Elektrische fietsen

149

Elektrische fietsen zijn erg populair. Het rijden met trapondersteuning wordt door veel mensen steeds meer gewaardeerd. Naast de populaire elektrische stadsfietsen of e-bikes komen er ook steeds meer elektrische mountainbikes. Dat maakt het fietsen niet alleen makkelijker, maar ook wat leuker. Ook zijn er ook de supersnelle 45 km/h uur fietsen, beter bekend als de Speed Pedelecs. Vooral voor woon-werk-verkeer zijn de Speed Pedelecs erg populair. Voor forenzen is een elektrische hybride fiets een veel gemaakte keuze.

Soorten: Elektrische stadsfietsen | Elektrische mountainbikes | Speed Pedelecs | Elektrische hybride fietsen |
Populaire e-bike merken: GazelleSpartaPegasusBatavus |
Meest gekozen motor: Elektrische fietsen met middenmotor |

Alle 149 producten weergeven

Ben je tevreden met het assortiment Elektrische fietsen?

Ja Nee

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn fietsen met trapondersteuning. Dankzij die trapondersteuning hoef je zelf minder hard te trappen en haal je met gemak een hogere snelheid. Deze fietsen worden steeds populairder en ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Van de 'gewone' elektrische stadsfiets voor de dagelijkse boodschappen tot en met elektrische mountainbikes waarmee je de heuvels in het bos opknalt. Voor iedereen is er wel een geschikte elektrische fietse te krijgen.

Elektrische stadsfietsen

Voor de dagelijkse korte ritjes zijn elektrische stadsfietsen of e-bikes heel geschikt. Deze zijn vaak robuust gebouwd en uitgerust met een stevige achterdrager en soms zelfs een voordrager. Je kunt dus zelf met gemak boodschappen doen en die probleemloos mee naar huis vervoeren. Afhankelijk van de accu kun je met de meeste elektrische stadsfietsen ook in het weekend wat langere ritjes maken. Vooral de elektrische fietsen van Gazelle, Batavus, Sparta en Pegasus zijn erg populair.

Elektrische hybride fietsen

Fiets je vaak langere tochten en wil je graag trapondersteuning? Dan is een elektrische hybride fiets voor jou de juiste keuze. Deze zijn vaak een stuk lichter dan de elektrische stadsfietsen. Ook hebben ze een sportievere houding en meer versnellingen. Daarnaast is de motor soms ook iets sterker en is de accu ook wat groter. Je kunt uiteraard naast de standaard accu ook voor meer vermogen kiezen zodat je actieradius groter wordt.

Elektrische 45 km/h fietsen

WIe echt van snelheid houdt kan kiezen voor een Speed Pedelec of elektrische 45 km/h fiets. Deze fietsen zijn zo snel dat ze voor de wet als brommer gelden. Je bent dus verplicht gebruik te maken van de rijbaan waar de auto's ook rijden en je moet een goedgekeurde helm op. De meeste Speed Pedelecs worden gebruikt door forenzen voor woon-werk-verkeer. Vooral over middellange afstanden waar regelmatig files staan ben je met een speed pedelec sneller dan met de auto. En je komt ook nog eens onbezweet aan dankzij de sterke trapondersteuning.

Elektrische mountainbikes

De elektrische mountainbikes zijn een klasse apart. Deze hebben vaak een behoorlijk sterke motor die heel veel kracht kan leveren. Maar de maximale snelheid is vaak juist een beetje naar beneden bijgesteld, zo'n 20 km/h. Daarmee ben je in het bos toch een van de snelste mountainbikers, maar is het verschil niet zo groot dat je in een groep die mensen zonder elektrische mountainbikes kansloos achter je laat. Een extra voordeel is dat door die snelheidsbeperking de accu wel veel langer mee gaat. En bergop is een snelheid van 20 km/h iets waar veel mountainbikers niet aan kunnen tippen. Wie regelmatig het bos in gaat en wel wat trapondersteuning kan gebruiken kan dus prima met een elektrische mountainbike uit de voeten.

Het kiezen van een accu voor je elektrische fiets

De accu van je elektrische fiets is een van de belangrijkste en meest bepalend voor het bereik. De meeste standaardaccu's leveren al een fatsoenlijk bereik en zijn genoeg voor het doel waar de fiets voor gemaakt is. Bij sommige modellen kun je kiezen uit een grotere accu waarmee je het bereik van je fiets flink kan vergroten. Dat is vooral handig als je vaak wat langere ritten maakt en je hem onderweg niet op kan laden. Ook voor woon-werk verkeer kan een grotere accu handig zijn zodat je niet elke dag je fiets op moet laden.

Onze elektrische fietsen

We hebben een breed assortiment aan elektrische fietsen voor je zodat er altijd wel een e-bike is die bij je past. Onze favoriete merken zijn onder andere Haibike, Sparta, Gazelle, Pegasus, Batavus, Cortina, Trek, Scott. Ten slotte hebben we ook nog de bijzondere Urban Arrow. Dat is een elektrische bakfiets waarmee je met gemak de kinderen, boodschappen en nog veel meer kan vervoeren.