Menu
Terug
Profiteer nu van hoge kortingen tijdens onze Vakantiegeld Deals! Bekijk alle deals.

Shimano Ultegra R8100 Upgrade Kit

Shimano Ultegra R8100 Upgrade Kit
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
SRAM Red eTAP AXS Upgrade Kit

Beschikbaar alternatief

SRAM Red eTAP AXS Upgrade Kit

1.249,-
Bekijk alternatief

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De Shimano Ultegra R8100 DI2 upgrade kit is semi-draadloos. De Shimano Ultegra R8100 DI2 upgrade kit geeft je een van de beste prestaties op gebied van schakelen en remmen. Niet alleen dat, het geeft je meer vertrouwen en zekerheid op de langere termijn.

Upgrade Kit
Wij hebben deze upgrade kit speciaal samengesteld voor wielrenners die zelf hun crank en remschijven willen kiezen. Zo kun je gebruik maken van de kwaliteiten van Shimano Ultegra R8100, in de voor jou ideale samenstelling!

Overeenkomsten met Dura Ace
Shimano Ultegra R8100 biedt vrijwel dezelfde prestaties als de Dura Ace R9200 DI2 Disc groepset. Bij deze groepset is er weliswaar lichtelijk bespaard op de materialen van de onderdelen. Maar het behaald dezelfde verbeteringen in schakelsnelheid op de derailleurs ten opzichte van de Shimano Ultegra R8050 groepset.

De elektronische set-up hoeft in principe maar eenmalig afgesteld te worden voor de rest van de levensduur van de fiets. Ook het onderhoud van het remsysteem is vereenvoudigd en minder gevoelig voor aanlopende remschijven of vervelende geluiden bij gebruik.

Shifters
De ergonomie van de Shimano Ultegra R8100 shifters is geoptimaliseerd en vergelijkbaar met de Dura Ace R9200 Disc Di2 groepset. De ergonomie van de Shimano Ultegra R8100 shifters ligt prettig in de hand. Je kunt de vingers beter kwijt en je kunt op een comfortabele manier meerdere zitposities aannemen. De shifters zijn voorzien van 2 knoopcel batterijen die de verbinding naar de voor- en achterderailleur tot stand houden. Deze hebben een batterijduur van zo'n 1,5 jaar gebruik.

Aandrijflijn
De schakelsnelheid van de voor- en achterderailleur zijn flink verhoogd met 58% en 45% ten opzichte van de vorige Shimano Di2 derailleurs. En nog verder geoptimaliseerd, vooral om beter onder belasting te kunnen schakelen. Dit merk je meteen bij een staande positie op een klim of bij het trekken van een sprint. De groepset kan eenvoudig worden opgeladen aan de Shimano Ultegra R8100 achterderailleur met een laadkabeltje die ook voor de nieuwe Shimano powermeters wordt gebruikt. De Junction box die voorheen in het frame of in het stuur werd gemonteerd voor de afstelling, is overbodig geworden. Deze technologie met alle instellingsmogelijkheden is eveneens in de achterderailleur geïntegreerd.

Schijfremmen
Ook de schijfremmen zijn onder handen genomen. De Ultegra remklauw bestaat uit 2 delen en is CNC gefreesd. Er is net als bij de Dura Ace remklauwen is er 10% meer ruimte gecreëerd tussen de remblokken en de remschijven. Dit heeft ervoor gezorgd dat de remmen niet tot nauwelijks aan kunnen lopen wanneer je niet remt. Niets is vervelender dan aanlopende remschijven tijdens een klim of in een sprintje. Ook is de remkracht en dosering merkbaar verbeterd.

Verschil met Dura Ace
Het verschil tussen de Ultegra derailleurs en de Dura Ace derailleurs zit hem in de constructie en het materiaalgebruik. De Dura Ace R9250 voor- en achterderailleurs wegen respectievelijk 96 gram en 215 gram, versus Ultegra R8150 110 gram en 262 gram, wat resulteert in een gecombineerd verschil van 61 gram. De nieuwe Ultegra R8170 remklauwen wegen 282 gram per paar, ten opzichte van een paar Dura Ace R9270 remklauwen met een gewicht van 233 gram. Het gewichtsverschil van de shifters is goed voor zo’n 32 gram tussen Dura Ace ST-R9270 (350 gram) en Ultegra ST-R8170 shifters (382 gram).

