Menu
Back

Dynamic Speed Potion Wax

Dynamic Speed Potion Wax
Be the first to write a review
39,99
Online in stock (10+)

  • Ordered before 22:00, delivered tomorrow
  • Free tracked delivery

mantel-customer-service

Any questions?

Contact our customer Service

Pros & Cons

Pros & Cons

  • De Dynamic Speed Potion is een hoogwaardige kettingwax die gebruikt wordt door de pro's.
  • Doordat deze kettingwax harder en elastischer is, blijft deze zelfs bij een hoge wattage zijn smerende werking behouden.
  • Met kettingwax blijft er een stuk minder vuil op de ketting achter, waardoor deze schoner blijft en je de duurzaamheid vergroot.
  • Door de 17% frictie reducerende additieven wordt de wrijving tussen de ketting en kettingbladen verminderd waardoor de efficiëntie omhoog gaat.
  • Voor optimale werking is het belangrijk dat je ketting volledig gereinigd is. Voor het beste resultaat kun je het beste een kettingreiniger of kettingontvetter gebruiken.
  • Ook al kan de Speed Potion Wax gebruikt worden bij natte omstandigheden, de maximale voordelen haal je er vooral uit bij droge omstandigheden.

Specifications

Specifications

Brand Dynamic
Quantity 1 piece
Biodegradable Yes
Use in Dry conditions
Lubricant Type Wax
Packaging Bottle
Volume 100 ml

Description

Description

De Dynamic Speed Potion Wax is het neusje van de zalm onder de kettingwax. Deze hoogwaardige kettingwax vermindert niet alleen de frictie tussen ketting en de kettingbladen waardoor de overbrenging efficiënter wordt, maar is ook extreem duurzaam en zorgt ervoor dat de onderdelen op jouw fiets langer meegaan. Hiernaast, door de niet-plakkende eigenschappen van wax, blijft er minder vuil op jouw ketting achter en zal deze langer schoon blijven. Kortom, met de Speed Potion Wax van Dynamic laat je wrijving jou niet tegenhouden om optimaal te presteren!

Ontwikkeld voor de sterkste en beste renners
Dynamic kreeg de vraag om een ultiem smeermiddel te ontwikkelen die optimaal presteert onder de hoge krachten en zware inspanningen waarmee World Tour renners fietsen. Dynamic is hiermee aan de slag gegaan en heeft de Speed Potion Wax ontwikkeld in samenwerking met professionele wielrenners en mechaniekers. Deze kettingwax wordt nu exclusief door Team Jumbo Visma gebruikt, met als doel om de Tour de France ermee te kunnen winnen. De Dynamic Speed Potion Wax bestaat voor 17% uit additieven die de frictie van de ketting met de kettingbladen vermindert. Hierdoor gaat er minder kracht verloren in de aandrijving waardoor de efficiëntie van de krachtoverbrenging verhoogd wordt.

Duurzaamheid
Kettingoliën hebben de eigenschap dat ze vanzelf weer terugvloeien naar de plekken in de ketting waar smering nodig is. Wax daarentegen wordt hard en werkt als een coating op de ketting. Echter, als deze coating eenmaal op de ketting verplaatst is door hoge krachtinspanningen zal het niet meer terug vloeien. Dynamic heeft met de Speed Potion Wax aan dit probleem gedacht en een oplossing bedacht. Zo heeft de Speed Potion Wax een hogere Bruggerwaarde dan andere hoogwaardige kettingwaxen, waardoor deze coating tegen hogere krachten bestand is. Verder is de Speed Potion erg elastisch, waardoor als de coating eenmaal uitgehard is, deze ook een stuk langer op de juiste plaatsen in de ketting zal blijven zitten. Zelfs als je met een zeer hoge wattage trapt, zoals tijdens het sprinten of klimmen, zal de Speed Potion Wax zijn werk blijven doen. Hierdoor blijft jouw ketting voor een zeer lange tijd merkbaar 'smooth' aanvoelen en maakt jouw ketting minder lawaai tijdens het fietsen.

De eerste keer aanbrengen van de Speed Potion Wax
Dynamic raadt twee manieren aan voor het voor de eerste keer aanbrengen van de Speed Potion Wax. De eerste optie is om een druppel van de wax bij elke schakel van de ketting aan de binnenkant en buitenkant aan te brengen. Let er hierbij wel op dat je niet te weinig of te veel gebruikt, maar voldoende wax aanbrengt zodat de contactpunten van de ketting goed gesmeerd worden.
De tweede optie is om de ketting van de fiets af te halen en geheel onder te dompelen in Speed Potion Wax. Let er wel op dat je de luchtbubbels, die tijdens het onderdompelen ontstaan, laat verdwijnen door even goed te schudden. Laat de ketting vervolgens goed drogen voordat je de ketting terug plaatst op jouw fiets.

Biologisch afbreekbaar
De Speed Potion Wax is volledig biologisch afbreekbaar. Hierdoor is het gebruik van deze wax minder belastend voor het milieu.

User tips

Tips voor het bewaren
• Bewaar de Speed Potion Wax altijd met de dop er goed op. Als de wax in aanraking komt met lucht zal het hard worden.

Tips bij het aanbrengen
• Schud de flacon altijd goed voor gebruik. De lucht in de flacon kan er namelijk voor zorgen dat de wax in de tuit hard wordt. Door te schudden zorg je ervoor dat dit weer goed gemixt wordt.
• Houd er rekening mee bij het aanbrengen dat je dit doet bij temperaturen tussen de 15 en 35 graden Celsius. Eenmaal hard kan de wax vanzelfsprekend veel hogere en lagere temperaturen aan.
• Het is aangeraden om de Speed Potion minimaal 2 uur voor aanvang van de rit te gebruiken. Hierdoor heeft de wax voldoende tijd om goed hard te worden. Voor het beste resultaat is het aanbevolen de wax 24 uur voor aanvang van de rit aan te brengen op jouw gereinigde ketting.

Tips voor tijdens het gebruik
• De Speed Potion Wax is ontwikkeld voor droge omstandigheden maar kan in principe ook gebruikt worden in natte omstandigheden. Echter, als het met bakken uit de hemel valt, is het verstandig om een smeermiddel dat niet gebaseerd is op wax te gebruiken.
Show more Show less


Recommended by the product specialist