Menu
Terug

Shimano XT M8070 DI2 Voorderailleur

Shimano XT M8070 DI2 Voorderailleur
Schrijf de eerste review
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
  • Gratis retourneren
  • Klantenbeoordeling 9.6 uit 78.121 reviews

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Met de nieuwe Shimano XT M8070 voorderailleur is het mogelijk om met een druk op de knop en met slechts één hendel extreem snel en nauwkeurig te schakelen. Als het pad plotseling omhoog loopt, kan de DEORE XT aandrijving nu op al je handelingen reageren. Een lichte aanraking van je Di2 knop is alles wat je nodigt hebt om over te schakelen naar een meer efficiënte versnelling. Je zult altijd de juiste versnellingsmogelijkheden hebben om snel te switchen tussen zware beklimmingen, technische afdalingen en adrenaline races. Voorzien van de instelbare normale multi-shift- of de Synchro Shift-technologie.

Technologie

De Synchro Shift-technologie die is verwerkt in de shifters betekent dat je kunt vertrouwen op één shifter om voor en achter te kunnen schakelen. Een aanpasbare shiftindeling zorgt ervoor dat je zelf kunt instellen wanneer jouw Di2 systeem automatisch naar het grote tandwiel gaat bij het opschakelen en naar het kleine tandwiel gaat wanneer je terugschakelt. Welke verhouding je ook kiest, Shimano's Rhythm Step zorgt ervoor dat je het aantal schakelstappen dat je moet nemen, tot het minimum wordt beperkt. Dat zorgt ervoor dat de rijder een gelijkmatige cadans en een vloeiende rijstijl kan houden. Geen grote versnellingsstappen, geen overwerkende gewrichten en spieren, maar moeiteloos trappen tijdens jouw versnellingsbereik. Geen compromissen, maar een focus op eenvoud en plezier.

• Elektrisch aangestuurde motor reageert meteen op elk schakelmoment
• E-Tube elektrische kabels garanderen constante prestaties in alle omstandigheden
• Instelbare, multi-shift en Shimano gesynchroniseerde Shifter functies
• Precieze ketting positie in elke versnelling
• Gewicht: 150g

Montage

Verklein de spanning op de schakelkabel.
Schakel, voordat je begint met de (de)montage, de voorderailleur naar het kleinste blad. Op die manier is de spanning op de schakelkabel kleiner, waardoor je de derailleur makkelijker los kan maken.

Maak de schakelkabel los.
Gebruik een inbussleutel om de schakelkabel van de derailleur los te kunnen maken. Een inbussleutel vind je hier.

Demonteer de ketting.
Voordat je de derailleur kan demonteren, moet je de ketting ook nog demonteren. Hiervoor heb je een kettingpons of een missing link tang nodig. De kettingpons vind je hier en de missing link tang vind je hier.

Positioneer de voorderailleur.
Zorg ervoor dat je bij het monteren een ruimte van ongeveer 2 mm houdt tussen de buitenste rand van de derailleur en het grootste kettingblad.

Stel je derailleur af.
Het is belangrijk om na de montage de derailleur goed af te stellen. Dit is een nauwkeurig klusje, waar je hier meer over kan lezen.

Gebruikerstips

Smeer de scharnierpunten voor een goede werking.
Het is goed om de scharnierpunten en de kabel af en toe te smeren met wat olie. Zo blijft de voorderailleur soepel schakelen. Goede oliën die je niet alleen hiervoor, maar ook voor het smeren van de rest van de aandrijflijn kan gebruiken, vind je hier.
Toon meer Toon minder