Deel dit bericht

Winter fietshandschoenen – Welke fietshandschoenen heb ik nodig deze winter? [Koopgids]

We kennen het allemaal wel: je stapt de deur uit om lekker een stuk te gaan wielrennen of mountainbiken en je komt er na een half uurtje achter dat je veel te koud gekleed bent. Tijdens de winter is het heel belangrijk om de juiste winter fietskleding te kiezen zodat je niet bevriest. Een goede fietsbroek, een goed winterjack en warme overschoenen mogen niet ontbreken. Om je ledematen echt goed warm te houden mogen winter fietshandschoenen niet ontbreken. Welke fietshandschoenen je het beste kunt gebruiken voor welk seizoen, lees je in deze blog!

Fietshandschoenen voor de racefiets of MTB

Als je fietshandschoenen gaat kopen is het allereerst belangrijk om te bepalen voor welke fiets discipline je de handschoenen wilt gebruiken. Racefiets handschoenen zijn vaak voorzien van een padding in de handpalm. Hierdoor vangen de handschoenen schokken en stoten op. Het maakt daarbij niet uit op wat voor ondergrond je fietst.

Goede racefiets handschoenen zorgen ervoor dat jij elke fietsrit aan kunt.

Bij MTB handschoenen is deze padding vaak weggelaten zodat je op een technisch parcours meer controle over je stuur hebt. Dit komt wel van pas wanneer je op hoge snelheden door het bos raast. Bij MTB handschoenen zijn in plaats van paddings dan weer extra bescherming op de knokkels toegevoegd. Dit geeft je handen net wat meer bescherming.

Fietshandschoenen voor de juiste temperatuur

Als je je lichaam warm wilt houden dan is het zeer belangrijk om je ledematen goed warm te houden. Als je lichaam namelijk warmte verliest dan gebeurt dit het eerste bij je handen en voeten. Goede winter fietshandschoenen mogen daarom niet ontbreken tijdens het fietsen. De dikte van de fietshandschoenen in ons assortiment verschilt per temperatuur. Daarom zetten wij op een rij welke handschoenen je het beste kunt kopen voor welke temperatuur.

Fietshandschoenen voor in de herfst (10-15 graden)

Als de herfst aanbreekt dan kan het ook steeds vaker voorkomen dat het toch kouder is dan dan het op voorhand leek. Een koude wind kan ervoor zorgen dat je handen toch flink wat te verduren krijgen. Om te voorkomen dat je met onderkoelde handen thuiskomt kun je dan het best al goede fietshandschoenen voor in de herfst dragen.

Een regenbui of een straffe herfstwind kunnen jou niks maken met goede fietshandschoenen.

Fietshandschoenen voor in de herfst zijn vaak winddicht, waardoor ze de koude wind goed tegengaan. Ook zijn ze vaak spatwaterdicht en waterafstotend, hierdoor ben je tijdens onverwachte regenbuitjes in de herfst ook goed beschermd.

Winter racefiets handschoenen (10-15 graden)

Winter MTB handschoenen (10-15 graden)

Fietshandschoenen voor in de winter (0-10 graden)

In de winter valt de temperatuur steeds vaker onder de 10 graden en richting het vriespunt. Mocht je in deze temperaturen toch graag je fietsritjes blijven maken, dan mogen goede winter fietshandschoenen niet ontbreken. 

Tijdens dit soort koude en gure dagen maken goede fietshandschoenen jouw fietsritjes een stuk aangenamer.

Fietshandschoenen voor in de winter zijn vaak volledig waterdicht, waardoor je de grootste stort- en sneeuwbuien makkelijk kunt trotseren. In combinatie met de winddichtheid zijn deze fietshandschoenen dus zeer geschikt om aan te trekken tijdens temperaturen tussen de 0 en 10 graden. Zo kun jij lekker je ritjes blijven maken tijdens de koude wintermaanden.

Winter racefiets handschoenen (0-10 graden)

Winter MTB handschoenen (0-10 graden)

Fietshandschoenen voor tijdens de koudste dagen (<0 graden)

Wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt dan kun je al helemaal niet meer zonder fietshandschoenen. Het is tenslotte gevaarlijk om in deze weersomstandigheden zonder handschoenen te gaan fietsen. Het gevaarlijke is namelijk dat je handen kunnen bevriezen.

Wil je voorkomen dat je vingers bevriezen? Kies hier dan de juiste fietshandschoenen!

Fietshandschoenen voor in deze temperaturen zijn natuurlijk volledig water- en winddicht. Daarnaast zijn fietshandschoenen voor onder het vriespunt ook gemaakt van de dikste stof en de beste wol. Met deze handschoenen kun jij op je fiets echt elke temperatuur aan.

Winter racefiets handschoenen (<0 graden)

Winter MTB handschoenen (<0 graden)

Verwarmde fietshandschoenen

Je kunt je afvragen wat de warmste fietshandschoenen zijn. Als klap op de vuurpijl zijn er fietshandschoenen die nóg een tandje warmer zijn. Als je op zoek bent naar de warmste fietshandschoenen dan kun je ervoor kiezen om verwarmde fietshandschoenen te nemen. 

Snijdt de koude wind toch dwars door je winter fietshandschoenen heen? Kies dan voor verwarmde handschoenen!

Naast dat ze uiteraard volledig water- en winddicht zijn, hebben deze fietshandschoenen een verwarmingselement voor wanneer je extra warmte wilt. Dit element is vaak oplaadbaar door middel van een USB aansluiting, waardoor je ook niet hoeft te werken met zware batterijen.

Maak de juiste keuze fietshandschoenen voor de winter

Als je de juiste fietshandschoen voor de juiste temperatuur hebt gevonden, is het belangrijk om nog op een paar andere dingen te letten. Zo kun je op onze winter fietshandschoenen pagina filteren op de juiste handomtrek, of je nu een klittenbandsluiting wilt of niet, of dat je de touchscreen van je telefoon kunt bedienen met je fietshandschoenen. Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je ook nog onze fietshandschoenen keuzehulp doen. 

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Mees Janssen

Mees Janssen

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fietsen. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik dit tijdens mijn werk ook mag doen. Omdat ik in Arnhem woon, vind ik het heerlijk om in mijn achtertuin (de Posbank) erop uit te trekken met mijn racefiets. Naast het zelf fietsen, vind ik het ook heerlijk om wielrennen te kijken op de televisie. Mijn televisie draait overuren met klassieke wielerrondes zoals de Giro, de Tour de France en de Vuelta. Voor mij was het dan ook een persoonlijk hoogtepunt toen de Giro d´Italia door Arnhem heen kwam in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen