen die op naam gezet zijn vanwege een kenteken vallen helaas buiten deze regeling.

Wie wil er nou ook geen nieuwe fiets? Maar ja, wat doe je met jouw oude fiets? Geen probleem bij ons! Mantel ruilt je oude fiets namelijk in op je nieuwe fiets. Hiermee koop je nog voordeliger een nieuwe fiets. Of je nu een Sparta, Batavus, Gazelle, Giant, Trek of een Cortina hebt staan: bij Mantel kun je alle soorten fietsen inruilen. Ongeacht het merk.

Je oude fiets inruilen gaat gemakkelijk bij Mantel. Wat moet je hiervoor doen? Neem jouw fiets mee naar één van onze winkels en laat hem daar taxeren. Onze fietsspecialisten vertellen je direct wat je oude fiets waard is. Het inruilbedrag van je oude fiets, is afhankelijk van het soort fiets, het merk, hoe oud deze is en de staat waarin deze verkeert. Dit geldt met name voor de banden, ketting en tandwielen.

Het is niet mogelijk om via mail/telefoon een indicatie te krijgen van de inruilwaarde van je fiets.
Dit heeft te maken met het feit dat we je fiets in het echt moeten beoordelen. Dit kan niet aan de hand van een beschrijving, foto's of video's. Dus kom naar één van onze winkels!

En kun je, als je hem zelf doorverkoopt, er misschien meer voor krijgen? Dan vertellen we je dat natuurlijk ook.

Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email