Menu
Terug

Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake Hookless Racefiets Wielen

Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake Hookless Racefiets Wielen
Schrijf de eerste review
Ik ben op zoek naar een
Selecteer: Ik ben op zoek naar een
om de voorraad te zien
Bodytype
Vanaf 875,-
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien

  • Online besteld, gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
  • Klantenbeoordeling 9.6 uit 75.442 reviews

mantel-customer-service

Stel een vraag

Neem contact op met de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • De Zipp 404 wielen zijn door de 58mm hoge velg gericht op pure snelheid. Dankzij optimale aerodynamica kun je harder fietsen zonder dat dit meer moeite kost.
  • De in Duitsland ontwikkelde Zipp ZR1 naven hebben lagers met een goede afdichting en verbeterde duurzaamheid. De 6 pawl body grijpt super snel aan waardoor minimale energie verloren gaat bij het aanzetten.
  • Levenslange garantie op productiefouten, met uitzondering van slijtage. Ultieme zekerheid dus!
  • Voorzien van ABLC Dimples voor meer windstabiliteit tijdens het rijden.
  • 28mm Tubeless buitenbanden sluiten perfect aan op deze hookless velg.
  • De gebruikte Sapim CX Sprint J-bend spaken zorgen voor meer comfort ten opzichte van straight pull spaken, maar geven iets minder stijfheid aan het wiel.
  • Op deze hookless velgen met een interne velgbreedte van 23mm zijn alleen tubeless banden van Schwalbe in 28mm of breder te monteren.

Specificaties

Specificaties

Merk Zipp
Eigenschap(pen) wielen Aerodynamische wielen
Gewicht fabrikant 1450 gram
Materiaal velg Carbon
Velghoogte 58 mm
Inbouwbreedte voornaaf 100 x 12 mm steekas
Inbouwbreedte achternaaf 142 x 12 mm steekas
Type rem Schijfrem - Centerlock
Collectie 2021
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake wielen voor schijfremmen zijn gemaakt voor snelheid! Of dat nu is in een weg wedstrijd, tijdrit, triathlon, granfondo of gewoon een training; de Zipp 404 zorgt ervoor dat jij snel gaat. De 58mm hoge tubeless ready velg is aerodynamisch en stabiel bij zijwinden door het ABLC Sawtooth 'golfbal' profiel, welke zorgt voor een airflow rondom de velg.

Doordat de velgen tubeless ready zijn is het, na het monteren van het tubeless velglint, tubeless buitenbanden en latex, mogelijk om zonder binnenbanden te rijden. Dit verlaagt de rolweerstand en verhoogt het comfort, grip en lekbestendigheid. De in Duitsland ontwikkelde Zipp ZR1 naven vormen het centrale punt van de 404 Firecrest Tubeless Disc Brake wielen. Deze naven rollen super soepel, hebben goed afgedichte industrielagers en grijpen snel aan door een 6-pawl body met 66 aangrijpingspunten.

De velgen en naaf worden op hun plaats gehouden door de betrouwbare en aerodynamische Sapim CX-Sprint J-bend spaken. Wanneer je op zoek bent naar een wielset voor zowel je trainingen als je wedstrijden, dan moet de Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake hoog op jouw lijstje staan!

Zipp ZR1 naven
In het centrale punt van deze Zipp wielen is gebruik gemaakt van een duurzame navenset, welke ontworpen is in Duitsland; de Zipp ZR1. Deze naaf is voorzien van goed afgedichte industrielagers met een extreem lage rolweerstand. De achternaaf heeft een body met 66 aangrijppunten voor een snellere reactie bij het aanzetten.

Zipp Lifetime Warranty
De Zipp Lifetime Warranty biedt je levenslange garantie op fabrieksfouten. Dit geeft je dus ultieme zekerheid! De garantie is actief na registratie van je wiel(set) bij Zipp en is niet overdraagbaar bij verkoop.

Technologie

TSE (Total System Efficiency technologie)
Zipp heeft met de Total System Efficiency Technology maar één ding in gedachte gehouden; meer snelheid! De innovatieve velg lay-up zorgt voor een lagere luchtweerstand, minder rolweerstand, lager gewicht, minder trillingen en verhoogde duurzaamheid.

