Menu
Terug

Tacx Neo 2 Smart T2850 Fietstrainer

Tacx Neo 2 Smart T2850 Fietstrainer
48 reviews
Gratis Tacx Trainer Mat T2918 Oprolbaar
t.w.v. € 64,95

Bestel mee
859,- 240,- korting
Online tijdelijk uitverkocht
Verwachte levertijd: Volgende week

  • Online besteld, gratis bezorgd
  • Gratis retourneren

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • De Neo 2 Smart T2850 2021 komt standaard met steekas adapters voor 142x12mm en 148x12mm, evenals adapters voor Quick Release.
  • Met functies als 'Road Feel', 'Afdalingssimulatie' en 'Dynamische inertie' is de fietsbeleving realistischer dan ooit.
  • Met de Pedaalslag-analyse kun je de krachtoverbrenging op je pedalen monitoren en finetunen om je fietsprestaties te verbeteren.
  • Eenvoudig te koppelen met andere apparaten en software via ANT+ en Bluetooth Smart.
  • De cassette en ANT+ Dongle worden niet standaard meegeleverd.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
Tacx
Geschikt voor Shimano
8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed*
Geschikt voor SRAM
8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed*
Geschikt voor Campagnolo (body vereist)
9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed
Aandrijving
Direct Drive
Type rem
Motorrem
Connectiviteit
Interactieve trainer
Gegevensoverdracht
Bluetooth Smart / ANT+ / ANT+ FE-C
Beschikbare software
Tacx Desktop App / Tacx Training App / Tacx Cloud Website / Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De Tacx Neo 2 Smart T2850 2021 fietstrainer is een stille, realistische en precieze Tacx fietstrainer. De krachtige motor op de Tacx Neo 2 fietstrainer wisselt soepel van weerstand en kan erg goed op het virtuele terrein reageren. Met een maximaal vermogen van 2200 watt en een maximaal hellingspercentage van 25 procent, is het tijd om helemaal los te gaan op je zolderkamer!

Wat is het verschil tussen de Neo 2 Smart T2850 en de Neo 2T Smart T2875?
De T2850 bestaat al langer maar heeft dit jaar een update ontvangen. Daardoor wordt de T2850 nu standaard geleverd met meer assen en adapters, waardoor out of the box de meeste fietsen compatibel zijn met deze trainer. De adapters en assen die meegeleverd worden zijn nu bij beide modellen gelijk. Wat is dan wel het verschil? De Neo 2T Smart T2875 heeft een verbeterde cadanssensor en een dubbelzijdige vermogensmeter. Ook past de trainer zijn weerstand iets geleidelijker aan tijdens het fietsen, mede door een verbeterde chip. Dat zijn hele leuke extra's voor de veeleisende gebruiker, maar voor de meeste mensen zal er weinig merkbaar verschil zitten tussen beide trainers.

Unieke functies
De Tacx Neo 2 smart trainer heeft een paar unieke functies waarmee het fietsen op een fietstrainer nog realistischer is. Dankzij 'Road Feel' voelt een strook kasseien ook echt zo aan. De Tacx Neo 2 vibreert dan namelijk mee om het wegdek te simuleren. En dankzij afdalingssimulatie is een afdaling ook echt een afdaling. De Neo 2 trainer geeft jou namelijk letterlijk een extra zetje als je afdaalt. De motor werkt dan met je mee en versnelt voor je.

Accuraat en betrouwbaar
Met de Neo 2 Smart meet je jouw power-output met een uiterst hoge precisie. Hierdoor ben jij verzekerd van uitermate accurate en betrouwbare trainingsgegevens. Deze fietstrainer meet jouw power-output met een afwijkingspercentage kleiner dan 1 procent. Verder hoeft de Neo 2 Smart trainer niet gekalibreerd te worden.

Interactief
De Tacx Neo 2 Smart is een interactieve fietstrainer, waardoor je snelheid, cadans en power precies gemeten worden en de Neo 2 volledig door de Tacx software en 3rd party apps zoals Zwift bestuurd kunnen worden. Met ANT+ en Bluetooth Smart maakt de fietstrainer eenvoudig verbinding met computers, smartphones en tablets. Zo geniet je van de virtuele fietswereld en train je met de ondersteuning van je favoriete trainingsapplicaties.

Technologie

Road Feel
Ervaar de vibrerende sensatie van fietsen over kiezelstenen, grind en andere oppervlakken. Deze functie werkt met de Tacx Films en Zwift. Ervaar met de afdalingssimulatie het opwindende gevoel van versnellen in de afdaling. Met de NEO 2 Smart ervaar je dit unieke gevoel.

