Menu
Terug
Binnen 30 dagen retourneren
Makkelijk en snel online je retour aanmelden
Gratis retourneren van onderdelen en accessoires
Een terugbetaling binnen 5 werkdagen

Producten aanmelden voor retour

Verwerkingstijd van je retour

Het komt voor dat de Track and Trace informatie laat zien dat we je retour ontvangen hebben maar dat je nog geen bevestiging per e-mail hebt ontvangen. We proberen je retour binnen 48 uur te verwerken. Dit is met uitzondering van de zaterdag en zondag.

Wanneer kan je een product niet retourneren?

Producten met zichtbare gebruikssporen (gebruikt, gedragen en/of gewassen), missende onderdelen of met een missende / beschadigde originele verpakking. In dit geval sturen wij het product naar je terug.

Fiets retourneren?

Dat kan niet via de link hierboven maar door contact op te nemen met onze klantenservice.

Lees meer over ons retourproces voor fietsen.

Onderdelen & Accessoires Gratis
Fiets €27,95

Onderdelen & Accessoires

Het retourneren van je onderdelen en accessoires is gratis met PostNL of DPD. Kies bij de online aanmelding van je retour voor een gratis retourlabel. Je ontvangt direct na je aanmelding per e-mail het gratis retourlabel. Natuurlijk mag je onderdelen en accessoires ook retourneren met een andere vervoerder. Je betaalt dan zelf de verzendkosten. Je kunt ook je product binnen 30 dagen in één van onze winkels komen retourneren. Vooraf aanmelden is niet nodig maar neem je aankoopbewijs mee.

Fiets

Het retourneren van een fiets kan niet via de normale pakketpost. Neem telefonisch contact op met onze klantenservice en wij regelen met onze vervoerder dat je fiets wordt opgehaald. De retourkosten bedragen €27,95. Je kunt je fiets ook in de winkel retourneren. Lees bij Hoe retourneer ik een fiets? hoe dit in zijn werk gaat.

Ruilen is bij ons retourneren! Meld je retour online aan en bestel daarnaast meteen het juiste product. Deze heb je dan al de volgende dag in huis. De terugbetaling van je geretourneerde product ontvang je binnen 3 werkdagen nadat wij je retour verwerkt hebben.

Je kunt ook het product terugbrengen naar de winkel. Hier kun je het product wel omruilen als het product op voorraad is in de winkel. Op de productpagina vind je onder de bestelknop de winkelvoorraad. Of je besteld het juiste product online en kiest voor afhalen in de winkel. Dan ligt het juiste product voor je klaar wanneer jij het andere product komt retourneren.

Onderdelen en accessoires die je bij Mantel koopt kan je binnen 30 dagen gratis retourneren. Je kan een product in de winkel retourneren of je stuurt het gratis naar ons retour.

Retourneren in onze Superstores en servicepunten

 • Kom met je aankoop naar een van onze Superstores of servicepunten.
 • Vooraf aanmelden is niet nodig.
 • Neem wel je aankoopbewijs mee.
 • Je krijgt het geld meteen terugbetaald of je kan het verrekenen met de aankoop van een ander product.

Gratis naar ons retour zenden

 • Meld je product online aan voor retour en ontvang een gratis retourlabel.
  • Log in met je bestelnummer en het e-mailadres waarop jij je Mantel account geregistreerd hebt.
  • Heb je in de winkel een kassabon ontvangen bij je aankoop en wil je deze aankoop retourneren? Dit kan in de winkel of neem contact op met onze klantenservice.
 • Na de online aanmelding ontvang je per e-mail de aanmeldbevestiging met verzendinstructies en het retourlabel.
 • Je retour wordt binnen 48 uur na aankomst in ons magazijn verwerkt. Dit is m.u.v. de zaterdag en zondag.
 • Na de afhandeling van je retour staat het terug te betalen bedrag binnen 3 werkdagen op het betaalmiddel waarmee jij je bestelling betaald hebt.
Lees hier meer over terugbetalingen.
Na een testrit toch niet tevreden over de fiets?
Neem dan binnen 30 dagen na de aankoop van je fiets telefonisch contact op met onze klantenservice.
Wij melden je fiets aan voor retour. We bieden twee retourmogelijkheden aan.

1. Retourneren in onze winkel
 • Geef je fiets af bij de servicebalie in onze winkel. Neem het retournummer mee.
 • Binnen vijf werkdagen beoordelen we de fiets en maken we een terugbetaling voor je aan. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail als we je retour verwerkt hebben.
 • In de winkel kan je ook gebruik maken van onze Mantel Omruilgarantie. Dan zorgen wij ervoor dat je met een andere fiets waar je wel tevreden mee bent naar huis gaat. Lees hier meer over de Mantel Omruilgarantie.
2. Retourneren via de ophaalservice van PostNL Extra@home
 • Extra@home neemt contact met je op om een afspraak te maken voor het ophalen van de fiets.
 • Haal (eventueel) de pedalen weer van de fiets af. Zet je stuur weer schuin zoals bij ontvangst.
 • Extra@home zorgt voor een doos en bescherming tijdens transport.
 • Zodra we je fiets van Extra@home hebben ontvangen, zullen we het product beoordelen en een terugbetaling aanmaken. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail als we je retour verwerkt hebben. We zorgen er dan voor dat je je geld binnen 5 werkdagen weer terug hebt.

De fiets gebruikt en toch niet tevreden binnen 30 dagen?

Heb je al wat tochten gemaakt met je fiets en merk dat de fiets toch niet helemaal is wat je zoekt? Dat is geen probleem, zelfs dan kan je de fiets nog omruilen. Je bent van harte welkom in één van onze Superstores om gebruik te maken van onze Mantel Omruilgarantie. Lees hieronder de uitleg en de regels omtrent onze Mantel Omruilgarantie.

Als je zoiets duurs als een nieuwe fiets koopt, dan wil je natuurlijk zeker weten dat je er ook tevreden mee bent. En wij als Mantel willen natuurlijk ook dat jij tevreden bent. Daarvoor hebben we de Mantel omruilgarantie. De eerste 30 dagen na de aankoop mag je de fiets gewoon gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Boodschappen doen, de Emma piramide beklimmen of die ene mountainbike route rijden.

Mocht je binnen die 30 dagen toch niet tevreden zijn, dan gaan we samen met jou op zoek naar een goed alternatief binnen ons assortiment. Je kunt je fiets bij ons omruilen en wij zorgen dat je tevreden met een nieuw model de deur uit gaat.

Zijn er nog regels?

Ja, we hebben een aantal kleine regels:

 • We geven een fiets altijd een servicebeurt voordat deze weer als nieuw verkocht kan worden in onze winkel. Wij rekenen 45 euro voor deze servicebeurt en dit bedrag brengen we dan ook in mindering bij het omruilen van je fiets.
 • Je snapt dat als een fiets beschadigd is wij deze niet meer als nieuw kunnen terugnemen. Dus zitten er krassen op het frame, deuken in de velg of heb je de aandrijflijn intensief gebruikt dan houden we ons het recht voor iets minder terug te geven. Deze beschadigingen vallen niet onder de bovengenoemde servicebeurt om een fiets weer rijklaar in onze winkel te zetten. Een voorbeeld: je wilt dezelfde fiets maar in een andere maat en de fiets die je inruilt heeft enige gebruikers schade, dan kan het zijn dat je iets moet bijbetalen.
 • Je moet naar een van onze Superstores komen om gebruik te maken van de omruilgarantie. Ook als je een fiets online bij ons gekocht hebt. Misschien moet je daar wel een stuk voor rijden, maar we willen zeker weten dat we je de tweede keer de beste fiets aanbevelen. En dat doen we graag persoonlijk.
 • Omruilen kan één keer per aangeschafte fiets. Je kan je fiets alleen omruilen voor een vergelijkbare fiets. Een racefiets kan je omruilen voor een andere racefiets, een mountainbike voor een mountainbike, een stadsfiets voor een stadsfiets etc. Dus geen mountainbike voor een elektrische fiets. Als je je fiets omruilt voor een goedkopere fiets krijg je dat prijsverschil terug, zoek je een duurdere fiets uit dan betaal je dat verschil bij.
 • Custom fietsen, die naar wens van de klant zijn opgebouwd en fietsen die op naam gezet zijn vanwege een kenteken vallen helaas buiten deze regeling.

