Vandaag is de laatste dag van onze Black Friday Sale. Profiteer nog snel van kortingen tot 70%!

4iiii XT M8100 Precision 3+ MTB Powermeter

4iiii XT M8100 Precision 3+ MTB Powermeter
Cranklengte
Selecteer: Cranklengte
om de voorraad te zien
369,- 40,- korting
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien
Selecteer een uitvoering om de winkelvoorraad te zien

  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • Dankzij de ondersteuning van de app 'Apple Find My' kan je met een Apple-apparaat de locatie van je powermeter zien.
  • Met de nieuwe functie 'Automatic Terrain Selector' wordt jouw vermogen op elk terrein accuraat gemeten.
  • Deze powermeter heeft een hoge waterdichtheid en is bestand tegen extreme omstandigheden!
  • Met een afwijking van max. 1% is deze powermeter erg precies.
  • De Precision 3+ heeft een batterijduur van maar liefst 800 uur.
  • Je kunt alleen op Apple-apparaten de locatie van je powermeter zien.
  • Een enkelzijdige powermeter is minder nauwkeurig dan een dubbelzijdige powermeter.

Specificaties

Specificaties

Merk
4iiii
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Type batterij
CR2032
Geschikt voor
Shimano
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Discipline
MTB
Cadans
Ja
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De 4iiii XT M8100 Precision 3+ mtb powermeter is de opvolger van de XT Precision 3. De Precision 3+ beschikt over enkele nieuwe functies, onder andere de ondersteuning van de app 'Apple Find My'. Hiermee kun je, wanneer je de powermeter niet gebruikt, de locatie van de powermeter nauwkeurig via de app zien. Zo weet je te alle tijden waar jouw powermeter is!

Nieuwe functies
Dankzij de ondersteuning van 'Apple Find My' kan je met een Apple smartphone, iPad, Mac of Apple Watch de locatie van je powermeter zien. Je voegt simpelweg de powermeter toe aan de app. Verder is de nieuwe functie 'Automatic Terrain Selector' ontwikkeld, die verschillende soorten terreinen kan detecteren. De powermeter switcht dan automatisch tussen verschillende methoden om cadans te meten, waardoor jouw geleverde vermogen op elk terrein accuraat gemeten wordt!

Exacte meting
De Precision 3+ powermeter geeft een erg exacte meting met een afwijking van slechts 1%. Het vermogen wordt gemeten in de linker crankarm en wordt verdubbeld om het totaal geleverde vermogen te meten. Bij de meeste renners is het verschil tussen het linker- en rechterbeen erg klein, waarmee deze powermeter een uitstekende keuze is voor jouw fiets. Wanneer je kracht door je pedalen of crank zet, buigt het niet alleen de crank, het draait en buigt in alle 3 dimensies. Het 3D-vermogens meetsysteem van 4iiii meet deze multidimensionale belasting, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw unieke pedaalslag nog steeds nauwkeurig wordt gemeten, ongeacht jouw rijomstandigheden.

Connectiviteit
De 4iiii Precision 3+ powermeter zendt een Bluetooth en ANT+ signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter te koppelen aan vrijwel alle moderne fietscomputers zoals Garmin, Wahoo, Polar, Mio, Lezyne en Bryton. De kalibratie verloopt via 4iiii Device Configuration. Deze app is er voor Android en IOS. Via deze app kan je ook de stand van zaken zien van de CR2032 knoopcelbatterij.

Batterijduur
De 4iiii heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij (CR 2032 knoopcel) meer dan 800 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeters. Als de batterij onder de 15% is dan krijg je een melding in de 4iiii Device Configuration. Zo ben jij altijd op tijd met het vervangen van je batterij.

Technologie

• Gewicht: 9 gram
• Verbinding: ANT+, Bluetooth
• Meetafwijking: ±1%
• Stroomvoorziening: CR2032 (tot 800 uur)
• 3 jaar garantie
• Waterbestendigheidsgraad: IPX7
• Actieve temperatuurcompensatie
• Vermogensbereik: 0-4000W
• Cadans bereik: 30-170RPM

Compatibiliteit

• Deze crank-arm past uiteraard op Shimano XT M8100.

Let op: De 4iiii Precision powermeter is iets breder dan een Shimano linker crankarm door de powermeter unit. Dit kan bij sommige fietsframes zorgen voor problemen. Om te bepalen of jouw frame compatibel is, kan je een test uitvoeren. Hiervoor moet je een 8 mm inbussleutel verticaal kunnen bewegen tussen je crankarm en de liggende achtervork. Op de laatste productfoto van deze pagina staat een afbeelding om het te verduidelijken. Eventueel heeft 4iiii website ook een handig documentje dat je kan uitprinten en op je crank kan plakken. Dan weet je precies tussen welke punten de 8 mm inbussleutel moet kunnen bewegen. Wanneer er voldoende ruimte is voor de 8 mm inbussleutel, kan je ervan uitgaan dat de 4iiii powermeter compatibel is met je frame!

Standaard meegeleverd

• 1x 4iiii Precision 3+ XT M8100
• 1x CR2032 knoopcel batterij

Montage

Om deze 4iiii powermeter te monteren moet je eerst je huidige linker crank-arm demonteren. Het monteren van de 4iiii powermeter is precies hetzelfde als het monteren van een Shimano linker crankarm.

1. Verwijder het pedaal aan de linkerzijde.
2. Draai de twee crankbouten aan de bovenkant van de crankarm los en verwijder de borgpin uit de gleuf.
3. Verwijder vervolgens de crankmoer met deze cranksleutel.
4. Nu zit de crankarm in principe los en kun je hem van de as afhalen. Het kan best zijn dat je hier flink wat kracht moet zetten. Het belangrijkste is dat je de crankarm niet beschadigt.
5. Vervolgens plaats je de powermeter crankarm door de stappen hierboven te volgen in omgekeerde volgorde.
6. Vergeet vervolgens niet om je pedaal te monteren op de nieuwe crankarm en je bent klaar om te gaan fietsen!

Je kunt ook deze blog over het monteren van een crankstel volgen. Je hoeft dan natuurlijk alleen de stappen te volgen die gaan over de linkercrankarm.

Veelgestelde klantvragen

Hoe kan ik bepalen welke cranklengte ik nodig heb?
Crank lengte refereert naar de lengte van de crankarm en wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot het hart van de pedaal as. Fietsen worden in principe afgeleverd met de juiste crankarmlengte voor de bijbehorende lichaamslengte. Aan de binnenkant van je crankarm staat in de meeste gevallen de lengte aangegeven. Anders kun je deze eventueel zelf opmeten. Het is belangrijk dat de crankarm powermeter die je aanschaft dezelfde lengte heeft als je huidige crankarmen.

Met welke software en/of hardware is deze powermeter compatibel?
Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter compatibel met de meeste huidige fietscomputers. Alleen niet alle fietscomputers zijn geschikt voor gebruik met een vermogensmeter. Hiervoor zul je de specificaties van jouw fietscomputer moeten raadplegen. De gangbare modellen van Garmin en Wahoo zijn in ieder geval wel vrijwel allemaal te koppelen. De Garmin Edge Explore is niet te koppelen met een vermogensmeter.

Mocht je nu geen fietscomputer hebben dan kun je ook de de 4iiii app gebruiken om je workout power gegevens bij te houden.

Hoe kan ik deze powermeter kalibreren?
Het kalibreren van je powermeter is erg belangrijk voor het nauwkeurig meten van je vermogen. Zorg ervoor dat er geen gewicht op de pedalen wordt uitgeoefend, en dat je rechter crank naar boven staat en je linker crank naar beneden (verticaal gepositioneerd). Roteer de powermeter een aantal keer zodat deze aan staat. Dan kan je via de 4iiii app je powermeter gemakkelijk kalibreren. Een andere mogelijkheid is om je powermeter te kalibreren via je fietscomputer. De meeste fietscomputers hebben deze optie, kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw fietscomputer hoe je dit precies doet.
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Hoe doe je een FTP-test, wat kun je ermee en hoe train je op vermogen?

Lees meer

Powermeter koopgids - Met welke vermogensmeter fiets jij straks rond?

Lees meer


Alle specificaties

Algemeen

Merk
4iiii
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Type batterij
CR2032
Geschikt voor
Shimano
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Discipline
MTB
Cadans
Ja
Kleur
Zwart
Ondersteunt 'Apple Find My'
Ja