Shimano Dura Ace R9200 12-speed Upgrade Kit Groepset

Shimano Dura Ace R9200 12-speed Upgrade Kit Groepset
Cassetteverhouding
2.329,- 1.065,96 korting
Online tijdelijk uitverkocht
Verwachte levertijd: week van 8 - 14 januari

  • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • Ongeëvenaarde schakelprestaties op gebied van schakelsnelheid en schakelen onder belasting.
  • Krachtig remmen en beter doseren zonder dat de remmen te abrupt aangrijpen.
  • Semi-draadloos dus geen kabeltjes meer tussen de shifters en voorderailleur. Gemakkelijker monteren en weinig kans op kabelbreuken.
  • Je kunt de remmen ontluchten zonder de remklauw los te schroeven van het frame. Wel zo handig!
  • Eenmalig de derailleurs afstellen, en je bent klaar voor de rest van de levensduur van je racefiets.
  • Dura Ace is niet voor iedereen weggelegd. De prijs is in vergelijking met Ultegra een stuk hoger.

Specificaties

Specificaties

Merk
Shimano
Type fiets
Racefiets
Type schakeling
Elektronisch
Aantal versnellingen
12-speed
Type rem
Schijfremmen Flat Mount
Welke groepset heb je?
Shimano Dura-Ace / Shimano Ultegra
Type schakeling
Elektronisch
Voorderailleur
Aanlas
Kooitype
Medium kooi
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De Shimano Dura Ace 9200 Di2 Disc 12-speed upgrade kit! Op het eerste oog ziet de Shimano Dura Ace R9200 Di2 Disc upgrade kit er geweldig uit. De volledig zwarte shiny finish springt meteen in het oog. De schakelprestaties zijn ongeëvenaard, zelfs onder belasting. Ook het remsysteem is flink aangepakt.

De ruimte tussen de remschijven en de remblokken is 10% groter gemaakt. Hierdoor lopen de remschijven minder snel aan onder alle omstandigheden. Ook is de hitte tolerantie een stuk hoger geworden, waardoor je minder kans hebt op vervelende geluiden tijdens afdalingen.

Upgrade kit
Deze Shimano Dura Ace R9200 12-speed Upgrade Kit wordt geleverd zonder crank en remschijven. Hierdoor heb je de keuze om deze groepset te combineren met een andere crank, zoals een crank met powermeter. Ook kun je de remschijven kiezen die het beste bij je fiets passen.

Shifters
De ergonomie van de shifters is verder geoptimaliseerd op basis van de feedback van renners uit verschillende professionele wielerploegen. Je kunt beter je vingers kwijt onder de shifters en de shifter covers zijn voorzien van meer grip. Ook is het gemakkelijker om verschillende handposities aan te nemen. De slag van de remhendels is instelbaar. Ook is er 1,5mm meer verschil aangebracht in de hoogte van de Di2 knoppen, voor het op- en afschakelen. Dit maakt het gemakkelijker ook met handschoenen of kou de knoppen op de juiste manier te bedienen.

Drivetrain
De schakelsnelheid van de Shimano Dura Ace R9250 12 speed achterderailleur is met 58% toegenomen; de schakelsnelheid van de voorderailleur met 45% ten opzichte van de Shimano Dura Ace R9150 derailleurs. En schakelt daarom veel sneller en efficiënter dan een volledig draadloze groepset. De schakelsnelheid onder belasting is ook erg indrukwekkend te noemen. De junctionbox zit geïntegreerd in de achterderailleur, waardoor je een hoop ruimte in het stuur en bottom bracket bespaart. Ook is de groepset instelbaar en oplaadbaar op de achterderailleur.

Remsysteem
De schijfremmen zijn flink onder handen genomen. De Dura Ace remklauw bestaat uit 1 stuk en is CNC gefreesd. Er is 10% meer ruimte gecreëerd tussen de remblokken en de remschijven. Dit heeft ervoor gezorgd dat de remmen niet tot nauwelijks kunnen aanlopen wanneer je niet remt. Niets is vervelender dan aanlopende remschijven tijdens een klim of in een sprintje. Ook is de remkracht en dosering merkbaar verbeterd. De maximale hitte tolerantie voordat er vervorming kan plaatsvinden, is met 66% verbeterd.

Technologie

Semi draadloze verbinding
De Shimano Dura Ace 9200 Di2 Disc 12 speed groep is een semi-draadloze groepset, wat betekent dat er alleen een kabelverbinding tussen de voorderailleur, achterderailleur en de batterij is. Dit maakt montage een stuk eenvoudiger. Een volledig opgeladen accu gaat zo’n 1000 kilometer mee voordat je deze opnieuw hoeft op te laden. De shifters bevatten beiden een knoopcel batterij die zo’n 1,5 jaar meegaat voordat deze vervangen dient te worden. Ook is er geen junctionbox meer nodig maar kun je de groepset instellen en opladen via de achterderailleur.

Shimano Di2 app
Alle afstelmogelijkheden zoals het toekennen van schakelknoppen, manier schakelen of het aanpassen van schakelsnelheid kan via de Shimano Di2 app. De functie van de schakelknoppen is individueel instelbaar. Het synchronized shift of semi-synchronized shift, waarbij de voorderailleur automatisch mee schakelt voor de ideale kettinglijn, behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Servo Wave
De remmen maken gebruik van Shimano's Servo Wave Action. Deze technologie houdt in dat de snelheid waarmee de zuigers naar binnen gaan lager wordt naarmate de zuigers dichter bij de schijf komen. Hierdoor behoud je het aangrijpmoment waar Shimano remmen om bekend staan, maar wordt de rem dosering sterk verbeterd.

Cassettes
De Hyperglide+ cassettes zijn in verschillende verhoudingen verkrijgbaar. Bij de keuze van deze verhoudingen is de 'sweet spot' tussen de 6e, 7e en 8e tandwielen meegenomen. 12 speed maakt het mogelijk de tandwielen die het prettigst rijden op gemiddelde snelheden ondanks grote verhoudingsverschillen te behouden. De cassettes worden geleverd met een nieuw spline montage patroon, dat ook achterwaarts compatibel is met de Shimano HG 11-speed body's.

Voorderailleur
De voorderailleur schakelt enorm soepel en snel. Veel sneller dan zijn voorganger. Zelfs onder flinke belasting zonder slag of stoot. De voorderailleur is compacter en lichter. Het frontaal oppervlak is met 33% verkleind, is 96 gram lichter en is geschikt voor kettingbladen van 50T tot 54T.

Onderhoud remmen
Het onderhoud van de remmen is vereenvoudigd. Het is mogelijk om de rem te ontluchten zonder de remklauw van het frame te demonteren, dankzij een aparte ontluchtingspoort en een draaiventiel. Een nieuwe trechter en afstandshouder voor het ontluchten van de remklauw helpen om het ontluchtingsproces te optimaliseren.

Compatibiliteit

• Shimano Dura-Ace R9270 Schijfrem Set Voor
• Shimano Dura-Ace R9270 Schijfrem Set Achter
• Shimano Dura Ace R9250 Voorderailleur
• Shimano Dura Ace R9250 Achterderailleur
• Cassette Dura-Ace CS-R9200
• Shimano CN-M9100 12 speed Ketting met 126 schakels
• Elektrische Kabel SD300 600mm Zwart
• Elektrische Kabel SD300 1200mm Zwart
• Oplaadkabel 1700mm
• Interne batterij
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Shimano groepen overzicht - Alle Shimano racefiets groepsets op volgorde

Lees meer

Welk verzet kan ik het beste kiezen voor mijn racefiets?

Lees meer

Trapas en bottom bracket vervangen - Bottombrackets en trapassen [How-To]

Lees meer

Techcenter: Complete groepset montage

Lees meer


Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht

Shimano EW-SD300

Vanaf 21,95
Adviesprijs 31,99

Shimano Dura Ace R9270 Disc Di2

Vanaf 519,-
Adviesprijs 649,-

Shimano Di2 Charge EW-EC300

39,95
Adviesprijs 49,99

Shimano Dura Ace R9250 Di2

299,-
Adviesprijs 479,-

Shimano Dura-Ace R9250 Di2

599,99
Adviesprijs 849,-

Shimano Dura Ace CS-R9200

229,-
Adviesprijs 349,-

Aangeraden door de productspecialist

Aangeraden door de productspecialist


Alle specificaties

Algemeen

Merk
Shimano
Type fiets
Racefiets
Type schakeling
Elektronisch
Aantal versnellingen
12-speed
Type rem
Schijfremmen Flat Mount
Welke groepset heb je?
Shimano Dura-Ace / Shimano Ultegra
Type schakeling
Elektronisch
Voorderailleur
Aanlas
Kooitype
Medium kooi
Kabels
Elektronische derailleur kabels / Hydraulische schijfrem leidingen / Oplaadkabel
Kleur
Zwart