Deel dit bericht

Schijfremmen onderhouden – Techcenter

Hard remmen, wie wil dat niet? Je remsysteem krijgt nogal wat te verduren, dus onderhoud is noodzakelijk om een constante remkracht te mogen verwachten van je schijfremmen. 

Schijfremmen onderhouden kun je prima zelf. We leggen je graag uit hoe je het aanpakt en wat je allemaal nodig hebt. Van het servicen van je caliper tot het vervangen van de blokken en het ontluchten van het systeem.

Inhoudsopgave Schijfremmen onderhouden

1. Benodigdheden
2. Caliper servicen
3. Blokken vervangen
4. Ontluchten
5. Inremmen van schrijfremblokken

1. Benodigdheden

2. Caliper servicen

Naast de aanwezigheid of, beter nog, afwezigheid van lucht in de leiding en de staat van de remblokken, bepalen de zuigers (pistons) hoe hard je remt. Service dus regelmatig je caliper (remklauw). Hoe je dat doet? Dat zie je in de onderstaande video.

3. Blokken vervangen

Hoor je tijdens het remmen een metaal-op-metaal geluid? Dan is je remblok volledig versleten. Het best vervang je je remblokken net daarvoor, dus als er ongeveer 0,5 millimeter over is. Maar welke blokken kies je: sintered (metallic) of resin (organic)?

Sintered remblokken

Sintered remblokken zijn gemaakt van ijzerdeeltjes die onder warmte zijn samengeperst. Sintered blokken zijn beter bestand tegen hoge temperaturen en natte, modderige omstandigheden. Ook gaan ze langer mee.

Nadelen zijn dat dit type remblok meer geluid maakt, je ze langer moet inremmen, ze minder ‘bite’ hebben dan resin remblokken en de hitte niet via de rotor maar caliper wordt afgevoerd.

Resin remblokken

Resin remblokken zijn gemaakt van organisch materiaal dat door middel van hars bij elkaar wordt gehouden. Voordelen van resin remblokken is dat ze stiller zijn (in vergelijking met sintered blokken), een korte inremperiode en meer ‘bite’ hebben én overhitting voorkomen.

Nadelen zijn er ook. Zo slijt dit type blok sneller en zijn de prestaties in natte en modderige omstandigheden minder.

Kort door de bocht: gebruik sintered blokken als hard remmen noodzakelijk is (downhill, enduro, freeride), je wat zwaarder bent of in natte en modderige omstandigheden. Resin blokken gebruik je in droge omstandigheden en als je niet al te veel van je remmen vraagt (cross-country, vlakke toertocht).

Om de juiste remblokken te kiezen kan je onze remblokken identificatie chart gebruiken en bepaal welke hardheid je nodig hebt. Ben je eruit dan vind je hier alle schijfremblokken op Mantel.com. Onder de chart zie je in de video hoe je je blokken vervangt.

Schijfremmen onderhouden - Chart

4. Ontluchten

Ontluchten, de laatste stap naar een perfect werkende rem. Ieder merk, Shimano, Avid, Formula, Hope heeft zo z’n eigen methode. Hieronder vind je verschillende instructiefilmpjes, ingedeeld naar merk.

Bij Shimano staan twee video’s (credits wederom voor Bikeradar): de eerste gaat over mountainbikeremmen, de tweede over hydraulische schijfremmen voor op de weg. Eén opmerking vooraf: zorg dat je de juiste remolie gebruikt! Check van te voren altijd welk type olie (Dot 4, Dot 5, Dot 5.1, minerale olie) je nodig hebt!

Shimano remmen ontluchten


Avid en Formula remmen ontluchten

Hope remmen ontluchten

5. Inremmen van schijfremblokken

Het goed inremmen van schijfremblokken is van groot belang voor een optimaal werken de remset en maakt deel het van het schijfremmen onderhouden. Lees hier alles over in de blog.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Kees Neijenhuis

Kees Neijenhuis

Enthousiast Trailrunner en Mountainbiker. Ik hou van het buiten sporten! Daarnaast heb ik een zwak voor mooie producten en vakmanschap. Rij op een Trek Top Fuel 9.7 SL 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 fietser over “Schijfremmen onderhouden – Techcenter”

Gerelateerde berichten


Meest gelezen