Menu
Terug
Nu 10% extra korting op alles in de Fietskleding Outlet. Op = op!

Shimano XTR M9020 Dubbel Voorderailleur

Shimano XTR M9020 Dubbel Voorderailleur
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De XTR M9020 voorderailleur met hoge klemdband is een van de componenten in de XTR M9000 groep. De gehele voorderailleur is opnieuw ontworpen en maakt gebruik van een side swing kooi. Deze kooi beweegt mee in de richting van je ketting, zodat aanlopen verleden tijd is. Bovendien is het mogelijk veel sneller en nauwkeuriger te schakelen. Ook is er meer ruimte ontstaan tussen klemband en achterwiel waardoor deze voorderailleur goed overweg kan met de grotere 29er wielen en bredere banden.

Technologie

• Klemband 34.9mm incl. adapter naar 31.8 en 28.6
• Parallellogram van aluminium
• Geschikt voor dubbel crankstellen
• Maximale kettingblad grootte: 34-38 tanden
• Capaciteit: 10 tanden

Montage

Verklein de spanning op de schakelkabel.
Schakel, voordat je begint met de (de)montage, de voorderailleur naar het kleinste blad. Op die manier is de spanning op de schakelkabel kleiner, waardoor je de derailleur makkelijker los kan maken.

Maak de schakelkabel los.
Gebruik een inbussleutel om de schakelkabel van de derailleur los te kunnen maken. Een inbussleutel vind je hier.

Demonteer de ketting.
Voordat je de derailleur kan demonteren, moet je de ketting ook nog demonteren. Hiervoor heb je een kettingpons of een missing link tang nodig. De kettingpons vind je hier en de missing link tang vind je hier.

Positioneer de voorderailleur.
Zorg ervoor dat je bij het monteren een ruimte van ongeveer 2 mm houdt tussen de buitenste rand van de derailleur en het grootste kettingblad.

Stel je derailleur af.
Het is belangrijk om na de montage de derailleur goed af te stellen. Dit is een nauwkeurig klusje, waar je hier meer over kan lezen.

Gebruikerstips

Smeer de scharnierpunten voor een goede werking.
Het is goed om de scharnierpunten en de kabel af en toe te smeren met wat olie. Zo blijft de voorderailleur soepel schakelen. Goede oliën die je niet alleen hiervoor, maar ook voor het smeren van de rest van de aandrijflijn kan gebruiken, vind je hier.
Toon meer Toon minder