Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Spatborden Fiets

46
Met een spatbord fiets je er droger en schoner bij. Ze zorgen er namelijk voor dat jij en je fiets niet nat en vies worden. Spatborden zijn er in alle vormen en maten. Sommige spatborden moet je vastschroeven en andere spatborden zet je vast met elastieken of klemmen. Er zijn speciale racefiets spatborden en MTB spatborden.  Je kunt een spatbordenset krijgen, maar ook een los voorspatbord of achterspatbord krijgen. Ook een simpele mudguard of ass-saver vind je bij ons terug. Ben jij klaar met een vieze fiets en natte fietskleding? Met een spatbord fiets je zonder zorgen door de regen en modder! 
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

SKS Raceblade Pro XL Spatborden
39,99 29,95
Onze keuze voor een spatbordenset voor cyclocrossers, gravelbikes en racefietsen
Mantel's keuze

SKS S-Guard Achterspatbord
7,99 6,99
Onze keuze voor een achterspatbord voor aan het zadel
Mantel's keuze

SKS X-tra-Dry & Mud-X Set Spatborden
17,99 14,95
Onze keuze voor een spatbordenset voor de mountainbike
Mantel's keuze

SKS Speedrocker Spatborden
49,99 34,95
Winter Sale

SKS X-Blade 27,5 + 29 Achterspatbord
19,99 17,95
Winter Sale

SKS S-Board Voorspatbord
14,99 11,99

SKS Velo S42 Spatborden
24,99 18,95

SKS Fatboard Set Spatborden
44,99 31,95

SKS Mud-X Voorspatbord
6,99 5,95

SKS Spoiler
4,95 3,95

SKS Explorer EXP
79,99 64,95

SKS Beavertail Spatborden
14,99 11,95

Ben je tevreden met het assortiment Spatborden Fiets?

Ja Nee

Fiets Spatbord kopen? Bekijk alle spatborden!

Waar kan ik een spatbord monteren?

Met een spatbord fiets je er droger en schoner bij. Als je op zoek bent naar een spatbord is het wel belangrijk om te bepalen waar je je spatbord wilt monteren. Wij hebben voorspatborden, achterspatborden en spatbordensets. Zodra je weet of je nou een spatbord voor je voorwiel, achterwiel of beiden nodig hebt, kun je je keuze gaan maken.

Heb ik een een speciaal spatbord nodig voor mijn type fiets?

Er zijn verschillende soorten spatborden per type fiets. Zo zijn er speciale MTB spatborden, racefiets spatborden en gravel bike spatborden. Een mountainbike spatbord is vaak breder zodat het opspattend vuil, modder en water van de brede MTB banden tegenhoudt. Een racefiets spatbord is lichter en smaller. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te bekijken of het spatbord wel bij jouw type frame past. Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Gebruik dan onze spatborden keuzehulp!

Hoe kan ik mijn spatborden het beste monteren?

Hoe jij je spatborden monteert is maar net hoe je het zelf het fijnst vindt! Je kunt er voor kiezen om geen vaste montage spatborden te nemen die je makkelijk monteert en weer demonteert. Het voordeel van deze spatborden is dat je per rit makkelijk zelf kunt bepalen of je spatborden wilt gebruiken of niet. Daarnaast kun je kiezen voor vaste spatborden. Een vaste montage van je spatborden is duurzamer en steviger. Het enige nadeel is dus dat je ze niet makkelijk van je racefiets, MTB of gravel bike kunt halen.

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van spatborden voor mijn fiets?

Het is ook zeer belangrijk om spatborden te kopen die passen bij de wielmaat van je fiets. Heb jij bijvoorbeeld wielen van 27,5 inch, koop dan ook een 27,5 inch spatbord. Anders passen je spatborden simpelweg niet op je fiets. Wil je nog meer lezen over spatborden? Lees dan onze blog over spatborden voor je MTB en racefiets!

Lees meer op ons blog