Menu
Terug
Win je verlanglijstje met fietsspullen ter waarde van 500 euro. Benieuwd hoe je kans maakt? Bekijk de winactie!

DT Swiss PR 1600 Spline 23 Racefiets Wielen

DT Swiss PR 1600 Spline 23 Racefiets Wielen
10 reviews
Ik ben op zoek naar een
Selecteer: Ik ben op zoek naar een
om de voorraad te zien
Bodytype
Vanaf 209,- 29,90 korting
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien
Selecteer een uitvoering om de winkelvoorraad te zien

 • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

 • De PR 1600 wielen in de middenklasse van het DT Swiss assortiment hebben een goede lagerkwaliteit, afdichting en duurzaamheid.
 • Deze wielen uit de "PR-serie" van DT Swiss zijn weer een stapje lichter en stijver dan de "P-serie" en hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • De DT Swiss 350 naven met het ratchet systeem grijpen super snel aan, wat zorgt voor een snelle acceleratie na het nemen van een bocht.
 • Dankzij het Pro Lock nippelsysteem behouden je wielen een veel betere spaakspanning voor langere duur.
 • De velghoogte van 23 mm geeft meer comfort ten opzichte van de 32 mm hoge variant.
 • Ondanks dat het gewicht relatief laag is, kan dit voor wedstrijdrenners nog iets te hoog zijn. Voor een nog lager gewicht kun je kijken naar een DT Swiss wielset in de PRC serie.
 • Hoewel de 23 mm hoge variant veel comfort geeft, zorgt de lage velg niet voor een aerodynamisch voordeel.
 • De wit/grijze naven passen niet bij elke kleur fiets.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
DT Swiss
Materiaal velg
Aluminium
Bodytype
SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed
Door Mantel geadviseerde bandbreedte
25 t/m 28 mm
Eigenschap(pen) wielen
Lichte klimwielen
Benodigde ventiellengte
> 38 mm
Gewicht fabrikant
1591 gram
Type rem
Velgrem
Bandtype
Vouwband / Tubeless
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De DT Swiss PR 1600 Spline 23 racefiets wielen behoren met een gewicht net onder de 1600 gram tot de lichtere aluminium wielsets op de markt. Dankzij het lage gewicht zijn de DT Swiss PR 1600 Spline 23 wielen geschikt voor gebruik in heuvelachtig terrein. Niet alleen bergop zorgt het lage gewicht voor een voordeel, maar ook op het vlakke. Je acceleratievermogen neemt namelijk ook nog eens toe! De 23 mm hoge velgen vangen weinig wind. De PR 1600 Spline 23 is daarentegen iets minder aerodynamisch dan zijn 32 mm hoge broer.

Het lage gewicht in combinatie met het gebruik van een DT Swiss 350 naaf, zorgt voor een hele duurzame en hoge kwaliteit wielset. Dankzij de 'ratchet' body trek je de set erg snel op gang. In tegenstelling tot een conventionele 3-pals body, grijpt een ratchet body super snel aan. Je verliest dus weinig kracht met het aanzetten op je pedalen. De DT Swiss naven staan al jaren bekend als een van de beste op gebied van duurzaamheid en afdichting. Dus ben je op zoek naar een degelijke, betrouwbare en lichte wielset dan is de DT Swiss PR 1600 Spline 23 zeker iets voor jou!

DT Swiss 350 naaf
Wie op zoek is naar de meest betaalbare high-performance naven die beschikbaar zijn, moet de 350 naven eens van dichtbij bekijken. De 350 naaf heeft dezelfde prestaties als de meer high-end naven, maar is opgebouwd met iets zwaardere onderdelen om dezelfde betrouwbaarheid te bieden tegen veel lagere kosten. Het gepatenteerde ratchet body systeem heeft een zeer snelle vermogensoverdracht, garandeert topprestaties en betrouwbaarheid. Dit systeem is zonder gereedschap te demonteren en te onderhouden.

Pro Lock spaaknippels
Pro Lock is een proces waarbij een gepatenteerde 2-componenten lijmvloeistof in de nippeldraad wordt geïnjecteerd, waardoor extreem duurzame wielconstructies mogelijk zijn. Door de nippel op de spaak te draaien, wordt de lijm geactiveerd en begint deze uit te harden. Het wiel kan nog steeds worden gesteld nadat de lijm volledig is uitgehard, met slechts een minimale afname van de borgfunctie. Hierdoor behouden je wielen een veel betere spaakspanning voor langere duur. Dit verlengt de duurzaamheid en de juiste spaakspanning tot wel 20 keer in vergelijking tot wielen zonder Pro Lock nippels.

