Deel dit bericht

De beste mountainbikes van 2020 - onze MTB collectie 2020

31 Januari 2020

De MTB collectie 2020 is nu bijna volledig beschikbaar in onze online fietsenwinkel. En in onze superstores kun je veel van deze modellen direct testen. Dit jaar hebben we weer een selectie met de beste MTB’s gemaakt voor ieder budget met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. We laten je graag alle modellen van onze MTB collectie 2020 zien. In deze blog lees je alles over de nieuwste mountainbikes van Cube, Trek, Scott, BMC, Bulls, Giant en Liv. En natuurlijk zijn we de dames mountainbikes en elektrische MTB’s niet vergeten!

Trends 2020 mountainbikes

Opvallend aan de 2020 collectie mountainbikes is dat het assortiment met een enkel voorblad weer verder is uitgebreid. Dit heeft natuurlijk voordelen op het gebied van gewicht, onderhoud en gebruiksgemak. Door de introductie van de nieuwe Sram SX-groep is er al vanaf instapniveau een MTB beschikbaar met een 1x12 groep. Ook de nieuw geïntroduceerde XT- en SLX groepen van Shimano dragen bij aan deze trend.

Qua kleuren zie we ook dit jaar weer meer ´lifestyle-tinten´ terug. Vorig jaar zagen we al dat het spuitwerk minder fel/fluorescerend werd. Juist grijs- en bruintinten werden populairder, zowel met een matte als een glanzende finish. Dit jaar hebben de meeste merken die trend gevolgd. Uiteraard zijn veel modellen ook nog gewoon in het zwart te krijgen. Elk jaar weer de best verkochte ´kleur´.

Giant Talon 29 1 GE
Ook de Giant Talon 29 1 GE heeft de populaire kleur grijs.

Zoals we vorig jaar ook al zagen wordt carbon steeds betaalbaarder. Daarnaast vind je op goedkopere mountainbikes de top voorvorken van een paar jaar geleden. De kwaliteit van de onderdelen gaat steeds verder omhoog. Perfect als je wel het beste wilt, maar daar niet voor wilt betalen!

Onze heren MTB collectie 2020

Onze dames MTB collectie 2020

Onze elektrische mountainbikes voor 2020

elektrische mtb
Naast heel veel dames- en herenmodellen hebben we ook een aantal elektrische mountainbikes in onze 2020 collectie.

Cube mountainbikes 2020

Cube Aim en Cube Analog

De Cube mountainbikes staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Cube Aim serie en de Cube Analog hardtail mountainbikes zijn een goede keuze voor beginnende mountainbikers. Zo is de Cube Aim Pro voorzien van 24 versnellingen waarmee je iedere heuvel opkomt.

De Cube Aim SL lijkt veel op de Aim Pro maar heeft als extra voordeel dat je de verende voorvork kunt vergrendelen. Ook is de mtb afgemonteerd met een Shimano Deore groepset met 27 versnellingen. De groepset in combinatie met de lockout op de voorvork zorgen voor betere prestaties.

De Analog is een ander instapmodel van Cube. Dankzij de RockShox voorvork heeft deze mountainbike een nog wat betere demping dan bovenstaande modellen. De Sram SX Eagle achterderailleur schakelt lekker direct. Dit maakt de Cube Analog een goede optie voor de fanatieke beginnende mountainbiker.

page?image_id=662
De Rockshox voorvork op de Cube Analog geeft veel controle over obstakels.

Cube Attention

De Cube Attention is een mountainbike voor de beginnende mountainbiker die al wat meer van zijn materiaal vraagt. Op de Cube Attention krijg je 20 versnellingen met een Shimano Deore groepset. Ook zijn de kabels mooi weggewerkt in het frame.

Cubeattentionsl
Bij zowel de Cube Attention en Cube Attention SL zijn de kabels mooi weggewerkt in het frame.

De Cube Attention SL lijkt veel op de Cube Attention, maar heeft 22 versnellingen. De kabels lopen ook op deze fiets mooi door het frame. De Attention SL heeft een lockout op de geveerde voorvork die zorgt voor optimale prestaties, ook als het terrein wat minder ruig is.

