Deel dit bericht

Pegasus Opero – Elektrische stadsfiets met topprestaties

De Pegasus Opero is in 2017 in een nieuw jasje gestoken. Deze topper onder de elektrische stadsfietsen is nu ook te krijgen in een frisse witte kleur. Net als de andere elektrische stadsfietsen van Pegasus staat de Pegasus Opero bol van de techniek, zonder dat daar dan een enorm prijskaartje aan hangt. De Pegasus Opero is een robuuste en supersterke stadsfiets waar je jaren mee vooruit kan.

Het begint allemaal al met de superbetrouwbare Shimano Steps middenmotor met 8 versnellingen. Deze heeft een interne versnelling zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud of schakelgemak van jouw elektrische fiets.

Pegasus Opero met Shimano versnellingen

Met de DI2 interne versnellingen van Shimano haal je het maximale uit de Opero. Het schakelen gebeurt automatisch en daardoor weet je altijd zeker dat je niet te zwaar of te licht trapt.

De Pegasus Opero in de damesvariant
De Pegasus Opero in de damesvariant

En wil je het toch zelf voor het zeggen hebben? Dan kun je de versnellingen gewoon met de hand bedienen.

Actieradius van 140 kilometer!

Opvallend is verder de ruime actieradius tot maar liefst 140 kilometer. Daarmee is wel duidelijk dat de Pegasus Opero niet alleen geschikt is voor de dagelijkse boodschappen, maar dat je er ook prima in het weekend dagtochten mee kunt rijden.

Voor die dagtochten is het ook fijn om te weten dat de Opero een verende voorvork en zadelpen heeft voor extra comfort. En de stuurpen kun je letterlijk in een handomdraai verstellen.

Het herenmodel van de Pegasus Opero
Het herenmodel van de Pegasus Opero

De topsnelheid is 25 km/h en dat is ruim voldoende. Op die snelheid heb je nog veel controle over de fiets en mocht je een keer moeten stoppen, dan zorgen de Shimano schijfremmen er voor dat dat probleemloos kan.

Pegasus Opero als boodschappenfiets

Dankzij het robuuste en sterke frame is de Pegasus Opero ook erg geschikt voor de dagelijkse boodschappen. De bagagedrager is prima in staat om een flinke berg boodschappen mee te vervoeren.

En ook een kinderzitje past natuurlijk prima. Bedenk wel dat hoe zwaarder je de fiets maakt, hoe korter de accu het dan uithoudt.

Kortom; met de Pegasus Opero haal je een hele betrouwbare elektrische stadsfiets in huis voor een hele aantrekkelijke prijs.

Plus- en minpunten

  • Een zeer stabiele/comfortabele fiets
  • Erg goede Shimano Deore remschijven
  • Zeer efficiënt door automatische versnelling keuze
  • Makkelijk en soepel schakelen (zowel automatisch als semi-automatisch)
  • Verende voorvork en zadelpen voor extra comfort

Minpunten

  • Trappers ogen goedkoop
  • Stickers op de accu laten snel los
Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Lucien Janse

Lucien Janse

Recreatieve fietser. Liefst in de Franse Alpen of de heuvels van Limburg. Rijdt op een Trek Emonda 6 SL (road), een Trek Superfly 7 (off-road) en een BMC Alpenchallenge AC01 (urban ritjes). Binnen Mantel verantwoordelijk als productmanager voor de City fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen