Menu
Terug
Profiteer nog t/m 4 december van onze Cyber Monday aanbiedingen. Wees er snel bij, want op is op. Shop nu!

SRAM RED XPLR eTap AXS

SRAM RED XPLR eTap AXS
568,- 155,- korting
Online op voorraad (nog 2)

  • Nu besteld, maandag in huis
  • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • Deze achterderailleur is het beste wat SRAM voor gravelfietsen te bieden heeft.
  • Deze derailleur heeft een laag gewicht.
  • Met deze eTap achterderailleur schakel je snel, soepel en draadloos.
  • Deze derailleur houdt de ketting optimaal op spanning en voorkomt dat deze gaat klapperen.
  • De vergrote keramische derailleurwieltjes verlagen de weerstand van de aandrijflijn.
  • Let op: batterij en oplader niet standaard meegeleverd

Specificaties

Specificaties

Merk
SRAM
Aantal versnellingen
12-speed
Type schakeling
Elektronisch
Kooitype
Lange kooi
Maximale Capaciteit
44T
Gewicht
239 gram
Kleur
Zwart
Welke groepset heb je?
SRAM Red

Beschrijving

Beschrijving

De SRAM RED XPLR eTap AXS is dé ultieme achterderailleur voor oneindig veel gravelplezier. Deze krachtige en robuuste derailleur is geoptimaliseerd voor gravelritten en kan nu een cassette tot wel 44 tanden aan! Deze grote maximale range biedt het optimale verzet van 44 tanden voor de steilste heuvels tot 10 tanden voor snelle afdalingen. Net als bij de onderdelen van andere producten uit de RED-serie rust SRAM ook de RED XPLR eTAP AXS uit met de vloeistofgedempte Orbit kettinggeleiding en X-Sync schakelrollen met keramische lagers. Ze houden de prestaties hoog en het gewicht laag. Daarnaast zorgt de eTap AXS technologie er voor dat je snel, soepel en intuïtief schakelt. De derailleur is te koppelen met een smartphone-app, waardoor jij jouw schakelsysteem geheel naar wens in kunt stellen!

Technologie

Past perfect binnen het SRAM AXS systeem
Deze SRAM Red XPLR eTap AXS Achterderailleur is compatibel met alle SRAM Red AXS onderdelen. Je kunt deze derailleur dus met de SRAM Red shifters gebruiken, maar bijvoorbeeld ook met Force shifters of de SRAM Eagle MTB shifter. Hierdoor zijn je mogelijkheden voor personalisatie eindeloos en kun je je fiets helemaal aanpassen aan jouw gebruik.

Geen klapperende ketting dankzij fluid-clutch
Deze SRAM Red XPLR eTap AXS Achterderailleur is uitgerust met een fluid-clutch. Dankzij deze clutch blijft de kettingspanning altijd optimaal, zodat deze niet gaat klapperen op slecht wegdek, kasseien of gravel. Dit voorkomt enerzijds irritatie en beschadigingen aan je fiets, maar anderzijds zorgt het er ook voor dat je ketting goed op het voorblad blijft liggen.

Keramische derailleurwieltjes
Deze SRAM Red XPLR eTap AXS Achterderailleur is uitgerust met keramische derailleurwieltjes. Hierdoor wordt de weerstand in je aandrijflijn verlaagd, zodat zoveel mogelijk van jouw energie wordt omgezet in snelheid. Deze weerstand wordt nóg verder verlaagd door de derailleurwieltjes te vergroten, waardoor de ketting minder scherpe bochten maakt.

Compatibiliteit

Compatibel met 1x en 2x 12-Speed
Deze SRAM Red eTap AXS Achterderailleur is te gebruiken met 1x en 2x 12-Speed aandrijflijnen. Door de clutch blijft de ketting altijd op spanning en gaat deze niet klapperen. Daarmee wordt voorkomen dat de ketting van het voorblad af kan vallen.

Welke cassette kan ik gebruiken?
• 10-36t en 10-44t

Standaard meegeleverd

• SRAM Red XPLR eTap AXS Achterderailleur
• Handleiding

Let op:
Deze SRAM Red XPLR eTap AXS Achterderailleur wordt geleverd zonder batterij.

Gebruikerstips

Een scheve derailleurpad?
Een probleem dat zich regelmatig voordoet is een scheve derailleurpad. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de derailleur hard in aanraking is gekomen met iets, bijvoorbeeld door een valpartij. Gelukkig is dit te repareren! Lees er hier alles over.

Maak ook je derailleurwieltjes goed schoon!
De derailleurwieltjes worden, net als de ketting, erg smerig. Dit fietst minder lekker en komt de duurzaamheid van je aandrijflijn niet ten goeden. Daarom is het aan te raden om, wanneer je de ketting schoonmaakt en/of gaat oliën, ook even de derailleurwieltjes schoon te maken. Doe dit door rustig de ketting te draaien terwijl je met een doek langs het derailleurwieltje gaat. Maar toch zullen de derailleurwieltjes op een gegeven moment versleten zijn. Lees hier meer over wanneer je de derailleurwieltjes moet vervangen en welke je nodig hebt.
Toon meer Toon minder