Cube Reaction

Vanaf de serie Cube Reaction mountainbikes krijg je MTB’s voor gevorderde fietsers. Bij de oplopende modellen worden de onderdelen steeds iets beter. De serie begint met de Cube Reaction Pro. Deze mountainbike voor gevorderden heeft een lichtgewicht aluminium frame.

Deze mountainbike heeft een strakke look omdat de kabels door het frame lopen. De 12 versnellingen zijn eenvoudig te bedienen en geven een groot bereik. Daarnaast zorgt de RockShox Recon Silver voorvork voor veel comfort tijdens het rijden.

cube reaction pro
De Cube Reaction Pro biedt veel waar voor zijn geld.

De Cube Reaction Race heeft een ruim bereik met 12 versnellingen door de Sram GX Eagle groepset. Ook bij deze mountainbike gaat de bekabeling mooi door het frame en de RockShox voorvork dempt de klappen.

Cube Reaction C:62

Vanaf de Cube Reaction C:62 mountainbikes krijg je al een mountainbike met een volledig carbon frame. De Cube Reaction C:62 Pro is een erg goed afgemonteerde mountainbike. De fiets is voorzien van de fijne Shimano XT/SLX 1x12 aandrijflijn en de RockShox Judy Silver voorvork. De ideale mountainbike om eens een middagje mee te knallen op de trails!

cube reaction c:62 pro
De Cube Reaction C:62 Pro is voorzien van de fijne Shimano XT/SLX 1×12 aandrijflijn

De Cube Reaction C:62 Race is gemaakt om, de naam zegt het al, mee te racen. Deze Cube Reaction C:62 is lekker licht en heeft 12 versnellingen van de Sram GX Eagle groep.

Full suspension mountainbike van Cube

De Cube Stereo 120 Race 29 is een goed geveerde full suspension mountainbike. Deze fully is goed controleerbaar in lastige afdalingen maar ook snel en efficiënt in beklimmingen. De Shimano XT/SLX groep schakelt snel. De ideale mountainbike voor winterse toertochten of om de échte bergen mee in te trekken.

Trek mountainbikes 2020

Trek Marlin

De Trek Marlin serie heeft 3 mooi afgewerkte mountainbikes voor de startende mountainbiker. Alle mountainbikes hebben een lichtgewicht aluminium frame waarin de kabels fraai zijn weggewerkt. De Trek Marlin 5 is afgemonteerd met een Shimano Altus/Tourney mix groepset met 21 versnellingen. Daarnaast is deze mountainbike voorzien van krachtige hydraulische schijfremmen.

Trek Marlin 5
De Trek Marlin 5 is is jouw nieuwe vriend op de trails.

De Trek Marlin 6 is net wat beter dan de Marlin 5. Deze fiets heeft een Altus groepset met 16 versnellingen. En ook de Suntour XCT voorvork is net wat beter dan de Suntour XCE op de Marlin 5.

De Trek Marlin 7 is de beste MTB uit de Trek Marlin serie. De Shimano Altus/Acera mix afmontage met 18 versnellingen is net wat beter dan de afmontage van de Marlin 6. Met de RockShox voorvork haal je al een top voorvork in huis.

Trek X-Caliber 8 en Trek X-Caliber 9

De Trek X-Caliber mountainbikes zijn ideaal voor de beginnende mountainbiker die meer vraagt van zijn materiaal. De Trek X-Caliber 8 heeft een hele degelijke Sram SX Eagle groepset met 12 versnellingen. Samen met de RockShox 30 Silver voorvork krijg je een hele goede beginners mountainbike.

Wil je net wat meer? Dan is daar nog de Trek X-Caliber 9. Deze mountainbike heeft een RockShox Judy Silver voorvork en een groepset van Shimano XT/SLX. Deze onderdelen zijn net een stukje beter.

Trek X-Caliber 9
De Trek X-Caliber 9 is snel en rijdt heel speels.

Trek Procaliber serie

De Trek Procaliber serie bestaat uit snelle cross-country mountainbikes. Deze mountainbikes zijn voorzien van een IsoSpeed decoupleur, dit geeft meer comfort omdat je zadelbuis extra demping geeft.

De Trek Procaliber 6 is een fijne lichtgewicht mountainbike met aluminium frame. De fiets schakelt snel en accuraat dankzij de 1x12 Sram aandrijflijn. De RockShox voorvork geeft een goede demping en is voorzien van een lockout op het stuur.