Technologie

Semi-draadloos
Deze Shimano Ultegra R8100 DI2 Disc groep heeft alleen een kabelverbinding tussen de batterij, voor- en achterderailleur is. De schakelprestaties zijn naar een nog hoger level getild. Niet alleen de schakelsnelheid is verhoogd, je kan nu ook vloeiend schakelen terwijl je kracht op de pedalen levert. Ook is er geen junctionbox meer nodig maar kun je de groepset instellen en opladen via de achterderailleur. Als de groepset volledig is opgeladen kun je ongeveer zo’n 1000 kilometer maken. In de draadloze shifters zitten 2 knoopcel batterijen die zo’n 1,5 jaar meegaan voordat ze vervangen dienen te worden. De oplader wordt niet standaard meegeleverd bij de groepset en is dezelfde die gebruikt wordt bij de powermeters.

Shimano DI2 app
Alle afstelmogelijkheden zoals het toekennen van schakelknoppen, manier schakelen of het aanpassen van schakelsnelheid kan via de Shimano DI2 app. De functie van de schakelknoppen zijn individueel instelbaar. Het synchronized shift of semi-synchronized shift waarbij de voorderailleur automatisch mee schakelt voor de ideale kettinglijn behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Servowave
De remmen maken gebruik van Shimano's Servo Wave Action. Deze technologie houdt in dat de snelheid waarmee de zuigers naar binnen gaan lager wordt naarmate de zuigers dichterbij de schijf komen. Hierdoor behoud je het aangrijpmoment waar Shimano remmen om bekend staan, maar wordt de rem dosering sterk verbeterd.

Cassettes
De Hyperglide+ cassettes zijn in verschillende verhoudingen verkrijgbaar. Bij de keuze van deze verhoudingen is de 'sweet spot' tussen de 6e, 7e en 8e tandwielen meegenomen. 12 speed maakt het mogelijk de tandwielen die het meest prettig rijden op gemiddelde snelheden ondanks grote verhoudingsverschillen te behouden. De cassettes worden geleverd met het welbekende HG montage patroon, dat ook achterwaarts compatibel is met alle Shimano HG 11-speed bodies.

Onderhoud remmen
Het onderhoud van de remmen is vereenvoudigd. Het is mogelijk om de rem te ontluchten zonder de remklauw van het frame te demonteren, dankzij een aparte ontluchtingspoort en een draaiventiel. Een nieuwe trechter en afstandshouder voor het ontluchten van de remklauw helpen om het ontluchtingsproces te optimaliseren.

Standaard meegeleverd

• Shimano Ultegra R8170 shifter + remklauw voor
• Shimano Ultegra R8170 shifter + remklauw achter
• Shimano Ultegra R8100 Voorderailleur
• Shimano Ultegra R8100 Achterderailleur
• Cassette Ultegra CS-R8100 11-30T 12 speed
• Shimano Ultegra R8100 12 speed Ketting
• Elektrische Kabel 600 mm Zwart
• Elektrische Kabel 1200 mm Zwart
• Oplaadkabel 1700 mm
• Interne batterij
Toon meer Toon minder


Alle specificaties

Algemeen

Merk
Shimano
Type fiets
Mountainbike / Racefiets
Type schakeling
Elektronisch
Geschikt voor
Shimano / Sram / Shimano Dura Ace Di2 R9200 / Shimano Ultegra Di2 R8100
Type aandrijflijn
1 x 12 / 2 x 12
Bevestiging
Aanlas
Gewicht
116 gram
Samenstelling
Voorrem / Achterrem
Materiaal Remhendel
Carbon composiet
Materiaal shifterhood
Vari-Cushion Siliconen
Remgreep instelbaar
Ja
Compatibel met
Schijfremmen
Kwaliteit
Beter
Aantal Schakels
116 schakels
Type
Batterij / Dubbel / Compact
Type Rem
Hydraulisch
Montage Rem
Flat Mount
Gewicht
291 gram (11-30T) / 345 gram (11-34T)
Kwaliteit
Goed
Aantal versnellingen
12-speed
Welke groepset heb je?
Shimano Dura-Ace / Shimano Ultegra
Diameter Remschijf
140 mm / 160 mm
Type schakeling
Elektronisch
Kleur
Grijs / Zwart

Componenten

Bodytype
SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed

Afmetingen

Lengte
600 mm / 1000 mm / 1200 mm / 1700 mm

Meegeleverd

Bestel mee
Geen