Menu
Terug

Campagnolo

113
Campagnolo groepsets, racefietswielen en andere fietsonderdelen zijn een begrip voor wielerliefhebbers. Campagnolo levert al jaren fietsonderdelen, van eenvoudige groepsets voor beginners tot en met high-end elektronische groepsets voor profs. Want ook de profs rijden graag met een groepset of wielset van Campagnolo. De reden daarvoor is simpel; de fietsonderdelen van Campagnolo staan bekend om hun goede kwaliteit en gebruiksgemak. Tel daar het Italiaanse design bij op en je weet waarom dit merk zo geliefd is. Vooral de Campagnolo groepsets springen er bovenuit dankzij het precieze schakelen en de goede levensduur.
Meer lezen

Gesorteerd op

Campagnolo Veloce 10 Speed Cassette
59,95 Vanaf 57,95

Campagnolo Chorus 11 Speed Cassette
139,25 Vanaf 118,95

Campagnolo Bora WTO 45 Racefiets Wielen
2.160,25 1.749,-

Campagnolo H11 Ultra-Torque Crankstel
649,94 424,-
Outlet

Campagnolo Centaur
54,10 Vanaf 45,95

Campagnolo Ultra-Torque CULT
(3)
163,87 109,95

Campagnolo FH-BUU015 Body
(2)
112,30 71,95

Campagnolo Power-Torque Cups
(9)
35,90 24,95

Campagnolo Record Velgremmen
190,80 Vanaf 159,-

Campagnolo FH-BU015 Body
(7)
108,- 74,95

Italiaanse passie voor liefhebbers

Het bedrijf Campagnolo is opgebouwd met 3 belangrijke pijlers. De Cultuur, Identiteit en (Kern)Waarde zijn de elementen die het merk vandaag de dag nog steeds tot een van de grootste maakt in de fietsenmarkt. In de afgelopen 80 jaar heeft het merk zelf, de familie Campagnolo, alle werknemers die elke dag hun hart en ziel in het werk steken en natuurlijk de enthousiaste fietsers Campagnolo gebracht tot wat het vandaag de dag is. Een merk voor liefhebbers, enthousiastelingen en puristen. Het merk spreekt daarom ook niet over cliënten of klanten, maar over mensen, jij als fietser.

Geschiedenis

Het bedrijf werd in 1933 opgericht door Tullio Campagnolo in Vicenza, Italië. Als fanatieke fietser kwam hij zelf met ideeën hoe het beter kon. Hij ontwierp zelf dan ook de eerste versie van de quick-release. Daarna kwam de eerste versie van de derailleur uit de fabriek rollen. Technieken die vandaag de dag nog als standaard worden gezien. In de jaren ‘60 en ‘70 nam de productie fors toe, mede door toedoen van samenwerking met autofabrikanten. Vanaf de jaren ‘70 kende Campagnolo grote successen in de wielersport, mede door toedoen van mensen als Eddy Merckx. Eind jaren ‘80 kreeg het merk te maken met de hevige concurrentie van rivaal Shimano. Vanaf de jaren ‘90 kwam het bedrijf met de eerste carbon en titanium onderdelen van groepsets die vandaag de dag nog steeds op de markt zijn te vinden. Echter doorontwikkeld met de laatste technologie.

Italiaans

Campagnolo is ontstaan in Italië en daar is het bedrijf ook trots op. Het houdt vast aan de Italiaanse kwaliteit, waar alles nog wordt ontworpen en geproduceerd met een passie en liefde voor de fiets en fietser. Voor velen is het daarom ook een ‘must’ om een Italiaanse fiets, af te monteren met een Campagnolo groep. Onder het motto: Een Italiaan behoort Italiaans te zijn.

Kwaliteit

Campagnolo staat vooral bekend om zijn kwaliteit. Feilloos en naadloos schakelen met een simpele lichte beweging. Keer op keer hetzelfde zonder enig malheur. De beste materialen worden gebruikt voor de beste groepen. Onderdelen van Carbon om zo het gewicht zo laag mogelijk te houden, maar ook de sterkte en stijfheid te kunnen garanderen. Er kleeft enkel een nadeel aan, dit alles komt vaak met een prijs. Maar dit is voor liefhebbers geen probleem, want het verschil is duidelijk merkbaar.

Mantel assortiment

Bij Mantel hebben we verschillende mechanische en elektrische groepsets in het assortiment. Met veel gereedschap om alles te monteren. Daarnaast bieden we een breed scala aan wielsets aan, voor beginner tot prof. Van elk onderdeel is nagenoeg een reserve-onderdeel te vinden in ons assortiment.