Deel dit bericht

De 10 best gelezen blogs van het jaar - 2019

24 December 2019

Lijstjes en jaaroverzichten, je ziet ze overal voorbijkomen. Ook wij willen graag onze best gelezen blogs van het afgelopen jaar met je delen. Zo weet je meteen welke blogs je gelezen moet hebben.

1: Zwift – Hoe werkt Zwift en wat kun je er allemaal mee? [How-To]

We beginnen meteen met de topper van dit jaar. Dat was met afstand onze blog over Zwift. Voor veel fietsers is Zwift niet meer weg te denken in de koude wintermaanden. In deze uitgebreide blog lees je alles over wat je met Zwift kunt doen.

Zwift
Fit blijven op de fiets en toch lekker droog en warm binnen blijven? Geen probleem met Zwift.

Weet jij niet wat Zwift is? Dan is het ook de moeite waard om deze blog te lezen. Want fietsen op de fietstrainer was nog nooit zo leuk! In onze superstores staan trouwens altijd een paar opstellingen van fietstrainers met Zwift, dus kom het gerust eens proberen.

2: Shimano groepen overzicht – Alle Shimano racefiets groepsets op volgorde

Ook de blog over Shimano groepsets voor de racefiets was dit jaar erg populair. Wanneer je een nieuwe racefiets koopt, mag je zelf een groepset voor je fiets uitzoeken. Deze keuze is echter niet altijd makkelijk door het grote aanbod. Daarom hebben we in deze blog de verschillen tussen de Shimano groepsets voor je op een rijtje gezet.

Shimano groepset Dura Ace
Shimano Dura Ace is de beste groepset van Shimano. Je krijgt hier echt het beste van het beste.

3: Kies zelf je ideale fietszadel met onze fietszadel keuzehulp

Een comfortabel fietszadel is belangrijk voor elke fietser, maar een goed fietszadel is soms lastig te vinden. Helaas bestaat er geen zadel dat voor iedereen perfect is. De ene fietser wil een breed zadel, terwijl de ander bijvoorbeeld een uitsparing wil. In deze blog wordt duidelijk hoe je kunt bepalen welk fietszadel het best bij jou past met onze fietszadel keuzehulp.

page?image_id=302
Zadels zijn er in allerlei verschillende vormen en maten.

4: Trapas en bottom bracket vervangen – Bottombrackets en trapassen [How-To]

Dit is er echt eentje voor de zelfklussers. In deze blog over bottom brackets en trapassen lees je namelijk alles over de verschillende types. Ideaal als je na vele kilometers je racefiets of mountainbike aan het opknappen bent en je wilt ook de trapaslagers vervangen. Maar het is ook een erg handige blog omdat we alle types, compleet met maten, op een rijtje hebben gezet. Een must-read voor de doe-het-zelf’ers onder de fietsers.

trapassen
Zie jij het verschil tussen alle typen trapassen?

5: Garmin Edge – Welke Garmin fietscomputer is geschikt voor mij? [Koopgids]

Zoek je een Garmin fietscomputer, maar weet je niet welke je moet hebben? In onze koopgids lees je alles over wat je van de verschillende Garmin fietscomputers kunt verwachten en welke je moet hebben. Ook vind je in deze blog een handige tabel met alle eigenschappen van de verschillende Garmin Edge modellen. Zet van tevoren jouw wensen op een lijstje en je komt vast en zeker bij het juiste model uit.

Garmin Edges
Welke van deze Garmins moet jij hebben? We leggen het je uit in onze Garmin Edge Koopgids.

6: MTB banden voor elk terrein – Welke mountainbike banden heb je nodig? [Koopgids]

Ook de mountainbikebanden koopgids is weer vaak bekeken afgelopen jaar. Maar dat is geen verrassing als je bedenkt hoeveel keuze er wel niet is op dit gebied. Allemaal verschillende banddiktes en bandmaten, verschillende soorten profielen en dan ook nog eens talloze combinaties van voorband en achterband. Een handig blog om alles even op een rijtje te zien.

mtb banden
Elk merk mountainbikebanden heeft een enorme keuze aan verschillende soorten banden. Voor elke ondergrond is er wel een.

7: Onderhoud en schoonmaken van je racefiets en mountainbike [How-To]

Als je de trotse eigenaar bent van een racefiets of mtb weet je als geen ander dat je deze ook goed moet onderhouden en schoonmaken. In deze blog vind je alle tips en tricks om jouw stalen ros in topconditie te houden. Fiets je liever niet in de winter? Dan heb je nu alle tijd om je fiets schoon te maken en een onderhoudsbeurt te geven. Dan weet je tenminste zeker dat je op pad kan gaan als het eerste mooie lenteweekend begint.

schoonmaken
Met de juiste schoonmaakmiddelen kan het schoonmaken van je mountainbike of racefiets een stuk sneller.

8: Hoe doe je een FTP-test, wat kun je ermee en hoe train je op vermogen? [FTP]

In deze blog leggen we je alles uit over FTP. Maar wat is FTP eigenlijk en wat kun je ermee? We vertellen je graag alles over FTP, hoe je jouw FTP kunt bepalen met een FTP-test en hoe jij die gegevens kunt gebruiken voor je eigen fietstrainingen. En als extraatje hebben we ook nog FTP trainingsschema’s waarmee je je eigen fietstrainingen kunt plannen.

FTP-test van fietser
Voor een FTP-test heb je een lange rechte weg nodig. Het liefst zo vlak mogelijk.

9: Hoe vervang je de ketting van een racefiets of mountainbike? [How-To]

De volgende blog voor de doe-het-zelf’ers. Het vervangen van je fietsketting lijkt heel eenvoudig en… dat is het ook. Helemaal als je deze handige handleiding fietsketting vervangen er even bijpakt. Extra bonus is onze tip voor hoe je je eigen kettingtooltje kunt maken. Altijd handig en het enige dat je nodig hebt is een oude spaak!

page?image_id=1344
Met een oude spaak kun je zelf een kettingtooltje maken.

10: Schoenplaatjes afstellen en monteren voor je fietsschoenen [How-To]

Denk jij dat je schoenplaatjes aan vervanging toe zijn? In deze blog lees je alles over het monteren en vervangen van je schoenplaatjes. Daarnaast geven we tips voor het verhelpen van knieklachten op de fiets.

schoenplaatje afstellen
Een schoenplaatje afstellen is niet moeilijk als je eenmaal weet hoe het moet.

Wat was jouw favoriete blog van 2019? En waar moeten we volgend jaar over gaan schrijven? Laat het ons weten in de reacties en wie weet lees je in 2020 wel een blog over jouw favoriete fietsonderwerp.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...