Dynamische inertie
Dankzij dynamische inertie is fietsen realistischer dan ooit. In tegenstelling tot een vliegwiel, compenseert dynamische inertie voor gewicht, snelheid en hellingshoek. De realiteit werd nooit eerder zo geëvenaard.

Pedaalslaganalyse
Met deze functie breng je jouw pedaalomwentelingen in kaart. Door zowel links als rechts een detectiesensor te plaatsen, kan de Neo 2 de exacte positie van beide benen bepalen. Hierdoor is de fietstrainer in staat om een gedetailleerd en accuraat overzicht te maken van jouw pedaalomwenteling. Dit stelt je in staat om nog meer uit je krachtoverbrenging en fietsprestaties te halen. Koppel je Tacx Neo 2 fietstrainer met de Tacx Software en je ziet precies hoeveel kracht jij in welke pedaalfase uitoefent.

Zelfvoorzienend in stroom
De Neo 2 Smart vereist geen stroombron. De Neo 2 kan zelf stroom opwekken tijdens het fietsen. Hierdoor kun je trainen waar en wanneer je maar wilt, zoals op vakantie of op trainingskamp.

Connectiviteit
De Neo 2 Smart verbindt draadloos met andere apparaten via ANT+ en Bluetooth. Zo gebruik je de Neo 2 in combinatie met jouw favoriete trainingsapplicaties. De LED-indicatoren aan de zijkant laten zien wanneer de fietstrainer verbonden is met een ander apparaat via ANT+ of Bluetooth Smart.

Onderhoudsvrij
De Neo 2 Smart vereist geen onderhoud en calibratie. Je kunt direct aan de slag.

Flexibel en opvouwbaar frame
Het frame van de Neo 2 Smart kan een paar graden meebewegen naar links en naar rechts. Hierdoor volgt het de natuurlijke beweging van het lichaam. Dit zorgt voor een nog hogere fietsbeleving. Daarnaast is het frame makkelijk opvouwbaar, en makkelijk te vervoeren dankzij de twee hendels. Ideaal als je de Tacx mee wilt nemen.

Stand alone trainen
De Smart elektronica maakt het ook mogelijk om zonder gebruik van software en programma's te fietsen. De weerstand wordt hierbij gesimuleerd door een progressieve weerstandscurve: naarmate je harder gaat fietsen, neemt de weerstand toe.

Specificaties
• Afmetingen doos: 67 x 48 x 25 cm
• Afmetingen product: 57,5 x 75 x 55 cm
• Afmetingen ingeklapt: 62 x 26 x 44 cm
• Gewicht: 24,8 kg

Compatibiliteit

Te gebruiken met de Tacx Desktop app en 3rd party apps/software als ZWIFT, Kinomap, Bkool en VirtualTrainer.

Tacx Desktop app
Om je trainingen te begeleiden en je conditie te kunnen verbeteren heeft Tacx een app ontwikkeld met de Tacx training software die je van Tacx gewend bent. In de gratis functies kun je zelf trainingen aanmaken en vrij fietsen maar nog niet met Tacx films of in een virtual reality omgeving fietsen. Wel kun je naast het aanmaken van trainingen, je data analyseren, heb je de beschikking over een dashboard met statistieken, kun je data exporteren naar Garmin Connect of Strava en kun je jouw vrienden volgen. Daarnaast kun je met met de Tacx Utility App eenvoudig de firmware updaten naar de meest recente versie. Zo beschik je altijd over de laatste versie, met de nieuwste verbeteringen en functies. Je krijgt een melding zodra er een nieuwe update beschikbaar is.

Compatibiliteit Tacx Desktop app
• Apple iPad 3 en hoger (via Bluetooth Smart)
• Apple iPhone 4s en hoger (via Bluetooth Smart)
• Apple iPod touch 5
• Android versie 4.3 en hoger
• Voor apparaten zonder Bluetooth Smart is een ANT+ dongle noodzakelijk

Welke cassettes passen op deze Tacx?
Shimano cassette:
8-Speed Alle modellen
9-Speed Alle modellen
10-Speed Alle modellen
11-Speed Alle modellen
12-Speed Micro Spline Body nodig

SRAM cassette:
8-Speed Alle modellen
9-Speed Alle modellen
10-Speed Alle modellen
11-Speed Alle modellen
12-Speed SRAM XD-r Body nodig

Welke cassettes passen niet op deze Tacx?
Campagnolo cassette:
Alle modellen

Heb je een Campagnolo cassette? Met deze body is het mogelijk je Campagnolo cassette te plaatsen. Eenvoudig in 3 stappen te monteren met een 5 millimeter inbussleutel.

