Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Pirelli P Zero Velo Racefiets Band

Pirelli P Zero Velo Racefiets Band
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

Alternatief product

Continental Grand Prix 5000

Bekijk product
  • Gratis retourneren

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De Pirelli P Zero Velo is de nieuwe high end allround fietsband van Pirelli. Dankzij de kennis en knowhow die Pirelli de afgelopen jaren hebben opgedaan bij verschillende motorsporten hebben ze hun kroonjuweel de Pirelli P Zero Velo fietsband ontwikkeld. Dezelfde bandtechnologieën die bij deze motorsporten werden gebruikt zijn in deze Pirelli P Zero Velo fietsband gebruikt. De kern van deze band is Pirelli's eigen SmartNET Silica rubbercompound. De compound van deze Pirelli P Zero Velo band wordt in de Formule 1 gebruikt als hun snelle allround band. Deze compound combineert een perfecte grip in zowel natte als droge omstandigheden, een goede lekbestendig- en duurzaamheid met een lage rolweerstand. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Pirelli P Zero Velo de nieuwe standaard in de fietsbandenwereld is!

Technologie

SmartNET Silica®
Pirelli's gepatenteerde hypermoderne compound gemaakt van een unieke formule. Ontwikkeld door de jaren heen door veel ervaring op te doen in de motorsport waaronder het koningsnummer: de Formule 1. SmartNET Silica biedt wielrenners een echte compromisloze ervaring op de weg. Het zorgt voor een lage rolweerstand, grip op zowel droog als nat wegdek, duurzaamheid, lekbestendigheid én een laag gewicht.

De unieke lang gevormde silica deeltjes weten zichzelf georganiseerd en evenredig te plaatsen. Hierdoor reageert de band voorspelbaar en blijft de rolweerstand laag. In tegenstelling tot veel banden waar de structuur vaak onregelmatig is. De SmartNET Silica® compound heeft een chemie met nat wegdek. De silica en de andere deeltjes van de compound kunnen een NETwerk maken. Dit komt zowel de duurzaamheid als de lekbestendigheid ten goede.

FGD – Functional Groove Design
De Pirelli P Zero Velo en de P Zero Velo 4S zijn beide voorzien van het FGD (Functional Groove Design). Deze groeven techniek geïnspireerd vanuit de motorsport en nagenoeg hetzelfde als de groeven in de SSP band (SuperSport klasse in de World SuperBike racing competitie): de Diablo Supercorsa. Het patroon heeft meerdere functies. Het haalt het maximale uit de band op het gebied van water uitstroom, droge en natte grip, duurzaamheid, bandrespons, comfort en besturing.

Het Functional Groove Design ziet eruit als een bliksemschicht en dat heeft verschillende reden. Het loopvlakpatroon heeft zeer strakke hoeken in het middengedeelte met een duidelijke zijdelingse opening voor waterafvoer, soepelheid en het gebruik van de band te vergemakkelijken. Bovendien is het loopvlakpatroon ontworpen om steeds dieper te worden om de veerkracht te verbeteren en de band grote reactiviteit te geven, zelfs bij scherpe bochten op hoge snelheid. De positie van de groeven creëert verschillende contact punten tussen de weg en de band. Zodat je het maximale uit de band kan houden.

ICS – Ideal Contour Shaping
De vorm van de band is net zo belangrijk als het materiaal en het loopvlakpatroon. Pirelli heeft met CAD software, herhalende simulaties en de daarop volgende analyses de bandcontour weten te optimaliseren. Hierdoor is het contact met het wegdek optimaal zodat het maximale uit de compound en het loopvlakpatroon wordt gehaald. Grip, stabiliteit, en een reactieve en gecontroleerde reactie op elk type oppervlak. Het maakt voor de band niet uit of je op het vlakke, in een afdaling of door scherpe bochten rijdt.

Gewicht:
•23-622, 700 x 23c: 195 gram
•25-622, 700 x 25c: 205 gram
•28-622, 700 x 28c: 230 gram
Het door de fabrikant vermelde gewicht kan afwijken van het daadwerkelijke gewicht. De afwijking is doorgaans klein en komt door variaties in het productieproces.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.6 / 5
Gemiddelde uit 135 reviews
5
105 reviews
4
20 reviews
3
4 reviews
2
3 reviews
1
3 reviews

Foto's van klanten


Meest relevante reviews

2 / 5

Slijten te snel

- Jelle 30 april 2021

Na iets meer dan 1000 km band al kapot.

Plus- & minpunten

Slijt te snel

5 / 5

Duurzame band met uitstekend gevoel van comfort en controle.

