Deel dit bericht

Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher – aerodynamisch en een lust voor het oog

De Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher wielen behoren ongetwijfeld tot de meest aansprekende wielen die er zijn. Allereerst komt dit door de hoogte, de wielen zijn met 58mm serieus hoog. Daarbij komt dat de zwarte velg en de goed ontworpen Zipp stickers er erg goed uitzien. En tot slot zijn de wielen erg aerodynamisch, onder andere door de brede velg.

Aerodynamica

De 58mm hoge velg van de Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher is zeer aerodynamisch. Maar wat maakt de velg dan zo aerodynamisch? Allereerst de breedte, een brede velg zorgt in samenwerking met een brede band niet alleen voor meer comfort maar ook voor een groter aerodynamisch voordeel. Daarbij maakt Zipp gebruik van een aantal goed doordachte technieken. Ik zal deze technieken eerst toelichten.
Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher

Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher- de techniek

Zipp heeft met de ontwikkeling van de Firecrest serie niet alleen nagedacht over de aerodynamica van de voorste helft van het wiel maar ook van de achterste helft. Het idee hierachter is dat de wind niet alleen op het voorste deel van het wiel botst maar vervolgens ook nog eens op het achterste gedeelte van het wiel. De oplossing hiervoor is een wijd wiel met een bolling tot aan de spaken. En vooral bij de achterkant van dit wiel zorgt de bolling van het Firecrest profiel voor een vloeiende luchtstroom. Op deze manier heeft Zipp het voor elkaar gekregen om met de 58mm hoge Zipp 404 Firecrest velg de aerodynamica van de 82mm hoge voorloper van de 808 Firecrest velg te evenaren. De foto hieronder verduidelijkt de vermindering van de luchtweerstand aan de achterkant van het wiel.

zipp-202-CFD-lg
Links de luchtweerstand van een wiel met normale velg. Rechts de luchtweerstand van een Zipp 202 Firecrest Carbon Clincher wiel.

ABLC (Aerodynamic Boundary Layer Control)

De ABLC dimpels zijn de kenmerkende kuiltjes op de Zipp Firecrest velg. Deze kuiltjes zorgen voor een laagje turbulente lucht rond de velg. Dit lijkt ten koste te gaan van de aerodynamica. Maar dat is juist niet het geval. Het idee achter de kuiltjes is dat een laagje turbulente lucht om de velg voor minder luchtweerstand zorgt dan wanneer de lucht geleidelijk over de velg gaat maar vervolgens op stilstaande lucht botst. Net als bij een golfbal eigenlijk.

Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher

Uitstraling

Over de uitstraling van Zipp kunnen we eigenlijk heel kort zijn, die is goed. Mijn collega Koen beschrijft producten vaak aan de hand van de swag factor. Wat dit precies is, dat weet niemand binnen Mantel exact, maar over een ding zijn we het allemaal eens; De Zipp 404’s hebben het ook. De Zipp 404’s zorgen er daarom ook voor dat elke fiets er met deze wielen beter uit gaat zien.
Oké, op een iets serieuzere noot, wat maakt de Zipp 404 Firecrest Carbon nou zo mooi? Smaken verschillen, en tegelijk moeten we opmerken dat de meeste wielen in de prijsklasse van de Zipp 404’s er mooi uitzien. Maar toch hebben de Zipp’s iets extra’s, iets magisch, wat maakt dat mensen ze graag willen hebben. Dit heeft natuurlijk te maken met de hoogte. Hoge wielen staan vaak erg mooi in een fiets en dat is bij deze wielen niet anders. Daarbij komt dat Zipp qua design een erg mooi product heeft afgeleverd. De zwarte velgen hebben een bijzondere glans en de ZIPP stickers zijn erg mooi vormgegeven.
Neem bijvoorbeeld de BMC Teammachine SLR01, normaal gesproken met DT Swiss R23 Spline wielen al een hele mooie fiets. Maar met Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher wielen is deze fiets helemaal af.

Zipp 404 IMG_3609 Kortom, de 58mm hoge Zipp 404 Firecrest Carbon Clincher wielen zijn erg aerodynamisch en combineren dat met goede looks. Niet verwonderlijk dat het een van de populairste wielsets is in het segment van duurdere Carbon Clincher wielen.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Martin Luijk

Martin Luijk

Ik ben een liefhebber van het wielrennen en de koers. Ik fiets zelf voor de ontspanning en het plezier en ik ga daarbij een flinke uitdaging niet uit de weg. Een wedstrijd rijden of juist een lange duurtocht van 200km maken horen daar zeker bij. Bij Mantel ben ik actief als productmanager van onder andere de wielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen