Deel dit bericht

De 10 best gelezen Mantel blogs van het jaar 2020

2020 was voor iedereen een zeer bewogen jaar. De een wilt het afgelopen jaar het liefst zo snel mogelijk vergeten en door naar 2021, terwijl de ander toch iets positiefs overgehouden heeft aan dit coronajaar. Zo hebben wij als Mantel veel nieuwe fietsers bij ons peloton mogen verwelkomen. Deze nieuwe fietsers wisten onze blog ook in grote getale te vinden. Daarom hebben wij de 10 best gelezen blogs van 2020 op een rijtje gezet. Heb je er een paar nog niet gelezen? Doe dit dan nog snel even onder het genot van een oliebol of een glaasje champagne! We beginnen bij de nummer 10 van dit jaar.

10. De beste mountainbikes van 2020 – onze MTB collectie 2020

Mountainbikes zijn het afgelopen jaar steeds populairder geworden. Daarom is deze blog een nieuwkomer in de top 10 best gelezen blogs van dit jaar. Omdat er dit jaar veel fietsers bijgekomen zijn, zijn er ook veel mensen begonnen met mountainbiken. In deze blog vind je een overzicht van de beste mountainbike van het afgelopen jaar.

Steeds meer mensen zijn op een mountainbike in het bos te vinden!

9. Shimano MTB groepen overzicht – Alle Shimano mountainbike groepsets op volgorde

Als je een mountainbike gaat aanschaffen dan wil je natuurlijk een MTB kopen die kwalitatief goed bij je past. Een belangrijke pijler voor de kwaliteit van een mountainbike is de groepset. De duurdere en kwalitatief betere mountainbikes hebben een betere kwaliteit Shimano groepset dan de ´mindere´ mountainbikes. In deze blog vind je een handig overzicht met alle Shimano MTB groepsets op een rijtje.

Een groepset zegt veel over de kwaliteit van de mountainbike.

Het is natuurlijk niet zo dat een duurdere groepset per definitie beter is voor je dan een goedkopere. Het niveau waarop je fietst en hoe vaak je op de mountainbike stapt zijn ook belangrijke aspecten in de keuze voor bepaalde groepset.

Als je een beginner bent, dan kun je nog makkelijk uit de voeten met bijvoorbeeld een Shimano Deore groepset. Wanneer je de kneepjes van het mountainbiken al aardig in de vingers hebt dan past een Shimano XTR groepset wellicht beter bij je!

8. Trapas en bottom bracket vervangen – Bottombrackets en trapassen [How-To]

Dit is er echt eentje voor de zelfklussers. In deze how-to blog over bottom brackets en trapassen lees je namelijk alles over de verschillende types. Ideaal als je na vele kilometers je racefiets of mountainbike aan het opknappen bent en ook je trapaslagers wilt vervangen. Maar het is ook een erg handige blog omdat we alle types, compleet met maten, op een rijtje hebben gezet. Een must-read voor de doe-het-zelf’ers onder de fietsers.

Trapassen zijn er in alle soorten en maten, afhankelijk van welke fiets je hebt!

7. Kies zelf je ideale fietszadel met onze fietszadel keuzehulp

Een comfortabel fietszadel is belangrijk voor elke fietser, maar een goed fietszadel is soms lastig te vinden. Of je nou je kilometers maakt op een elektrische fiets, mountainbike of racefiets. Je wilt zo comfortabel mogelijk op je fiets zitten zonder zadelpijn of andere ongemakken. Daarom is het belangrijk om een fietszadel uit te kiezen dat bij jou past.

Er zijn veel verschillende fietszadels. Maar welke past het beste bij jou?

Helaas bestaat er geen zadel dat voor iedereen perfect is. De ene fietser wil een breed zadel, terwijl de ander bijvoorbeeld een uitsparing wil. In deze blog wordt duidelijk hoe je kunt bepalen welk fietszadel het best bij jou past met onze fietszadel keuzehulp.

6. Wat is de racefiets framemaat en hoe meet je die? [How-To]

Of je nou een beginnend fietser bent of een doorgewinterde veteraan, iedereen wil comfortabel en pijnvrij op de fiets zitten. Maar waar moet je dan op letten bij de aanschaf van je racefiets? Een belangrijk aspect bij de aanschaf van jouw racefiets is de maat van het frame. De framemaat is de afstand tussen het hart van de bottom bracket (trapas) tot aan het hart van de bovenbuis, langs de zadelbuis gemeten.

Je kunt de framemaat van jouw racefiets gemakkelijk zelf opmeten.