- Anne 5 maart 2021

Het eerste dat je opvalt is dat de band is 'n stuk eenvoudiger om mijn Reynolds velg te leggen is dan een Conti of Schwalbe band. Weer 'n pluspuntje voor de artrosevorming die je bij andere banden soms krijgt bij het omleggen. Ik heb deze banden nu zo'n 7000 kilometer gereden en onderhand zijn ze aan vervanging toe. In al die 7000 kilometer heb ik er geen een keer meer lekgereden. Dat is weer of geen weer/ winter/ zomer/ herfst lente... het hele jaartje rond. De grip in natte omstandigheden is top. Het gevoel van controle is voor mij beter dan Continental. Het boezemt vertrouwen in. Onderstaande klachten over lekbestendigheid heb ik niet ervaren. Gewoon netjes de band omleggen en niet door de kanten ploegen in natte omstandigheden. 100% aanrader!

Plus- & minpunten

Comfort
Duurzaam
Grip

2 / 5

Enorm snel lek...

- Thomas 26 januari 2021

Absoluut geen winterband. Neemt zeer snel steentjes op die doordringen tot de binnenband, na 5 ritjes en evenveel lekke banden gaan ze er maar af...

Plus- & minpunten

gewicht
montage
rolweerstand
lek

1 / 5

Lookbestendig, maar zeker niet lekbestendig

- Richard 28 december 2020

Prima looks, en makkelijk om de velg te krijgen. Dat heb ik helaas dan ook te vaak moeten doen. 10 x lek in 20 ritjes. Telkens de band schoongemaakt bij het plaatsen van de binnenband. Wat opvalt is dat kleine steentje makkelijk in de band komen en dan door de band heen prikken. Helaas....ik ga de victoria's met skinwall maar eens proberen.

Plus- & minpunten

Looks
Soepel te plaatsen
Niet lekbestendig genoeg

5 / 5

Rijden erg soepel, goede gevoel op de weg.

- Rudie 26 november 2020

Mooie banden, rijden soepel en liggen goed.op de weg in de bochten. Heb nu 28 mm banden en dit rijdt erg goed. Zonder moeite met de handen op de velg kunnen monteren

Plus- & minpunten

Met de handen op velg monteren
Soepel
Nog geen.

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Pirelli P Zero Velo
Pirelli P Zero Velo
Vanaf 37,99
Huidig product
Continental Grand Prix 5000
Continental Grand Prix 5000
Vanaf 36,95
Continental Grand Prix 4 Season
Continental Grand Prix 4 Season
Vanaf 39,95
Vittoria Corsa G2
Vittoria Corsa G2
Vanaf 37,95
Bovenstaande producten vergelijken
Pirelli P Zero Velo Continental Grand Prix 5000 Continental Grand Prix 4 Season Vittoria Corsa G2
Pirelli P Zero Velo Continental Grand Prix 5000 Continental Grand Prix 4 Season Vittoria Corsa G2
135 reviews 1037 reviews 1048 reviews 188 reviews
Geschikt voor tubeless? Nee Nee Nee Nee
Wat vind je de belangrijkste eigenschap? Snel / Veel grip Snel / Veel grip Lekbestendig / Slijtvast Snel / Veel grip
Bandbreedte 23 mm / 0.90 inch / 25 mm / 1.00 inch / 28 mm / 1.10 inch 23 mm / 0.90 inch / 25 mm / 1.00 inch / 28 mm / 1.10 inch / 30 mm / 1.20 inch / 32 mm / 1.25 inch 23 mm / 0.90 inch / 25 mm / 1.00 inch / 28 mm / 1.10 inch / 32 mm / 1.25 inch 23 mm / 0.90 inch / 25 mm / 1.00 inch / 28 mm / 1.10 inch / 30 mm / 1.20 inch / 32 mm / 1.25 inch
Seizoen Voorjaar / Zomer / Herfst Voorjaar / Zomer / Herfst Voorjaar / Zomer / Herfst / Winter Voorjaar / Zomer / Herfst
Weersomstandigheden Droog en warm / Koud en nat Droog en warm / Koud en nat Droog en warm / Koud en nat Droog en warm / Koud en droog
Duurzaamheid ★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★★★ ★★★☆☆
Vanaf 37,99 Vanaf 36,95 Vanaf 39,95 Vanaf 37,95
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Pirelli
Geschikt voor tubeless?
Nee
Wat vind je de belangrijkste eigenschap?
Snel / Veel grip
Bandtype
Vouwband
Aantal stuks
1 stuk
Inzet buitenband
Racefiets

Eigenschappen

Threads per inch (TPI)
127

Rij-eigenschappen

Duurzaamheid
★★★☆☆
Grip
★★★★★
Rolweerstand/snelheid
★★★★★
Lekbestendigheid
★★★☆☆

Weer & Seizoen

Seizoen
Voorjaar / Zomer / Herfst
Weersomstandigheden
Droog en warm / Koud en nat

Maat

Wielmaat
28 inch