Menu
Terug

Scope S3 Rim Racefiets Wielen

Scope S3 Rim Racefiets Wielen
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
Scope S4 Rim

Beschikbaar alternatief

Scope S4 Rim

998,-
Bekijk alternatief

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

30 dagen: niet goed, geld terug

30 dagen: niet goed, geld terug

Op dit product geldt onze exclusieve 30-dagen 'niet goed - geld terug' garantie. Hiermee kun je het product 30 dagen testen. Niet tevreden? Retourneren is gratis en je ontvangt je aankoopbedrag terug. Ook als het product door jou is gebruikt en getest.

Beschrijving

Beschrijving

De Scope S3 racefiets wielen zijn een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een wielset voor in de heuvels of het hooggebergte. Door de lage 30 mm velg ondervind je zelden hinder van wind en het extreem lage gewicht van slechts 1540 gram zorgt ervoor dat klimmen bijna als vanzelf gaat! Waar remmen met een carbon remrand vaak behoorlijk spannend is, geven de S3 wielen je juist veel vertrouwen. De door Scope speciaal ontwikkelde remranden zorgen in combinatie met de Scope remblokken voor goede remprestaties, zelfs in de regen. Het remvlak kan temperaturen aan tot wel 280 graden Celsius. Vooral bij lange afdalingen is een hoge maximale temperatuur een must. De veiligheid is dus dik in orde bij de Scope S3 wielen.

De Scope S3 wielset is voorzien van duurzame SKF lagers met een goede afdichting en lage rolweerstand. Dankzij de nieuwe 3-pals naven van Scope is er meer aandacht voor duurzaamheid gekomen. De wielen zijn opgebouwd op basis van lage, aerodynamische 30 mm velgen met een externe velgbreedte van 26mm. Door het voorgemonteerde tubeless velglint en tubeless ventielen is het mogelijk de S3 wielen tubeless te rijden. De brede velg in combinatie met een bredere tubeless buitenband zorgt voor meer comfort, een lagere rolweerstand en een verhoogde lekbestendigheid. Het gewichtslimiet voor de Scope S3 wielen is 95 kg. Scope heeft zelfs zoveel vertrouwen in haar kwaliteit, dat een garantie van 3 jaar gegeven wordt op alle wielen. In geval van een crash is het mogelijk gebruik te maken van het Scope lifetime crash replacement programma.

Technologie

Hoge laterale stijfheid
Scope wielen zijn gebouwd als een 'systeem'. Elk onderdeel staat verbonden met- en is ontwikkeld met het complete wiel als uitgangspunt. Om een hoge stijfheid te creëren heeft Scope de flens geoptimaliseerd. Een brede flens zorgt immers voor bijna 60% van de totale zijdelingse stijfheid van een wielset. Scope is erin geslaagd om, ondanks het gebruik van een brede flens, de spaakspanning gelijk te houden. De brede flens, optimale spaakspanning en stijve brede carbon velg hebben een zeer hoge laterale stijfheid als resultaat ; 47-52 Nm/mm, een benchmark in de industrie! Al je energie wordt omgezet in snelheid.

Aerodynamisch en tubeless
Door het bundelen van data die verzamelt is in meer dan een jaar tijd, heeft Scope kunnen bepalen in welke mate de wind van invloed is op een wielset. "Computational Fluid Dynamics" zijn vervolgens gebruikt om de 26mm U-vorm velg zo te ontwikkelen dat de invloed van luchtweerstand en zijwind uit alle hoeken geminimaliseerd is. Het resultaat; het beter kunnen presteren dan andere merken. Het velgprofiel van de velg is in samenwerking met de TU Eindhoven en Schwalbe geoptimaliseerd voor tubeless banden, terwijl het compatibel blijft met alle draad- en vouwbanden. De interne velgbreedte van de velg is 19 mm en sluit perfect aan bij een buitenband van 25 mm.

Lichtgewicht
De faculteit lucht- en ruimtevaarttechniek van de TU Delft hielp Scope met het optimaliseren van de carbon structuur om de sterkte en stijfheid te optimaliseren. Scope is in staat om de velg op de plaats van de spaaknippels extra te verstevigen, terwijl tussen de spaaknippels juist gewicht is bespaard; dit is volgens de Local Reinforcement Technology tot stand gekomen. Samen met TU Delft heeft Scope deze technologie verder ontwikkeld, waarmee ze het gewicht van alle race- en mountainbike velgen hebben verlaagd zonder in te leveren op stijfheid en sterkte.

Extreme duurzaamheid
Duurzaamheid is de sleutelfactor voor de levensduur van een naaf. Om de lagers te beschermen tegen vuil en water, heeft Scope zijn eigen systeem ontwikkeld. De eindkappen van de assen sluiten de naven volledig af naast de seals die de lagers zelf afdichten. Scope gebruikt hoogwaardige industriële SKF lagers. Alles bij elkaar helpt dit om de duurzaamheid van de naven te optimaliseren.

3 Jaar garantie
Kwaliteit staat bij Scope op nummer 1. Na registratie van de wielset op de website van Scope, binnen 30 dagen na aankoop, activeer je de garantieperiode van 3 jaar. Bij het registreren van je wielset is het noodzakelijk het serienummer te vermelden. Deze is terug te vinden op de meegeleverde registratiekaart, de wieldoos of op het velgbed.