In deze blog lees je hoe je de framemaat van je racefiets het beste zelf op kunt meten. Je lichaamslengte is vaak de eerste stap bij het bepalen van je algemene framemaat. Met de juiste metingen is jouw houding op de fiets optimaal en ervaar je zo min mogelijk ongemak op de fiets.

5. Hoe bepaal ik mijn juiste zadelhoogte voor de racefiets?

We zijn alweer aanbeland bij de nummer 5 van de meest gelezen blogs van 2020. Je kunt op diverse manieren bepalen wat jouw juiste zadelhoogte en setback is op de racefiets. In deze blog lees je de drie meest gebruikte manieren om de zadelhoogte voor je racefiets te bepalen. En je leest ook hoe je de setback van je fietszadel goed in kunt stellen.

Bespaar jezelf een hoop ellende en zorg dat je fietszadel op de juiste hoogte staat!

4. Garmin Edge – Welke Garmin fietscomputer is geschikt voor mij? [Koopgids]

Zoek je een Garmin fietscomputer, maar weet je niet welke je moet hebben? In onze koopgids lees je alles over wat je van de verschillende Garmin fietscomputers kunt verwachten en welke je moet hebben. Ook vind je in deze blog een handige tabel met alle eigenschappen van de verschillende Garmin Edge modellen. Zet van tevoren jouw wensen op een lijstje en je komt vast en zeker bij het juiste model uit!

Garmin biedt qua fietscomputer voor ieder wat wils. De keuze is aan jou!

3. Schoonmaken en onderhoud van je racefiets en mountainbike [How-To]

Als je de trotse eigenaar bent van een racefiets of mountainbike weet je als geen ander dat je deze ook goed moet onderhouden en schoonmaken. In deze blog vind je alle tips en tricks om jouw stalen ros in topconditie te houden.

Een fiets die goed wordt onderhouden gaat langer mee en ziet er mooier uit!

Fiets je liever niet in de winter? Dan heb je nu alle tijd om je fiets schoon te maken en een onderhoudsbeurt te geven. Dan weet je tenminste zeker dat je op pad kan gaan als het eerste mooie lenteweekend begint.

2. Zwift – Hoe werkt Zwift en wat kun je er allemaal mee? [How-To]

Onze topblog van vorig jaar is in 2020 van de troon gestoten. Toch was onze blog over Zwift wederom een van de meest gelezen blogs. Voor veel fietsers is Zwift niet meer weg te denken in de koude wintermaanden. In deze uitgebreide blog lees je alles over wat je met Zwift kunt doen. Weet jij niet wat Zwift is? Dan is het ook de moeite waard om deze blog te lezen. Want fietsen op de fietstrainer was nog nooit zo leuk!

Met Zwift kun je genieten van uitzichten die je normaal niet elke dag tegenkomt.

1. Shimano groepen overzicht – Alle Shimano racefiets groepsets op volgorde

Dan nu het moment waarop jullie allemaal hebben zitten wachten, de nummer 1 blog van 2020. Omdat we dit jaar vanwege corona veel wielrenners hebben mogen verwelkomen in ons peloton is er ook een hoop interesse geweest in de verschillende Shimano groepsets voor de racefiets.

Met een Shimano Dura-Ace groepset haal je de crème de la crème onder de groepsets in huis!

Wanneer je een nieuwe racefiets koopt, mag je zelf een groepset voor je fiets uitzoeken. Deze keuze is echter niet altijd makkelijk door het grote aanbod. Daarom hebben we in deze blog de verschillen tussen de Shimano groepsets voor je op een rijtje gezet.

Suggesties?

Het hoge woord is er eindelijk uit. De 10 best gelezen blogs van 2020 zijn bekend. Wat was jouw favoriete blog van 2020? En welke blog ontbreekt nog in ons blog repertoire? Laat het ons weten in de reacties en wie weet lees je in 2021 wel een blog over jouw favoriete fietsonderwerp.

Wij hopen dat jullie dit jaar weer genoten hebben van onze blogs en zullen gaan genieten van de blogs die nog komen gaan. Namens Mantel wens ik jullie allemaal een gezond, sportief en voorspoedig 2021!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Mees Janssen

Mees Janssen

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fietsen. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik dit tijdens mijn werk ook mag doen. Omdat ik in Arnhem woon, vind ik het heerlijk om in mijn achtertuin (de Posbank) erop uit te trekken met mijn racefiets. Naast het zelf fietsen, vind ik het ook heerlijk om wielrennen te kijken op de televisie. Mijn televisie draait overuren met klassieke wielerrondes zoals de Giro, de Tour de France en de Vuelta. Voor mij was het dan ook een persoonlijk hoogtepunt toen de Giro d´Italia door Arnhem heen kwam in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen