Kilometerteller GPS

4

Een fietscomputer met GPS is perfect voor iedereen die achteraf en onderweg data van een rit wil zien. Een groot voordeel van een GPS fietscomputer is dat je verschillende sensoren kan koppelen maar niet perse met een losse snelheidssensor hoeft te fietsen. Ook kun de je meeste GPS fietscomputers koppelen aan je pc of smartphone om achteraf je rit te kunnen bekijken en delen op bijvoorbeeld Strava. Wil je ook kunnen navigeren? Dan heb je een fietscomputer met navigatie nodig.

Lees meer
Help mij kiezen

Gesorteerd op

Sigma ROX 4.0

Adviesprijs 109,95
69,95

Sigma ROX 2.0

Adviesprijs 89,95
59,95

Sigma Rox 2.0 Top Mount Set

Adviesprijs 94,95
72,95

Sigma ROX 4.0 HR Top Mount Set

Adviesprijs 144,99
109,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Fietscomputer met GPS kopen? Groot assortiment

Een GPS fietscomputer toont allerlei soorten informatie, zoals afstand en snelheid op basis van GPS. Er zijn veel verschillende soorten fietscomputers, waaronder de fietscomputer met GPS. Welke het beste bij jou past, lees je op deze pagina.

Wat doet GPS op een fietscomputer?

Een GPS fietscomputer werkt op basis van een interne GPS sensor, waardoor jouw locatie nauwkeurig te bepalen is. Hierdoor heb je geen sensor nodig om je snelheid te meten. Wel is het mogelijk een snelheidssensor en andere sensoren (zoals een hartslag-, vermogens- en cadanssensor) te koppelen voor een preciezere meting. Zeker in bebost gebied is het aan te raden om een snelheidssensor te gebruiken. Je kunt de route en gegevens van je rit wel achteraf bekijken met bijvoorbeeld Strava of een andere trainingsapp.

Wat is het verschil tussen een fietscomputer met GPS en een fietscomputer met navigatie?

Een fietsnavigatie computer heeft dezelfde mogelijkheden als een fietscomputer met GPS, met daarbij de mogelijkheid om een vooraf aangemaakte route met kaart en route-aanwijzingen op je scherm na te fietsen. Een fietscomputer met navigatie toont dus ook waar je naartoe moet. Kortom, het grote verschil tussen deze categorieën is dat een ‘fietscomputer GPS’ geen kaartnavigatie heeft, maar de gereden afstand meet op basis van satellieten. Met sommige fietscomputers met GPS kun je wel navigeren. Je navigeert op dit soort fietscomputers met een simpele pijl die je moet volgen (een kruimelspoor). Het is niet de meest uitgebreide navigatie, maar als je echt ergens de weg kwijt bent, dan weet je tenminste wel welke kant je op moet.

Wat is de beste GPS fietscomputer?

Er zijn veel verschillende fietscomputers met GPS op de markt. Zo verkopen wij een aantal bekende merken, zoals: Wat de beste GPS fietscomputer is, hangt af van jouw voorkeuren en wensen. Wil je bijvoorbeeld graag een fietscomputer GPS met navigatie via een kruimelspoor? Dan raden wij de Garmin Edge 130 Plus en de Bryton Rider 420 E aan. Daarnaast worden bij sommige fietscomputers met GPS ook sensoren meegeleverd. Neem vooral een kijkje bij ons assortiment om de GPS fietscomputer te vinden die het beste bij jou past.

Lees meer op ons blog
Fietscomputer koopgids - Welke fietscomputer past het beste bij mij?

Fietscomputer koopgids - Welke fietscomputer past het beste bij mij?

Lees meer