De Trek Procaliber 9.7 is een mountainbike van wedstrijdklasse. Naast een carbon frame heeft deze fiets ook carbon wielen, wat bijdraagt aan het lichte gewicht van de Procaliber 9.7. De Sram NX Eagle groepset schakelt direct en precies. Wederom heeft deze mountainbike een lockout op het stuur.

Trek Procaliber 9.7
De Trek Procaliber 9.7 carbon hardtail mountainbike is een populaire fiets onder de fanatieke bikers.

Giant mountainbikes 2020

Giant Talon 29 1 GE

De Giant Talon 29 1 is voorzien van een Shimano Deore/XT mix groepset, voor snelle en betrouwbare schakelprestaties onder alle omstandigheden. De RockShox XC voorvork heeft een remote lockout en is gemaakt voor cross-country rijden.

Giant Terrago 29 2

De Giant Terrago 29 2 is een lichte en snelle cross-country mountainbike. De 24 versnellingen van de Shimano SLX groepset zijn perfect om elk terrein de baas te zijn. Aan de Suntour Raidon XC heb je een prima voorvork voor het stevigere werk. Ideaal om de snelheid erin te houden tijdens een afdaling.

Giant Fathom 29 2

De Giant Fathom 29 2 is een speelse hardtail mountainbike. Het schakelen gaat makkelijk dankzij de 12 versnellingen van de Sram SX Eagle groepset. Met de Suntour Raidon XC geveerde voorvork heb je aan deze Fathom 29 2 een fijne XC-MTB.

page?image_id=669
De Giant Fathom 29 2 bevat de nieuwe Sram SX Eagle groepset waarmee je snel en accuraat kunt schakelen.

Giant Stance 29 2

De Giant Stance 29 2 is een veelzijdige trailbike. De fiets heeft een robuust aluminium frame met interne kabelgeleiding en een strakke zwarte kleur. Dankzij de efficiënte en gebruiksvriendelijke 1x12 aandrijflijn van Sram SX schakelt deze mountainbike snel en precies. Deze volledig geveerde Giant Stance 29 is een stabiele fiets tijdens afdalingen en op snelheid.

Giant Anthem 29 2


Met de Giant Anthem 29 2 haal je een goede fully MTB in huis. Allereerst heeft deze fiets de Shimano SLX groepset waarmee je soepel kunt blijven schakelen. De Fox Float achterdemper in combinatie met de voorvork zorgen voor comfort en demping. Samen met deze fully kun je met een gerust hart elke afdaling pakken.

Giant Anthem 29-2
Met de Giant Anthem 29 2 haal je een snelle full suspension mountainbike in huis.

Scott mountainbikes 2020

Scott Scale met aluminium frame


Scott Scale heeft een serie met mountainbikes met aluminium frame en een serie met carbon frame. De modellen Scale 980 tot Scale 950 hebben een robuust aluminium frame. Bij de Scott Scale 980 krijg je al snel waar voor je geld door onder andere de Sram SX Eagle 12-speed groepset en Suntour XCR voorvork.

De Scott Scale 970 heeft wederom 12 versnellingen van de Sram SX Eagle groepset. Samen met de RockShox 30 Silver voorvork zorgt dit voor goed schakelgedrag en fijne demping. Bij de Scott Scale 965 krijg je ook de goede RockShox 30 Silver voorvork. Het grootste verschil met de Scale 970 is de groepset, op de Scale 965 krijg je namelijk een 12-speed Shimano SLX aandrijflijn.

Scott Scale 965
De Scale 965 is uitgerust met de nieuwe Shimano SLX 12 speed groepset.

Scott Scale met carbon frame

De modellen Scale 940 tot Scale 910 uit de Scott Scale serie hebben een carbon frame. De Scott Scale 940 is de voordeligste mountainbike uit deze serie met een carbon frame. Je krijgt er de RockShox Judy Silver voorvork en 12-speed Sram SX Eagle groepset bij.

Bij de Scott Scale 925 krijg je de Shimano SLX/XT mix groepset. Daarnaast is de Fox Float voorvork weer een stuk beter dan bij de 940. Deze voorvork heeft 3 standen voor totale controle. De Scott Scale 910 is voorzien van Shimano XT onderdelen. De Fox 32 SC Float Performance Air zorgt voor de vering en het comfort.

Scott Scale 940
Wie op zoek is naar een snelle xc bike op een aantrekkelijk prijspunt, kan haast niet om de Scott Scale 940 heen.

Scott Scale RC 900 Pro

De Scott Scale RC 900 Pro is een carbon mountainbike waar je met gemak wedstrijden mee kunt rijden. De RockShox SID RL voorvork vangt alle klappen voor je op.

De 12-speed Shimano XTR groepset is zo’n beetje de beste groepset die je kunt krijgen. Helemaal als je bedenkt dat je hier de Race Face Next SL 5G carbon crank bijkrijgt. Weet dat je met de Scale RC 900 Pro kwaliteit in huis haalt.

Scott Scale RC 900 Team

De Scott Scale RC 900 Team is een bijzonder lichte en stijve mountainbike van carbon. Dankzij deze geometrie kun je moeiteloos versnellen en klimmen. De Sram X0/GX onderdelen staan garant voor betrouwbare en efficiënte rijeigenschappen.

Ook is deze MTB voorzien van krachtige Shimano XT hydraulische schijfremmen. Met deze Scale RC 900 Team kun je het beste uit jezelf halen!

Scott Spark RC 900 Team
De Scott Spark RC 900 Team is superlicht dankzij het carbon frame.

Bulls mountainbikes 2020

De Bulls Pulsar Eco is een erg voordelige mountainbike voor de beginnende mountainbiker. De Bulls Pulsar Eco is verkrijgbaar in een 26 inch wielmaat en een 27.5 inch wielmaat. Dit maakt deze mountainbike ook erg geschikt voor kinderen.

Bulls Pulsar Eco
Ook voor kinderen is de Bulls Pulsar Eco een goede keuze.

De Shimano Tourney groepset met 18 versnellingen is ruim voldoende om de trails en de sport mee te ontdekken. En met de 50mm veerweg van de voorvork en V-brake remmen is dit een prima mountainbike voor recreatief gebruik en voor de betere offroad paden.

BMC mountainbikes 2020

BMC is een innovatief merk dat jaarlijks weer mooie en unieke fietsen op de markt brengt. Zo ook dit jaar! De BMC Teamelite 03 TWO is een mooi afgewerkte aluminium mountainbike. Deze fiets schakelt direct en precies dankzij de Sram SX Eagle groepset. En met de RockShox voorvork houd je ook bij oneffenheden de MTB goed onder controle.

De BMC Teamelite 02 TWO heeft de perfecte mix van efficiëntie en gewicht. Deze carbon mountainbike is licht, stijf en enorm snel. Met de Sram NX Eagle 12-speed groepset heeft hij een groot bereik en fantastische schakeleigenschappen. Dankzij de RockShox Recon RL voorvork knal je zo over obstakels heen!

BMC Teamelite 02 TWO
De BMC Teamelite 02 Two is de ideale mtb als je op zoek bent naar een snelle, lichte hardtail mountainbike.

De BMC Teamelite 02 ONE is een carbon hardtail mountainbike met hoogwaardige onderdelen en een exclusieve uitstraling. Met de RockShox Reba RL heeft deze fiets één van de beste voorvorken uit deze prijsklasse. Schakelen doet deze fiets ook op hoog niveau! Namelijk met de Sram GX Eagle 12-speed schakelgroep.

Dames mountainbikes

Cube dames mountainbikes 2020

Alle dames mountainbikes van Cube zijn voorzien van het unieke Split Size systeem. Dat houdt in dat de kleine framematen rollen op 27.5 inch wielen, terwijl de grotere maten rollen op 29 inch wielen. Dit maakt dat er altijd een uitvoering is die qua geometrie perfect bij je lichaamslengte past.

De Cube Access WS EXC is een combinatie van comfort en sportiviteit. Deze mountainbike heeft een stevig aluminium frame en is voorzien van 24 versnellingen. Het comfort zit hem in de SR Suntour XCM voorvork met lockout. Met deze Access WS EXC kom je probleemloos iedere heuvel op!

Cube Access WS EXC Dames Mountainbike
De Cube Access WS EXC is de ideale fiets voor de avontuurlijk ingestelde fietsster die comfort ook kan waarderen.