Tubeless ready
Deze wielen zijn voorzien van een tubeless ready velg die het mogelijk maakt om met tubeless buitenbanden en latex te rijden. Met deze set-up minimaliseer je lekke banden. Mocht je toch nog lek rijden, dan vult de latex het gat binnen enkele seconden op. Andere voordelen van tubeless rijden zijn een lagere rolweerstand, meer comfort en betere grip. Het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk om je oude vertrouwde vouwbanden met binnenbanden te monteren.

Compatibiliteit

• Te gebruiken i.c.m. Shimano en/of SRAM 11 speed groepset

Standaard meegeleverd

• DT Swiss PR 1600 Spline 23 wielset
• DT Swiss Tubeless ventielen 32 mm hoog
• DT Swiss Tubeless velglint 21 mm breed
• DT Swiss RWS snelspanners
• Ventielkern remover

Montage

• Cassettesleutel
• (Eventueel momentsleutel)

Een cassette op een wiel monteren is eenvoudig als je het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Wanneer je een cassettesleutel met Shimano passing aanschaft kun je zowel de Shimano als de Sram cassette op je achterwiel monteren. Heb je een 9/10-speed cassette dan schuif je eerst de meegeleverde spacer over de body heen. Vervolgens plaats je de cassette op de body. Dit kan maar op één manier door de passing welke deze body heeft. Als laatste draai je de sluitring er netjes recht op met de hand en vervolgens draai je hem aan met de cassettesleutel. Vast is vast is de regel maar indien je wilt kun je dit ook met een momentsleutel doen.

De werkwijze om je wielen tubeless te maken kun je het beste even bekijken in onze blog op de website : Hoe monteer ik een tubeless band op mijn racefiets?

Gebruikerstips

• Let bij het monteren van de buitenbanden op de rijrichting.
• Vergeet bij 9/10-speed niet de spacer als eerste te monteren voordat je de cassette gaat plaatsen.
• Zorg dat het velglint of tubeless tape goed in het velgbed ligt.
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Welke racefiets wielen passen het beste bij mij? [Koopgids]

Meer lezen

De juiste bandbreedte - Welke banden passen op de velgen van mijn racefiets?

Meer lezen

DT Swiss - Welke racefiets wielen passen het beste bij mij? [Koopgids]

Meer lezen

Reviews

Reviews

4.3 / 5
Gemiddelde uit 10 reviews
5
6 reviews
4
2 reviews
3
1 review
2
1 review
1
0 reviews

Meest recente reviews

5 / 5

DT Swiss wielen zijn een aanrader

- Dirk 17 februari 2022

Alternatieven bekeken maar uiteindelijk advies van zeer ervaren wielrijder opgevolgd.

Plus- & minpunten

Prima racewiel
Probleemloze montage
Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

4 / 5

Goede prijs-kwaliteit verhouding voor klimwielen

- Maarten 16 augustus 2021

Nadat mijn oude wielen 'op' waren, was ik op zoek naar nieuwe wielen. Het liefst wielen die licht zijn en daarmee vooral geschikt voor heuvel- en bergachtig terrein. Ook wilde ik er niet teveel geld aan uitgeven. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij deze DT Swiss set. Een perfecte set voor mij op papier en, zo heb ik nu ervaren, ook in de praktijk. Het fietst comfortabel en snel. Ze zijn erg geschikt voor het acceleren heuvelop heb ik gemerkt. Ik heb ze nog niet getest in de bergen, maar ook daar heb ik alle vertrouwen in.

Plus- & minpunten

comfortabel
Goede prijs-kwaliteit verhouding
Relatief licht
Je koopt ze niet voor de looks

3 / 5

Dure maar degelijke aankocht

- Yves 7 augustus 2021

200€ is veel geld voor een voorwiel

Plus- & minpunten

Gewicht
Stevigheid
Wendbaarheid
Prijs

5 / 5

Fijne wielen! Lekker comfortabel.

- Frank 16 juni 2020

Ik kan met deze nieuwe wielen echt een verschil merken met mijn vorige wielen; namelijk het comfort. Hobbeltjes merk ik wat minder. Een goede upgrade van mijn fiets. De naaf loopt soepel en grijpt snel aan als je begint met trappen.

Plus- & minpunten

comfortabel
soepele naaf, grijpt goed aan

4 / 5

Nooit meer terug naar mijn oude wielen.

- John 24 maart 2020

Eerlijkheidshalve geef ik toe, dat ik weinig vergelijkingsmateriaal heb, behalve mijn oude Shimano WH-RS010 wielen. Deze DT Swiss wielen maakten mijn fiets veel stabieler, zowel bergaf als in de bochten. Stuurt gewoon veel fijner. Ik vreesde van te voren even voor vermindering van het comfort. Integendeel. Rijdt gewoon soepel, ook op slecht wegdek. Geen last van windgevoeligheid. De ratchet was voor mij geen must. Maar je voelt bergop onmiddellijk het verschil als je schakelt. De ratchet grijpt onmiddellijk aan met nauwelijks dode slag. Ik weet, dat mensen kicken op het ratelgeluid. Ik ben blij, dat deze nauwelijks "ratelt". Negatief puntje? Misschien. Mijn bandjes 23 mm, kreeg ik er moeilijk op. (maar daar horen natuurlijk bredere tubeless bandjes op!). Verder vind ik de stickers van DT Swiss op de wielen afbreuk doen aan de esthetica. Ik heb een 10-speed Shimano cassette gemonteerd. Mantel adviseerde mij om ook een extra vulring te bestellen om de cassette passend te monteren, en ja hoor, die was nodig!.Tot slot. Waarom geen hogere velgen? Tja, ik heb geen referentie. Ik wilde lichte wielen, die geen wind vangen en lekker bergop rijden. De hogere wielen lijken mij iets voor de echte tempomakers. Voor een plezierfietser met een eigen tempo vind ik hogere velgen geen toegevoegde waarde hebben. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe wielen.

Plus- & minpunten

comfortabel
fijne stille ratchet
geen windvanger
goed door de bocht
relatief stijf
23 mm band moeilijk monteerbaar
er zijn wielen met meer uitstraling

5

Dirk, 17 februari 2022

DT Swiss wielen zijn een aanrader

Alternatieven bekeken maar uiteindelijk advies van zeer ervaren wielrijder opgevolgd.

 • Prima racewiel
 • Probleemloze montage
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

4

Maarten, 16 augustus 2021

Goede prijs-kwaliteit verhouding voor klimwielen

Nadat mijn oude wielen 'op' waren, was ik op zoek naar nieuwe wielen. Het liefst wielen die licht zijn en daarmee vooral geschikt voor heuvel- en bergachtig terrein. Ook wilde ik er niet teveel geld aan uitgeven. Na wat zoekwerk kwam ik uit bij deze DT Swiss set. Een perfecte set voor mij op papier en, zo heb ik nu ervaren, ook in de praktijk. Het fietst comfortabel en snel. Ze zijn erg geschikt voor het acceleren heuvelop heb ik gemerkt. Ik heb ze nog niet getest in de bergen, maar ook daar heb ik alle vertrouwen in.

 • comfortabel
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Relatief licht
 • Je koopt ze niet voor de looks

3

Yves, 7 augustus 2021

Dure maar degelijke aankocht

200€ is veel geld voor een voorwiel

 • Gewicht
 • Stevigheid
 • Wendbaarheid
 • Prijs

5

Frank, 16 juni 2020

Fijne wielen! Lekker comfortabel.

Ik kan met deze nieuwe wielen echt een verschil merken met mijn vorige wielen; namelijk het comfort. Hobbeltjes merk ik wat minder. Een goede upgrade van mijn fiets. De naaf loopt soepel en grijpt snel aan als je begint met trappen.

 • comfortabel
 • soepele naaf, grijpt goed aan

4

John, 24 maart 2020

Nooit meer terug naar mijn oude wielen.

Eerlijkheidshalve geef ik toe, dat ik weinig vergelijkingsmateriaal heb, behalve mijn oude Shimano WH-RS010 wielen. Deze DT Swiss wielen maakten mijn fiets veel stabieler, zowel bergaf als in de bochten. Stuurt gewoon veel fijner. Ik vreesde van te voren even voor vermindering van het comfort. Integendeel. Rijdt gewoon soepel, ook op slecht wegdek. Geen last van windgevoeligheid. De ratchet was voor mij geen must. Maar je voelt bergop onmiddellijk het verschil als je schakelt. De ratchet grijpt onmiddellijk aan met nauwelijks dode slag. Ik weet, dat mensen kicken op het ratelgeluid. Ik ben blij, dat deze nauwelijks "ratelt". Negatief puntje? Misschien. Mijn bandjes 23 mm, kreeg ik er moeilijk op. (maar daar horen natuurlijk bredere tubeless bandjes op!). Verder vind ik de stickers van DT Swiss op de wielen afbreuk doen aan de esthetica. Ik heb een 10-speed Shimano cassette gemonteerd. Mantel adviseerde mij om ook een extra vulring te bestellen om de cassette passend te monteren, en ja hoor, die was nodig!.Tot slot. Waarom geen hogere velgen? Tja, ik heb geen referentie. Ik wilde lichte wielen, die geen wind vangen en lekker bergop rijden. De hogere wielen lijken mij iets voor de echte tempomakers. Voor een plezierfietser met een eigen tempo vind ik hogere velgen geen toegevoegde waarde hebben. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe wielen.

