Menu
Terug

Schwalbe Aerothan Allround Binnenband

Schwalbe Aerothan Allround Binnenband
27,90
Online op voorraad (nog 4)

  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 29,-

mantel-customer-service

Heb je een vraag?

Neem contact op met de klantenservice
3 Mantel Superstores
Altijd testdag in onze Superstores in Arnhem, Den Bosch & Utrecht
Superstores bekijken

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • De Aerothan Allround biedt hoge prestaties en goede lekbestendigheid voor trekking, touring en gravel fietsen.
  • Ten opzichte van een butyl binnenband is de Aerothan Allround een stuk compacter en lichter, waardoor deze minder ruimte inneemt in jouw bagage.
  • Doordat de Aerothan Allround geheel gemaakt is van plastic, inclusief het ventiel, is deze binnenband 100% recyclebaar.
  • Met de Aerothan kun je tot wel 180 gram gewicht besparen ten opzichte van vergelijkbare butyl binnenbanden.
  • Let op: De Aerothan Endurance Race kan niet buiten de band opgepompt worden (slechts tot 0,3 bar) vanwege vervormingen.
  • Alleen verkrijgbaar met een ventiellengte van 40 mm.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk Schwalbe
Kleur Wit
Wielmaat 28 inch
Bandbreedte 37 mm / 1.40 inch / 40 mm / 1.50 inch / 42 mm / 1.60 inch / 44 mm / 1.70 inch / 45 mm / 1.75 inch / 46 mm / 1.80 inch / 47 mm / 1.85 inch / 48 mm / 1.90 inch / 49 mm / 1.95 inch / 50 mm / 2.00 inch
Ventiel Frans / Presta
Ventiellengte 40 mm
Materiaal Polyurethaan

Beschrijving

Beschrijving

Met de Schwalbe Aerothan wordt de binnenband opnieuw gedefinieerd! Door gebruik te maken van een geheel nieuwe soort kunststof heeft Schwalbe de meest tegenovergestelde eigenschappen van een binnenband samengebracht: lage rolweerstand, laag gewicht en een hoge lekbestendigheid. Om het samen te vatten: De Aerothan combineert de lekbestendigheid van butyl binnenbanden met de rolweerstand en het gewicht van latex binnenbanden.

Allround
De Aerothan Allround is geschikt voor 28 inch buitenbanden met een bandbreedte tussen de 37 en 50 mm. De lengte van het Presta ventiel is 40 mm, waardoor het gewicht slechts 61 gram bedraagt.

De Schwalbe Aerothan Allround is dé extreem lichte en betrouwbare binnenband geschikt voor allerlei uiteenlopende toepassingen; van dagelijks gebruik tot lange en zware fietstochten. Met een set van de Aerothan Allround maak je, in vergelijking met de standaard Schwalbe butyl binnenbanden, ongeveer 180 gram winst op jouw fiets. Hier houdt de winst ook niet op, want ook de rolweerstand is dankzij de Aerothan Allround een stuk lager. Dit, in combinatie met een voor dit gewicht ongeëvenaarde lekbestendigheid, zorgt ervoor dat je met een gerust hart elke fietstocht aankunt!

Thermoplastische polyurethaan: Aerothan
Schwalbe heeft in samenwerking met BASF de Aerothan helemaal herzien om aan alle specifieke eisen van een binnenband te voldoen. Deze thermoplastische polyurethaan heeft nu bijvoorbeeld een uitstekende hitteresistentie, waardoor gebruik met velgremmen geen problemen oplevert. Ook de elasticiteit en duurzaamheid van het materiaal zorgen ervoor dat deze binnenband een goede lekbestendigheid heeft. Bij scherpe voorwerpen zal de Aerothan dankzij de hoge veerkracht en uniek treksterkte meerekken, waardoor de kans op penetratie enorm wordt verkleind. Een ander voordeel van Aerothan is dat deze binnenband niet open kan knappen tijdens het fietsen. Hierdoor zul je nooit zomaar de controle over jouw fiets verliezen doordat alle lucht ineens uit jouw band ontsnapt. Door het langzaamaan leeglopen van de Aerothan kun je veilig tot een stilstand kunt komen.

Compact formaat
De Aerothan Allround is niet alleen een stuk lichter dan vergelijkbare butyl binnenbanden, maar ook een stuk compacter doordat het materiaal minder dik is dan butyl. Hierdoor is de Aerothan erg handig om als reserveband mee te nemen in een zadeltasje of rugvak. Als je nog minder mee wilt nemen dan kun je de Aerothan ook onderweg repareren. Dit kan met de Schwalbe Glueless Patches, die je simpelweg op de Aerothan plakt zonder te schuren. Let er dan wel op dat het binnenbandje schoon is.

100% recyclebaar
Een Aerothan binnenband is 100% recyclebaar. Niet alleen de binnenband zelf is gemaakt van de thermoplastische polyurethaan, maar ook het ventiel, van het dopje tot aan de ventielkern. Hierdoor kan alles hergebruikt worden. Echter, een Aerothan binnenband kan niet opnieuw gebruikt worden als binnenband, maar bijvoorbeeld wel als insulatiemateriaal. Kies dus met de Aerothan voor duurzaamheid!


Aangeraden door de productspecialist

Aangeraden door de productspecialist

Lezyne Mantel Dual Fietspomp
38,95 31,95
Onze keuze voor een vloerpomp voor alle type ventielen
Mantel's keuze

Alle specificaties

Fabrikant specificaties

Gebruik: Trekking, touring en gravel
Aanduiding: SV17E
Wielmaat: 28 inch
ETRTO 37-622 - 50-622
Ventiel: SV, 40 mm
Afmetingen verpakking: 38 x 80 mm
Gewicht: 61 gram