Standaard meegeleverd

• Tacx Neo 2 Smart T2850 fietstrainer
• Stroomadapter
• Stroomkabel
• Quick release snelspanner (130x5 mm & 135x5mm)
• Adaptersets (142x12mm & 148x12mm)
• Assemblage set
• Handleiding
• Skyliner

Let op: Cassette niet inbegrepen!

Montage

Om de cassette te monteren en demonteren, heb je extra gereedschap nodig. Namelijk een kettingzweep en een cassette-afnemer. Dit gereedschap kun je
hier vinden.

Gebruikerstips

Als je nog een cassette moet aanschaffen voor op de trainer, controleer dan thuis eerst op je fiets hoeveel versnellingen je cassette heeft en eventueel ook de vertanding zodat je weet wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld : 11-25 of 11-28 enzovoorts.

Wil je graag de trainer ombouwen naar 12-speed voor Sram XD of XD-R? Dan moet je deze body aanschaffen : body

Veelgestelde klantvragen

Past mijn fiets met schijfremmen op de Tacx fietstrainer?
Ja, schijfremmen zijn geen probleem. Wel is het belangrijk dat de passing van de as overeenkomt. De trainer komt standaard met adapters voor 142x12 mm en 148x12 mm steekas. Deze adapters gebruik je in combinatie met de steekas van je fiets.

Wordt er standaard een cassette meegeleverd?
Nee, de cassette wordt niet standaard meegeleverd. Deze moet je dus nog eerst zelf aanschaffen en installeren voordat je kan fietsen op de Tacx Flux S Smart T2980.

Welke cassette heb ik nodig voor mijn fietstrainer?
Je hebt een zelfde type cassette nodig als wat op je fiets zit om soepel te kunnen schakelen. Wel rest nog de vraag of deze cassette op je fietstrainer past. Om dat te bepalen kijken we naar het merk van de cassette, en dan naar het aantal vertandingen. Heeft je fiets een Shimano of SRAM cassette? En eentje met 8 tot en met 11 tandwielen? Dan past je cassette standaard op deze fietstrainer. Afhankelijk van de cassette zal je een aantal spacers moeten plaatsen op de body van de trainer. Heb je een 12-speed cassette van SRAM op je fiets? Dan dien je eerst deze SRAM XD/XD-R body te installeren op je trainer. Heb je een 12-speed cassette van Shimano? Dan moet je eerst deze Micro-Spline Body installeren.

Welk gereedschap heb ik nodig om een cassette te installeren op mijn fietstrainer?
Om je cassette te installeren heb je een kettingzweep en een cassette-afnemer nodig. Dit gereedschap kun je hier vinden. In deze blog lees je meer over het installeren van een cassette.

Kan ik mijn fiets met Campagnolo gebruiken in combinatie met deze trainer?
Ja, dat kan met 9-12 speed groepen. Maar dan moet je wel eerst deze Campagnolo body installeren op je fietstrainer.

Welke wielmaten zijn geschikt voor deze trainer?
28 en 29 inch wielmaten zijn geschikt voor deze trainer. Heb je een kleinere wielmaat? Dan heb je een voorwielsteun nodig om de trainer te kunnen gebruiken.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.8 / 5
Gemiddelde uit 48 reviews
5
41 reviews
4
6 reviews
3
1 review
2
0 reviews
1
0 reviews

Foto's van klanten


Meest relevante reviews

5 / 5

Binnen trainen wordt eindelijk plezant.

- Albert 29 maart 2022

De trainer voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

Plus- & minpunten

Bijna echt buiten fietsen
Goed bergop en bergaf simulatie
heel stil
geen

5 / 5

Topproduct om conditie ook in de winter op peil te houden

- Luuk 30 januari 2022

Nog fijnere en betere trainer om inde winter of bij slecht weer te kunnen trainen of virtuele tochten te maken met de mooie films van Garmin.

Plus- & minpunten

Eenvoudig in gebruik
Opvouwbaar
Weggevoel is leuke extra optie
Zeer realistisch klimmen
Niet echt goedkoop

3 / 5

Degelijk maar duur.

- Harold 31 december 2021

Gemonteerd verpakt, dus na het monteren van de cassette startklaar! Helaas geen handleiding van Tacx app, dus nog niet alle functionaliteiten zijn bekend. Sprinten (staand) is bijna onmogelijk vanwege ontbreken van rubber dempers. Ik heb het "smart" nog niet echt ontdekt aan deze trainer.