 • comfortabel
 • fijne stille ratchet
 • geen windvanger
 • 23 mm band moeilijk monteerbaar
 • er zijn wielen met meer uitstraling

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht


Aangeraden door de productspecialist

Aangeraden door de productspecialist

Squirt Lube
11,95
Adviesprijs 13,95
Onze keuze voor een kettingwax
Mantel's keuze
Shimano Ultegra R8000 Combi-aanbieding
107,95
Adviesprijs 132,98
Combi actie
BBB Cycling Easytire Bandenhulp BTL-78
9,95
Adviesprijs 11,95
Onze keuze om makkelijk en snel een band op je velg te leggen
Mantel's keuze
DT Swiss RWS Snelspanner
29,95
Adviesprijs 34,95

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

DT Swiss PR 1600 Spline 23
DT Swiss PR 1600 Spline 23
Vanaf 209,-
Huidig product
DT Swiss P 1800 Spline 23
DT Swiss P 1800 Spline 23
Vanaf 139,-
DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC
DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC
Vanaf 349,-
DT Swiss PR 1600 Spline 32
DT Swiss PR 1600 Spline 32
Vanaf 199,-
Bovenstaande producten vergelijken
DT Swiss PR 1600 Spline 23 DT Swiss P 1800 Spline 23 DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC DT Swiss PR 1600 Spline 32
DT Swiss PR 1600 Spline 23 DT Swiss P 1800 Spline 23 DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC DT Swiss PR 1600 Spline 32
10 reviews 76 reviews 23 reviews 32 reviews
Ik ben op zoek naar een Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset / Voorwiel / Achterwiel
Materiaal velg Aluminium Aluminium Aluminium Aluminium
Bodytype SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed
Door Mantel geadviseerde bandbreedte 25 t/m 28 mm 25 t/m 28 mm 25 t/m 28 mm 25 t/m 28 mm
Eigenschap(pen) wielen Lichte klimwielen Lichte klimwielen / Degelijke vervangingswielen Lichte klimwielen Degelijke vervangingswielen
Benodigde ventiellengte > 38 mm > 38 mm > 36 mm > 47 mm
Vanaf 209,- Vanaf 139,- Vanaf 349,- Vanaf 199,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
DT Swiss
Eigenschap(pen) wielen
Lichte klimwielen
Gewicht fabrikant
1591 gram
Type rem
Velgrem
Bandtype
Vouwband / Tubeless
Maximaal totaalgewicht
120 kg
Decal kleur
Wit
Kleur
Zwart

Wielen & Banden

Door Mantel geadviseerde bandbreedte
25 t/m 28 mm
Benodigde ventiellengte
> 38 mm

Componenten

Materiaal velg
Aluminium
Bodytype
SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed
Materiaal remoppervlak
Aluminium
Type lagers
Industrie
Aantal spaken voorwiel
20
Aantal spaken achterwiel
24
Type nippel
Extern
Materiaal nippel
Aluminium
Soort spaak
Straight pull
Materiaal spaak
RVS

Afmetingen

Velghoogte
23 mm
Velgbreedte
23 mm
Velgbreedte (intern)
18 mm
Geschikte bandbreedte
25 mm / 28 mm / 30 mm / 32 mm / 33 mm / 35 mm / 37 mm / 40 mm / 42 mm / 44 mm / 47 mm / 50 mm
Inbouwbreedte voornaaf
100 x 5 mm QR
Inbouwbreedte achternaaf
130 x 5 mm QR

Meegeleverd

Remblokken meegeleverd
Nee
Snelspanners meegeleverd
Ja
Wieltassen bijgeleverd
Nee

Overig

Crash replacement
Nee
Uitgebreide garantie
Nee
Garantie
2 jaar
Collectie
2022