Lifetime Crash Replacement programma
Ondanks de hoge kwaliteit is een Scope wielset niet altijd bestand tegen de gevolgen een zware valpartij. Scope biedt daarom, naast de garantieperiode van 3 jaar, een crash replacement programma. Scope geeft je hiermee de kans om het wiel na een crash te vervangen tegen een gereduceerd tarief.

Compatibiliteit

• Te gebruiken i.c.m. Shimano en/of Sram 10/11 speed groepset

Standaard meegeleverd

• Scope S3 wielset
• Scope snelspanners
• Scope carbon remblokken
• Tubeless velglint (voorgemonteerd)
• Tubeless ventielen (voorgemonteerd)
• 10 Speed cassette spacer
• Garantie registratiekaart

Montage

• Cassettesleutel
• (Eventueel momentsleutel)

Een cassette op een wiel monteren is eenvoudig als je het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Wanneer je een cassettesleutel met Shimano passing aanschaft kun je zowel de Shimano als de Sram cassette op je achterwiel monteren. Heb je een 10-speed cassette dan schuif je eerst de meegeleverde spacer over de body heen. Vervolgens plaats je de cassette op de body. Dit kan maar op één manier door de passing welke deze body heeft. Als laatste draai je de sluitring er netjes recht op met de hand en vervolgens draai je hem aan met de cassettesleutel. Vast is vast is de regel maar indien je wilt kun je dit ook met een momentsleutel doen.

De werkwijze om je wielen tubeless te maken kun je het beste even bekijken in onze blog op de website : Hoe monteer ik een tubeless band op mijn racefiets?[How-to]

Gebruikerstips

• Let bij het monteren van de buitenbanden op de rijrichting.
• Vergeet bij 10-speed niet de spacer als eerste te monteren voordat je de cassette gaat plaatsen.
• Zorg dat het velglint of tubeless tape goed in het velgbed ligt.
• De body voor 11-12 speed Sram XDR zul je apart aan moeten schaffen.
Toon meer Toon minder


Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Scope S3 Rim
Scope S3 Rim
998,-
Huidig product
Scope S4 Rim
Scope S4 Rim
998,-
DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC
DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC
Vanaf 349,-
Zipp 808 Firecrest Carbon Rim Brake
Zipp 808 Firecrest Carbon Rim Brake
Vanaf 999,-
Bovenstaande producten vergelijken
Scope S3 Rim Scope S4 Rim DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC Zipp 808 Firecrest Carbon Rim Brake
Scope S3 Rim Scope S4 Rim DT Swiss PR 1400 DICUT 21 OXiC Zipp 808 Firecrest Carbon Rim Brake
0 reviews 2 reviews 23 reviews 0 reviews
Ik ben op zoek naar een Wielset Wielset Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset / Voorwiel / Achterwiel
Materiaal velg Carbon Carbon Aluminium Carbon
Bodytype SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed / 8 - 11 / Shimano 12 speed
Door Mantel geadviseerde bandbreedte 25 t/m 28 mm 25 t/m 28 mm 25 t/m 28 mm 25 t/m 28 mm
Eigenschap(pen) wielen Lichte klimwielen / Aerodynamische wielen Aerodynamische wielen Lichte klimwielen Aerodynamische wielen
Benodigde ventiellengte > 60 mm > 60 mm > 36 mm > 96 mm
998,- 998,- Vanaf 349,- Vanaf 999,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Scope
Ik ben op zoek naar een
Wielset
Eigenschap(pen) wielen
Lichte klimwielen / Aerodynamische wielen
Gewicht fabrikant
1540 gram
Type rem
Velgrem
Bandtype
Vouwband / Tubeless
Maximaal totaalgewicht
95 kg
Decal kleur
Zwart
Kleur
Zwart

Wielen & Banden

Door Mantel geadviseerde bandbreedte
25 t/m 28 mm
Benodigde ventiellengte
> 60 mm

Componenten

Materiaal velg
Carbon
Bodytype
SRAM Race 10/11 speed / Shimano Race HG 9-12 speed
Materiaal remoppervlak
Carbon
Type lagers
Industrie
Aantal spaken voorwiel
18
Aantal spaken achterwiel
21
Type nippel
Extern
Materiaal nippel
Aluminium
Soort spaak
Straight pull
Materiaal spaak
RVS

Afmetingen

Velghoogte
45 mm
Velgbreedte
26 mm
Velgbreedte (intern)
19 mm
Geschikte bandbreedte
25 mm / 28 mm / 30 mm / 32 mm / 33 mm / 35 mm / 37 mm / 40 mm / 42 mm / 44 mm / 47 mm / 50 mm
Inbouwbreedte voornaaf
100 x 5 mm QR
Inbouwbreedte achternaaf
130 x 5 mm QR

Meegeleverd

Remblokken meegeleverd
Ja
Snelspanners meegeleverd
Ja
Wieltassen bijgeleverd
Nee

Overig

Crash replacement
Ja
Uitgebreide garantie
Ja, na registratie
Garantie
3 jaar
Collectie
2023