Menu
Terug
Nu honderden artikelen voor bodemprijzen in de magazijnopruiming! Op = op. Shop nu

MTB Voorvorken

3
Ben je op zoek naar een voorvork voor de MTB? In ons assortiment vind je meerdere modellen van de RockShox voorvork. Zo zijn er mountainbike voorvorken die voor crosscountry (XC) gebruikt worden. Een veerweg van een crosscountry mountainbike zit rond de 100 - 120 mm. Bij een MTB van 29 inch en een downcountry mountainbike wordt een MTB voorvork met een veerweg van tussen de 130 - 150 mm gebruikt. Een veerweg tussen de 160 - 180 is een must bij trail / enduro mountainbikes. Bij downhill en freeride is een voorvork voor de MTB met een veerweg van 180 - 200 mm noodzakelijk. 
Meer lezen

Gesorteerd op

RockShox ZEB Ultimate 2023 MTB Voorvork

829,-
Adviesprijs 1.253,-

RockShox Pike Ultimate 2023 MTB Voorvork

747,-
Adviesprijs 1.080,-

RockShox Lyrik Ultimate 2023 MTB Voorvork

799,-
Adviesprijs 1.134,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Voorvork MTB kopen? Bekijk onze MTB voorvorken!

Wat is het verschil tussen goedkope MTB voorvorken en voorvorken uit het hogere segment?

Goedkope MTB voorvorken zijn vaak voorzien van een veer in de voorvork. Ook wel coilvering genoemd. Luchtgeveerde voorvorken vind je in het hogere segment. Luchtgeveerde MTB voorvorken zijn lichter, werken soepeler en zijn beter op het gewicht van de berijder af te stellen.

Past mijn remschijf op mijn MTB voorvork?

Er zijn remschijven in centerlock en 6-gaats, verkrijgbaar voor de mountainbike in 160mm, 180mm en de grootste maat 203mm. In de meeste gevallen is er een adapter onder de remklauw nodig, om een grotere remschijf te monteren. Gebruik hiervoor de filters op onze website.

Zijn de voorvorken geschikt voor e-bikes?

Op elektrische mountainbikes worden vooral mtb voorvorken met een veerweg van tussen de 140mm - 160mm gebruikt. De Rockshox ZEB, Lyrik en Pike voorvorken uit ons assortiment zijn ook geschikt voor e-mtb. Mits je de juiste veerweg voor de desbetreffende e-mtb kiest. Kijk ook naar wat er standaard op je e-mtb zit.

Hoe moet ik mijn MTB voorvork onderhouden?

Een traditionele service kit omvat het verversen van de olie, het reinigen van de afdichting, of zo nodig vervangen en het vervangen van de foam ringen. Door Rockshox wordt aanbevolen te servicen na 50 fietsuren. Met een volledige service wordt de olie vervangen, de onderste vorkpoten worden gereinigd, de demper wordt getest om de prestaties te beoordelen. De wiper seals, foam ringen, bussen en de brug worden geïnspecteerd op slijtage. Dit wordt door Rockshox om de 100-125 fietsuren aanbevolen. Wil je weten hoe je zelf je Rockshox MTB voorvork kan onderhouden? Lees dan deze blog.

Welke MTB voorvork heb ik nodig voor welk MTB discipline?

Bij trail / enduro wordt over het algemeen een veerweg tussen de 160 - 180 mm gebruikt om de drops en steile steen- en wortel afdalingen goed aan te kunnen. Hierbij ligt de focus op afdalingen zo snel als mogelijk te kunnen rijden. Een MTB voorvork voor een XC, ofwel cross country, is daarentegen vooral op snelheid en een laag gewicht gebouwd. Om zowel beklimmingen als afdalingen zo snel als mogelijk te kunnen nemen. Deze heeft dan ook een veerweg van tussen de de 100 - 120 mm.