Plus- & minpunten

Gemonteerd geleverd
Verschillende adapters voor verschillende assen
Zwaar en degelijk
Duur!
Geen zijdemping (voor het sprinten)
Niet zo stil als ik gehoopt had

5 / 5

Het gebruik van de Neo 2 smart T2850 overtreft mijn verwachting. Top

- Joris 14 december 2021

Voldoet meer dan ik had verwacht. Ik had een genius smart, maar deze Neo 2 smart is van een zeer hoog niveau in vergelijking. Met 10 minuten na installatie zat ik op de fiets. Een Compliment aan Mantel is ook op z’n plaats omdat ik eerst geïnformeerd heb en zij precies konden aangeven wat het verschil was tussen de T2850 en de T 2875. Voor mij duidelijk dat ik voldoende had aan de T2850. Ik fiets er nu 3 weken gemiddeld 3 maal per week op. Voldoende keuze in de premium voor de trainingen die ik nodig heb om in de zomer Le Marmotte te kunnen fietsen. Top simulatie die goed overeen komt met de echte ritten in de Alpen. Zeker aanrader voor fietsers die (nog) twijfelen over de aanschaf van een indoor trainer. Doen, je zult er geen spijt van krijgen.

Plus- & minpunten

Geruisloos
Nauwkeurig weergave wattage
Premium Tacx voor elk wat wils
Uitpakken, installeren en fietsen
Zonder te moeten kalibreren
Nog niet ontdekt

5 / 5

Super aankoop

- Willem 14 december 2021

Ik had eerst een tacx genius en die maak erg veel herrie en de band slipte door als je aan het klimmen was maar deze is mooi stil en is net echt als je aan het klimmen bent

Plus- & minpunten

Makkelijk te installeren
Net echt
Super stil
Je moet een sterke computer hebben

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Tacx Neo 2 Smart T2850
Tacx Neo 2 Smart T2850
Vanaf 859,-
Huidig product
Wahoo KICKR Core
Wahoo KICKR Core
Vanaf 649,-
Wahoo KICKR V5
Wahoo KICKR V5
Vanaf 1.047,-
Tacx Flux 2 Smart T2980
Tacx Flux 2 Smart T2980
649,-
Bovenstaande producten vergelijken
Tacx Neo 2 Smart T2850 Wahoo KICKR Core Wahoo KICKR V5 Tacx Flux 2 Smart T2980
Tacx Neo 2 Smart T2850 Wahoo KICKR Core Wahoo KICKR V5 Tacx Flux 2 Smart T2980
48 reviews 112 reviews 16 reviews 99 reviews
Bestel mee Geen accessoire / Tacx Neo Motion Plate
Geschikt voor Shimano 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed* 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed*
Geschikt voor SRAM 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed* 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed* 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed* 8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed*
Geschikt voor Campagnolo (body vereist) 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed 10-speed / 11-speed / 12-speed 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed
Aandrijving Direct Drive Direct Drive Direct Drive Direct Drive
Type rem Motorrem Elektrorem Elektrorem Elektrorem
Vanaf 859,- Vanaf 649,- Vanaf 1.047,- 649,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Tacx
Aandrijving
Direct Drive
Type rem
Motorrem
Netstroom nodig
Ja
Modeljaar
2021

Trainerspecificaties

Instelbare weerstand
Ja, software gestuurd
Maximaal hellingspercentage
25%
Maximale weerstand
2200 Watt

Connectiviteit

Connectiviteit
Interactieve trainer
Gegevensoverdracht
Bluetooth Smart / ANT+ / ANT+ FE-C
Beschikbare software
Tacx Desktop App / Tacx Training App / Tacx Cloud Website / Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality
Aansluitstekker
EU
Inclusief Zwift Abonnement
Nee

Maat

Wielmaat
26 inch / 28 inch / 27,5 inch / 29 inch

Compatibiliteit

Geschikt voor Shimano
8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed*
Geschikt voor SRAM
8-speed / 9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed*
Geschikt voor Campagnolo (body vereist)
9-speed / 10-speed / 11-speed / 12-speed
Geschikt voor type cassette
Shimano / SRAM
Cassette meegeleverd
Nee
Geschikt voor assen
130 x 5 mm / 135 x 5 mm / 142 x 12 mm / 148 x 12 mm
Geschikt voor schijfremmen
Ja