 • Je kunt je product tot 30 dagen na de factuurdatum van je aankoop aanmelden voor retour;
 • Je kunt het product retourneren als het compleet, ongebruikt en onbeschadigd is en het zit (waar mogelijk) in de originele onbeschadigde verpakking;
 • Je kunt je product retourneren als het niet bij de uitzonderingen staat beschreven.
 • Bij de aankoop van een samengestelde aanbieding of een bundel product, bijvoorbeeld een wielset met gratis banden of een fietsshirt en broek, kan je alleen de complete samengestelde aanbieding of bundel aan ons retourneren.
 • ‘30 dagen niet goed geld terug’: producten waarvoor dit geldt kunnen tot en met 30 dagen na aankoop aangemeld worden voor retour, ook als het product door jou gebruikt en getest is. Retourneren is gratis en je ontvangt je aankoopbedrag terug. Dit geldt alleen bij producten waarbij op de productpagina ‘30 dagen niet goed geld terug’ vermeld wordt.
 • Guaranteed Fit: geldt voor al onze fietsschoenen. Je kunt jouw nieuwe fietsschoenen vrijblijvend 30 dagen proberen. Niet goed? Dan krijg je je geld terug! De voorwaarde is wel dat de fietsschoenen die je terugstuurt nog wel draagbaar en verkoopbaar moeten zijn. Een spatje modder en de markering van gemonteerde schoenplaatjes is dus niet erg. Een goede graadmeter is of je zelf de fietsschoenen nog zou kopen als je ze tijdens een sale in een graaibak zou zien liggen met een leuke korting.

Stuur je een product retour dat niet voldoet aan bovenstaande voorwaarden dan sturen we het product naar je terug. In sommige gevallen kunnen we besluiten, na beoordeling van het product, om jou onze 80% regeling aan te bieden. Dit betekent dat we het product retour nemen en 80% van het aankoopbedrag aan je terugbetalen.

Er zijn ook producten die we niet retour kunnen nemen:
 • Producten of accessoires die montage of gebruikssporen hebben. Je kan bijvoorbeeld niet je nieuwe groepset monteren op je fiets en het daarna retourneren.
  • Met uitzondering van de producten die vallen onder ‘Guaranteed Fit’ of ‘30 dagen niet goed geld terug’.
 • Producten of accessoires met een missende of beschadigde originele verpakking.
 • Producten of accessoires waarbij de software verzegeling verbroken is. Je kan je fietscomputer aanzetten en kijken hoe mooi het er allemaal uitziet. Je kan niet je gegevens invoeren of ermee fietsen en het daarna retourneren.
 • Kleding: let altijd op hygiëne als je kleding past. Ga niet met je blote kont een broek passen en zorg ervoor dat er geen zweet, (dieren/mensen) haren, huidschilfers of andere viezigheden in kleding achterblijft. Denk je, dan was ik het toch even? Gewassen kleding kunnen we ook niet retour nemen.
 • Andere producten die we in verband met gezondheidsbescherming of hygiëne niet terug kunnen nemen, zoals een hartslagmeter waar je al een rondje mee gefietst hebt.
 • Producten die op naam zijn gesteld in het register van het RDW, zoals Speed pedelecs.
 • Producten die speciaal en geheel naar je wens voor je zijn samengesteld zoals fietsen van Trek Project One.
Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email