Menu
Back

Scope R2.O MTB Wheels

Scope R2.O MTB Wheels
Wheel Size
Built-in width front hub
Please select: Built-in width front hub
to see the stock
Mounting width rear hub
Please select: Mounting width rear hub
to see the stock
Body Type
Colour
Please select: Colour
to see the stock
1.398,-
Please select a version to see the stock

  • Free tracked delivery

mantel-customer-service

Any questions?

Contact our customer Service

30 Day Satisfaction Guarantee

30 Day Satisfaction Guarantee

For this product we offer our exclusive 30 day money-back guarantee. This means that you can try out the product for 30 days. Not satisfied? Then you can return the product and get a refund, even if you have used and tested the product. You have to pay for the costs for returning the product though.

Pros & Cons

Pros & Cons

  • Zeer laag gewicht van 1366 gram, hierdoor zijn zijn de R2.O MTB wielen perfect voor op singletracks of heuvelachtige parcoursen.
  • Dankzij de externe velgbreedte van 31mm ervaar je meer comfort en stabiliteit bij het rijden van bochten.
  • Het Diamond Ratchet Bodysysteem is extreem licht en zorgt ervoor dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel.
  • Door het voorgemonteerde tubeless velglint maak je de wielen in een handomdraai tubeless, dit zorgt voor meer comfort, een lagere rolweerstand, en hogere lekbestendigheid.
  • Scope wielen zijn ontwikkeld in Nederland in samenwerking met Schwalbe, SKF, TU Eindhoven en TU Delft; een hoge kwaliteit gegarandeerd dus.
  • Er worden geen wieltassen meegeleverd bij aankoop van een wielset.

Specifications

Specifications

Brand Scope
Wheel Size 29 inch
Rim Width 31 mm
Rim Material Carbon
Body Type Shimano / Sram 9 - 10 / Shimano MTB 11 speed
Brake Type Disc - Centerlock
I'm looking for a Wheelset
Maximum Rider Weight 110 kg
Number of spokes in front wheel 24
All specifications

Description

Description

De Scope R2.O MTB wielen zijn lichtgewicht met 1366 gram, stijf en direct met aanzetten dankzij het gebruik van een carbon velg. Dit maakt dat je met deze wielen enorm snel kunt accelereren in bochtensessies op je plaatselijke singletrack. Vooral mountainbikers die XC crosscountry wedstrijden rijden zullen zich goed vermaken met deze wielen. Scope vindt dat de wielen die ze maken super degelijk zijn en onderstreept dit met een uitgebreide garantieperiode van 3 jaar en een crash replacement programma.

De Scope R2.O MTB wielset is voorzien van duurzame SKF lagers met een goede afdichting en lage rolweerstand. De wielen zijn opgebouwd op basis van brede carbon velgen met een externe velgbreedte van 31mm. Door het voorgemonteerde tubeless velglint en tubeless ventielen is het mogelijk de R2.O wielen tubeless te rijden. De brede velg in combinatie met een bredere tubeless buitenband zorgt voor meer comfort, een lagere rolweerstand en een verhoogde lekbestendigheid.

3 Jaar garantie
Kwaliteit staat bij Scope op nummer 1. Na registratie van de wielset op de website van Scope, binnen 30 dagen na aankoop, activeer je de garantieperiode van 3 jaar. Bij het registreren van je wielset is het noodzakelijk het serienummer te vermelden. Deze is terug te vinden op de meegeleverde registratiekaart, de wieldoos of op de flens van de achternaaf.

Lifetime Crash Replacement programma
Ondanks de hoge kwaliteit is een Scope wielset niet altijd bestand tegen de gevolgen een zware valpartij. Scope biedt daarom, naast de garantieperiode van 3 jaar, een crash replacement programma. Scope geeft je hiermee de kans om het wiel na een crash te vervangen tegen een gereduceerd tarief.

