MTB Buitenbanden

64
Goede MTB banden kunnen het verschil maken in jouw avonturen in het bos. Afhankelijk van de ondergrond die je met je mountainbike trotseert heb je een band nodig die bijvoorbeeld beter met modder om kan gaan of een buitenband die geschikt is voor droge zanderige grond. En dan hebben we het nog niet eens over de keuze tussen Mountainbike buitenbanden als draadband, vouwband, tube, tubeless of tubeless ready. We hebben de verschillen tussen die types en ons advies voor welke MTB band geschikt is voor welk terrein handig voor je op een rijtje gezet in onze Koopgids MTB banden.
Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

Schwalbe Racing Ray + Racing Ralph Super Ground TLE Buitenband

Adviesprijs 119,80
Vanaf 72,95
Onze keuze voor breed inzetbare mtb banden
Mantels keuze

Vittoria Terreno G2 Skinwall Buitenband

Adviesprijs 65,95
44,95

Maxxis Rekon Race EXO TR Buitenband

Adviesprijs 85,95
Vanaf 44,95

Maxxis Ikon EXO 3C MaxxSpeed TLR Buitenband

Adviesprijs 81,95
39,95
Topdeal

Vittoria Mezcal + Barzo G2 TLR Buitenband

Adviesprijs 119,98
78,95

Vittoria Mezcal G2 TLR Buitenband

Adviesprijs 65,99
39,99

Schwalbe Nobby Nic Addix Performance TLR Buitenband

Adviesprijs 39,90
Vanaf 21,95

Vittoria Barzo TLR Skinwall Buitenband

Adviesprijs 65,95
39,95

Maxxis Rekon Dual EXO TR Buitenband

Adviesprijs 67,95
44,95

Maxxis Minion DHR II Buitenband

Adviesprijs 67,95
Vanaf 44,95

Vittoria Mezcal TNT Buitenband

Adviesprijs 65,95
38,95

Maxxis Forekaster EXO TLR Buitenband

Adviesprijs 63,-
46,95

Schwalbe Kojak Performance Buitenband

Adviesprijs 41,90
26,95

Schwalbe Big Ben Buitenband

Adviesprijs 36,90
24,95

Maxxis Assegai 3C MaxxTerra EXO+ TR Buitenband

Adviesprijs 72,-
Vanaf 39,95

Maxxis Dissector 3C MaxxTerra EXO TR Buitenband

Adviesprijs 67,50
46,95
Outlet

Maxxis Minion DHF Buitenband

Adviesprijs 83,50
Vanaf 54,95

Maxxis Assegai 3C MaxxGrip DD TR Buitenband

Adviesprijs 81,-
Vanaf 44,95
Topdeal

Maxxis Aggressor EXO TLR Buitenband

Adviesprijs 58,50
Vanaf 42,95

Ben je tevreden met het assortiment?

MTB buitenbanden kopen? De mountainbike banden specialist!

MTB Banden zijn een zeer belangrijk onderdeel van de mountainbike. Ze kunnen een fiets maken of kraken. Mountainbike banden hebben veel invloed op de manier waarop jij jouw MTB routes aflegt. Met een goede MTB band zit je veel comfortabeler op je fiets waardoor je nóg meer van het mountainbiken gaat genieten.

Welke MTB band past het beste bij mij?

Er zijn veel MTB buitenbanden met verschillende profielen. Het ene profiel kun je goed gebruiken op een droge ondergrond en het andere profiel kun je goed gebruiken op modderige singletracks. Wat je wanneer moet gebruiken ligt ook een beetje aan je eigen voorkeur. Wel kun je voor jezelf nagaan op wat voor ondergrond je het meeste zal mountainbiken om vervolgens daarop je bandenkeuze te baseren. Wij hebben onze MTB banden onderverdeeld in de volgende ondergrond categorieën: Wil jij meer lezen over welke MTB banden het beste passen bij welke omstandigheden? Lees dan onze mountainbike banden koopgids.

Welke MTB banden zijn het beste?

Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Dit komt omdat er simpelweg niet een setje banden bestaat die het beste is. De weersomstandigheden en de ondergrond waarop je fietst is van zeer grote invloed op de kwaliteit van je banden. Op een modderig parcours is dus een band met grote noppen op het profiel het beste, terwijl het op een droog parcours juist andersom is. Je kunt met MTB banden combinaties wel de perfectie benaderen. Het komt in het mountainbiken vaak voor dat men op de voorband een ander profiel heeft dan de achterband. Omdat je voorband de band is waarmee je instuurt, moet deze de meeste grip hebben. Je achterband heeft wat minder profiel nodig, omdat hier het meeste gewicht op leunt. Je wilt achter dus zo min mogelijk rolweerstand hebben. Door een MTB banden combinatie te gebruiken, kun je bijna in alle omstandigheden uit de voeten. Een stuk makkelijker dus!

Wat is de TPI van een MTB band?

Naast dat een MTB band bestaat uit rubber, bestaat het ook uit een laagje nylon, katoen of aramide. Dit laagje noemen we het karkas. De kwaliteit van het karkas wordt ook wel de mate van TPI genoemd. TPI staat voor Threads Per Inch en staat voor het aantal draadjes dat het karkas per inch heeft. Hoe hoger de TPI, hoe soepeler de MTB band is en hoe lager de rolweerstand is. Een hoge TPI waarde hoeft niet perse iets positiefs te zijn. Het is namelijk ook zo dat hoe hoger de TPI is, hoe lager de lekbestendigheid is. 

Kan ik mijn MTB banden ook tubeless rijden?

Je ziet steeds vaker mensen met tubeless mountainbike banden rijden. Tubeless betekent dat je MTB banden geen binnenband hebben, maar gevuld zijn met een soort latex vulling (ook wel sealant genoemd). Het grootste voordeel van tubeless rijden is dat je niet meer met een lekke band langs de kant van de weg komt te staan. Als er een gat in je band komt, dan vult de tubeless sealant dit gat, waardoor je gewoon door naar huis kunt fietsen. Ideaal dus! Wil jij weten hoe je je MTB banden tubeless maakt? Lees dan nu deze blog.

Welke MTB banden heb ik nodig voor welke discipline?

Mountainbiken kun je doen op veel verschillende manieren. Vind jij het leuk om rustig door het bos te fietsen? Of ben jij meer in mountainbiker die in de Alpen keihard van de berg afraast? Voor iedere discipline is er weer een bepaald soort MTB band die er het beste bij past, namelijk: In Nederland kom je met crosscountry banden meestal wel goed uit de voeten. Deze zijn gemaakt voor snelle parcoursen in Nederland en het middengebergte met veel zand, af en toe een steen of wortel, en niet al te hoge drops.

Waar staat ETRTO voor op MTB banden?

Simpel gezegd is de ETRTO de maat van jouw MTB band. Iets specifieker gezegd, geeft het de diameter van de hieldraad van de MTB band aan. De ETRTO vind je vaak terug op de zijkant van je banden. Heb je een nieuwe band nodig? Op onze website kun je makkelijk filteren op de ETRTO van jouw band. De meest voorkomende ETRTO is 57-622. Bekijk ons ruime assortiment!

Hoeveel inch MTB banden moet ik hebben?

Het aantal inch dat je MTB banden zijn heeft te maken met de maat van je wiel. Het aantal inch betekent namelijk de diameter van je MTB wiel. Per inchmaat kun je een selectie met geschikte MTB banden vinden op onze webshop, waaronder:

Welk merk MTB banden is het beste?

Hier hebben we geen eenvoudig antwoord op. Alle merken MTB banden die wij namelijk aanbieden op onze website zijn van een zeer goede kwaliteit. Het ligt er dus maar net aan wat jij het fijnst vindt en hoeveel je ervoor over hebt. De MTB banden die wij verkopen zijn:

Lees meer op ons blog
MTB banden voor elk terrein – Welke mountainbike banden heb je nodig? [Koopgids]

MTB banden voor elk terrein – Welke mountainbike banden heb je nodig? [Koopgids]

Lees meer
MTB tubeless maken - Maak je eigen MTB tubeless in 30 minuten [How-To]

MTB tubeless maken - Maak je eigen MTB tubeless in 30 minuten [How-To]

Lees meer