De Cube Access WS Race is een snelle en lichte aluminium MTB voor vrouwen die al meer ervaring hebben met fietsen. Met de Shimano Deore aandrijflijn en de SR Suntour voorvork is deze fiets voorzien van soepele en betrouwbare onderdelen.

De Cube Access WS SL is weer een stap omhoog. Je krijgt hier al een RockShox Recon Silver voorvork die alle klappen voor je opvangt. Samen met de Sram NX Eagle groepset zorgt dit voor een erg goede afmontage voor een hele vriendelijke prijs.

Trek dames mountainbikes 2020

De Trek Marlin 5 is de perfecte mountainbike voor een beginnende bikester. Met de 21-speed groepset van de Shimano Tourney/Altus mix heeft deze fiets een breed versnellingsbereik. Dankzij de SR Suntour voorvork worden de klappen opgevangen. En dat voor een leuke prijs!

De Trek Marlin 7 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De Shimano Altus aandrijflijn voorziet deze fiets van 18 versnellingen en de RockShox voorvork zorgt voor goede vering. Qua afmontage is dit model de beste keuze uit de Trek Marlin dames serie.

Trek Marlin 7 WSD Dames Mountainbike
De Trek Marlin 7 WSD is een zeer goede beginners mountainbike, speciaal voor dames.

Scott dames mountainbikes 2020

De Scott Contessa Active 10 is een perfecte mountainbike voor een bikester die het fanatieke mountainbiken wilt ontdekken. Je krijgt 12 versnellingen van de Sram SX Eagle groep waardoor je iedere helling met gemak op kunt fietsen.

Scott Contessa Active 10
De geheel nieuwe Contessa Active 10 van Scott is de perfecte fiets om het mountainbiken mee te ontdekken.

De Scott Contessa Spark 910 is een lichte en enorm snelle mountainbike. De 12-speed Sram GX Eagle groepset schakelt snel en eenvoudig waarmee je technische passages de baas bent. Dankzij de geveerde voorvork en dropper-post houd je controle en comfort.

Liv dames mountainbikes 2020

De Liv Tempt 0 heeft een strakke uitstraling en erg goede prijs-kwaliteit verhouding. Deze mountainbike heeft lichte en wendbare 27.5 inch wielen die zorgen voor fijne stuureigenschappen. De Liv Tempt 0 is afgemonteerd met een 2x12 Shimano SLX groepset.

Liv Tempt 0 GE Dames Mountainbike
De Liv Tempt 0 heeft een strakke uitstraling en een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Elektrische mountainbikes 2020

De elektrische mountainbikes of E-MTB’s worden steeds populairder. Het zijn al lang niet meer logge lompe mountainbikes die gemaakt zijn voor luilakken of slappelingen die een berg niet op willen fietsen.

Het draait bij elektrische mountainbikes juist om de lol. Snelheid maken en houden, nog harder een berg af of gewoon iets minder diep hoeven gaan op een groepsrit. Allemaal goede redenen om een elektrische MTB aan te schaffen.

Cube elektrische fietsen

De Cube Acid Hybrid One 400 is een sportieve en comfortabele E-MTB. Met de degelijke Shimano mix groepset en de Suntour XCM haal je een prima MTB in huis voor uitdagende avonturen in het bos.

Cube heeft ook een andere fantastische elektrische MTB op de markt gebracht: de Cube Acid Hybrid One 500 Allround. Deze E-MTB is geschikt voor zowel on- als offroad gebruik. Afgemonteerd met Shimano onderdelen en een geveerde voorvork voor goede rijeigenschappen.

Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 500 29 Elektrische mountainbike
Wie op zoek is naar een volledig geveerde e-mtb met een hele hoge fun-factor heeft aan de Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 500 29 een zeer goede mountainbike.

De Cube Reaction Hybrid EXC 625 heeft een krachtige Bosch middenmotor waarmee je de steilste klimmetjes nog opkomt. De 625Wh accu is fraai weggewerkt in het frame. De schakeling wordt verzorgd door de Shimano SLX/XT mix.

De Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 500 krachtige en betrouwbare E-MTB. Met het lichtgewicht carbon frame en de RockShox voorvork houd je de fiets de hele rit gemakkelijk onder controle. De fiets is afgemonteerd met de Sram NX Eagle groepset.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Amber Kersten

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...