Tubeless ready
De Zipp Tubeless Ready velg maakt het mogelijk om te rijden zonder binnenband én op een lagere bandenspanning. Het resultaat is een groter contactoppervlak met de ondergrond voor meer grip en wendbaarheid in afdalingen en bij het rijden in natte omstandigheden. Verder wordt het comfort verhoogd en de rolweerstand lager door het rijden met een tubeless setup.

Hookless velgen
De Zipp 303 S Tubeless Disc Brake velgen zijn vervaardigd zonder haken waar de rand van de buitenband in rust. De druk van je binnenband in combinatie met de rand van de speciale 'hookless-compatible' buitenbanden zorgen er voor dat de band op zijn plek blijft zitten. Hierdoor kan je bredere banden monteren, en ervaar je minder weerstand. Kortom: meer comfort en een hogere snelheid!

ABLC SawTooth
Het Advanced Boundary Layer Control design bestaat uit de gekenmerkte golfbalstructuur van Zipp. Het zorgt ervoor dat de luchtstroom langs het oppervlak van de velg wordt geleid wat zorgt voor een optimale aerodynamica. Ook wordt de stabiliteit verbeterd wat zorgt voor meer comfort.

RollingRoad Testprotocol
Zipp blijft haar wielen verder optimaliseren in de windtunnel en via computer simulatie. Echter beseft Zipp dat de 'echte wereld' de beste omgeving is om een wiel te testen. Samen is dit het RollingRoad Testprotocol van Zipp. Dit heeft geresulteerd in een nog bollere velg die één wordt met de band. Zo ervaar je nog meer stabiliteit en een minder luchtweerstand. Hierdoor kun je jouw fiets makkelijker op snelheid houden en gaat er minder energie verloren. Doordat de velg breder geworden is kun je nog bredere banden monteren. Met een groter bandvolume en een lagere bandenspanning worden trillingen gereduceerd, wat zorgt voor minder vermoeidheid tijdens lange ritten.

Standaard meegeleverd

• Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake wielen
• Tubeless Velglint
• Tubeless Ventielen
• Centerlock Lockring
• End-caps voor steekas
Toon meer Toon minder


Aangeraden door de productspecialist


Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake Hookless
Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake Hookless
Vanaf 875,-
Huidig product
DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB
DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB
Vanaf 719,-
Vision SC 40 Disc
Vision SC 40 Disc
899,-
DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB
DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB
Vanaf 759,-
Bovenstaande producten vergelijken
Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake Hookless DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB Vision SC 40 Disc DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB
Zipp 404 Firecrest Tubeless Disc Brake Hookless DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB Vision SC 40 Disc DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB
7 reviews
Ik ben op zoek naar een Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset Wielset / Voorwiel / Achterwiel
Eigenschap(pen) wielen Aerodynamische wielen Lichte Klimwielen / Aerodynamische wielen Lichte Klimwielen / Aerodynamische wielen Lichte Klimwielen
Gewicht fabrikant 1450 gram 1550 gram 1590 gram 1540 gram
Materiaal velg Carbon Carbon Carbon Carbon
Velghoogte 58 mm 50 mm 40 mm 47 mm
Inbouwbreedte voornaaf 100 x 12 mm steekas 100 x 12 mm steekas 100 x 12 mm steekas 100 x 5 mm QR / 100 x 12 mm steekas / 100 x 15 mm steekas
Vanaf 875,- Vanaf 719,- 899,- Vanaf 759,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Merk Zipp
Eigenschap(pen) wielen
Aerodynamische wielen
Gewicht fabrikant
1450 gram
Materiaal velg
Carbon
Velghoogte
58 mm
Inbouwbreedte voornaaf
100 x 12 mm steekas
Inbouwbreedte achternaaf
142 x 12 mm steekas
Type rem
Schijfrem - Centerlock
Collectie
2021
Maximaal rijdersgewicht
125 kg
Velgbreedte
28 mm
Velgbreedte (intern)
23 mm
Bandtype
Tubeless
Geadviseerde bandbreedte
28 mm / 30 mm / 32 mm
Type lagers
Industrie
Aantal spaken voorwiel
24
Aantal spaken achterwiel
24
Soort spaak
Straight pull
Materiaal spaak
Aluminium
Materiaal nippel
Aluminium
Type nippel
Extern
Remblokken meegeleverd
Nee
Snelspanners meegeleverd
Nee
Wieltassen bijgeleverd
Nee
Garantie
2 jaar
Uitgebreide garantie
Nee
Crash replacement
Nee
Decal kleur
Wit
Kleur
Zwart
Shimano Bodypassing
11-Speed Race