Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie
Op zondag 14 april 2019 vindt de volgende editie plaats van onze toertocht: de Ronde van Arnhem.

Samenwerkingen

PI Arnhem Zuid

Mantel werkt samen met de PI Arnhem Zuid waar gedetineerden nieuwe fietsen rijklaar maken en gebruikte fietsen opknappen. Gemotiveerde gedetineerden krijgen de mogelijkheid een starters verklaring te behalen in de werkplaats van de gevangenis onder begeleiding van gecertificeerde werkmeesters. In de laatste fase van hun detentie krijgt de gedetineerde de kans om een stagetraject buiten de gevangenis in een van de Mantel werkplaatsen te volgen. Het doel is om gedetineerden een zinvolle invulling te geven tijdens hun detentie en de kansen op een baan na de detentie te vergroten. Vele onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat het hebben van een baan een van de bepalende factoren is om terugval te voorkomen.

SIZA

Mantel heeft met Siza hebben een bijzondere en wederkerige samenwerking opgezet. Voor cliënten met een arbeidshandicap wordt passend werk gecreëerd in twee activiteitencentra van Siza waar de cliënten zonder enige druk hun werk kunnen verrichten. Indien nodig denken we met cliënten en begeleiders mee over aanpassingen op de werkplek of in de werkzaamheden of kan een leerwerkplek in het bedrijf worden gecreëerd. Daarnaast bieden we service aan de fietsen waar de cliënten in hun vrije tijd veel gebruik van maken.

Als resultaat van deze samenwerking hebben we in 2017 het Arnhems compliment gewonnen.

Ome Joop’s Tour

Al vele jaren zijn we één van de vaste partners van Ome Joop's Tour. Het doel dat Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar die weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Het stichtingsbestuur maakt bij het uitnodigingsbeleid geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins. Daarnaast wordt de nodige aandacht besteed aan alles wat met het bovenstaande - rechtstreeks of indirect - verband houdt. Anders gezegd, discriminatie of alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn, is strikt uit den boze. Aan deze regel wordt streng de hand gehouden. In de organisatie zijn vijftig tot zestig vrijwilligers actief. Zij beleven jaarlijks veel plezier aan het met zoveel jonge mensen fietsen door Nederland.

Mantel verzorgd de jaarlijkse keuring van de fietsen. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen op pad gaan met een veilige fiets die voldoet aan de normen van "Veilig Verkeer Nederland". Indien er kinderen zijn die door een slechte financiële thuissituatie niet over een fiets beschikken dan zorgen wij ervoor dat ze toch een fiets hebben om mee op vakantie te gaan. Daarnaast levert Mantel reservematerialen en technische ondersteuning om alle kinderen en begeleiders mobiel te houden.

Werkgevers servicepunt

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers het naar hun zin hebben. Die kansen willen we ook geven aan mensen met een arbeidsbeperking en hierdoor afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met het Werkgevers Servicepunt. Samen kijken we enerzijds naar bestaande functies voor mensen met een arbeidsbeperking, maar ook of we een functie kunnen creëren. We hopen daarmee uiteindelijke duurzame banen te creëren, zodat onze medewerkers met een arbeidsbeperking ook een kans krijgen voor de langere termijn.

Sponsorbedrag winnen door deelname aan Sponsor Pitch

In 2018 hebben we de tweede editie van de Sponsor Pitch georganiseerd. Tijdens deze inspirerende avond met mooie verhalen hebben acht deelnemende teams de kans gekregen om hun sponsoraanvraag te pitchen. Onze jury bepaalde wie er aan het einde van de avond naar huis zijn gegaan met een mooi sponsorbedrag.

De teams die wij hebben gesponsord in de categorie goede doelen zijn:

Ploegmaats.cc on tour! - 1000 euro

Drie vrienden fietsen komende zomer in 20 dagen van Haarlem naar Noord Schotland voor KWF Kankerbestrijding. In totaal leggen de heren 2000 kilometer af om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Team Heart to Handle - 500 euro

De studenten van Team Heart to Handle fietsen van Groningen naar Helsinki met als doel om €25.000,- op te halen voor preventief onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Co-Cycling Tour 2018 - 250 euro

Co-Cycling is een stichting opgericht door coassistenten. Zij organiseren jaarlijks de Co-Cycling Tour, een fietsevenement voor circa 600-800 medici, studenten en overige enthousiastelingen. Dit jaar gaat de gehele opbrengst van de Co-Cycling Tour naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis.

Team Machinefabriek Molendijk - 100 euro

Team Machinefabriek Molendijk zal in augustus 2018 met 6 renners en 3 begeleiders meedoen aan de Tour for Life. Deze rit staat in het teken van het onderzoek naar genezing van kanker en zal het team vanaf de start in Italië uiteindelijk naar de finishplaats in Limburg brengen.

De teams die wij hebben gesponsord in de categorie overige initiatieven zijn:

Vrouwenwielrennen.nl trainingsgroep Den Bosch - 1000 euro

Vrouwenwielrennen.nl bestaat in 2018 twintig jaar. Ter ere van dit lustrum wordt een 3-daagse tour door alle trainingssteden georganiseerd van 15 tm 17 juni. Voor de Etappe op 17 juni Eindhoven-Utrecht (via Den Bosch) is het idee ontstaan om een kleinschalig wielerfestival bij de Tramkade in Den Bosch te organiseren.

WTOS Delft - 500 euro

WTOS is de studentenwielervereniging van Delft. In 2018 organiseren zij het Nationale Studenten Kampioenschappen wielrennen. Het sponsorbedrag zal worden besteed aan het mede mogelijk maken van de organisatie hiervan.

Enthousiastelingen met een droom - 250 euro

In Utrecht bestaat momenteel nog geen studenten triatlonvereniging en het team 'Enthousiastelingen met een droom' vindt dat dit een enorm gemiste kans is. Zij willen mensen laten kennismaken met het fietsen, zwemmen en hardlopen door een nieuwe vereniging op te richten.

Bavelse Berg Challenge 2018, Pavé76 - 100 euro

Een vol weekend jeugdwielersport. Een jeugdklassieker, mountainbike wedstrijd, dikke bandenrace met finish bergop, De Bavelse Berg. Een nog steeds groeiend evenement, dankzij de inzet van een werkgroep, sponsoren, vele vrijwilligers en gemeente Breda, lukt het om een mooi wielersportevenement te organiseren. Het sponsorgeld wordt ingezet voor de veiligheid van de kinderen tijdens de wedstrijden.

Ook kans maken op een mooi sponsorbedrag?

Vanaf december 2018 kun je je weer inschrijven voor de Sponsor Pitch en kans maken op een mooi sponsorbedrag voor jouw initiatief. Hoe het werkt lees je op mantel.com/sponsorpitch.