Technology

Algorithm Enhanced Aerodynamics (AEA)
Het velgprofiel van de Scope wielen is ontwikkeld met behulp van de Algorithm Enhanced Aerodynamics (AEA) -technologie. Dit algoritme berekent het meest aerodynamische velgprofiel om optimale prestaties te garanderen. (Voor de vorige generatie Scope wielen zijn er talloze uren besteed aan het tekenen van honderden verschillende velgprofielen, deze zijn vervolgens geanalyseerd door gebruik te maken van CFD, in een poging het optimale en meest aerodynamische velgprofiel te vinden. Deze methode van vallen en opstaan ​​benadert eerder het optimale dan het definieert. Samen met de Technische Universiteit Delft (NL) is er een algoritme ontwikkeld dat de coördinaten definieert voor het meest aerodynamische velgprofiel. Deze unieke innovatie in aerodynamica wordt Algorithm Enhanced Aerodynamics, genoemd.

Naafsysteem
Het Scope-hubsysteem is opnieuw ontwikkeld. De beproefde eigenschappen zoals de brede flensafstand (voor hoge laterale stijfheid), op maat gemaakte oversized (6803/6903) SKF-lagers en het gereedschaploze adapter systeem zijn gebleven en zijn alleen waar mogelijk verfijnd. Naast de SKF-lagers blijven de CeramicSpeed-lagers beschikbaar als upgrade voor de R-serie.

Diamond Ratchet Bodysysteem
Het Diamond Ratchet bodysysteem is een nieuw ontwikkeld engagement systeem wat ervoor zorgt dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel. De standaard 36T ratchet ring is eventueel te vervangen voor een 48T ring waardoor je body nog sneller aangrijpt bij het aanzetten.

Tubeless-systeem
De geometrie van het unieke Scope Tubeless System zorgt voor eenvoudige montage, directe inflatie, langdurige druk en compatibiliteit met alle (tubeless) banden.

Local Reinforcement
Met de Local Reinforcement-carbon technologie zijn het aantal lagen carbon rond de spaakgaten aan de binnenkant van de velg vergroot. Op deze manier wordt het gewicht aanzienlijk vermindert, met behoud van de sterkte en stijfheid.

Delivery includes

• Scope R2.O MTB wielset
• Tubeless velglint (voorgemonteerd)
• Tubeless ventielen (voorgemonteerd)
• Garantie registratiekaart

Assembly

• Cassettesleutel
• (Eventueel momentsleutel)

Een cassette op een wiel monteren is eenvoudig als je het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Wanneer je een cassettesleutel met Shimano passing aanschaft kun je zowel de Shimano als de Sram cassette op je achterwiel monteren. Heb je een 9/10-speed cassette dan schuif je eerst de meegeleverde spacer over de body heen. Vervolgens plaats je de cassette op de body. Dit kan maar op één manier door de passing welke deze body heeft. Als laatste draai je de sluitring er netjes recht op met de hand en vervolgens draai je hem aan met de cassettesleutel. Vast is vast is de regel maar indien je wilt kun je dit ook met een momentsleutel doen.

De werkwijze om je wielen tubeless te maken kun je het beste even bekijken in onze blog op de website : Hoe monteer ik een tubeless band op mijn racefiets?[How-to]
Show more Show less


Recommended by the product specialist


All specifications

Brand Scope
Wheel Size
29 inch
Rim Width
31 mm
Rim Material
Carbon
Body Type
Shimano / Sram 9 - 10 / Shimano MTB 11 speed
Brake Type
Disc - Centerlock
I'm looking for a
Wheelset
Maximum Rider Weight
110 kg
Number of spokes in front wheel
24
Number of spokes in rear wheel
28
Adapters included (see specifications)
No
Quick Releases included
No
Wheel bags included
No
Tyre Type
Clincher / Tubeless
Weight
1366 grams
Warranty
2 years
Extended warranty
Yes, after registration
Crash Replacement
Yes
Collection
2021
Rim Depth
23 mm