Menu
Terug

Schwalbe Aerothan MTB Binnenband

Schwalbe Aerothan MTB Binnenband
27,90
Online binnenkort leverbaar
Verwachte levertijd: week van 9 - 15 november

  • Gratis bezorging vanaf € 29,-

mantel-customer-service

Heb je een vraag?

Neem contact op met de klantenservice
3 Mantel Superstores
Altijd testdag in onze Superstores in Arnhem, Den Bosch & Utrecht
Superstores bekijken

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • De Aerothan MTB combineert een zeer laag gewicht (87 gram) met een lage rolweerstand.
  • Alles van de Aerothan MTB is gemaakt van duurzaam plastic, inclusief het ventiel. Hierdoor is deze binnenband 100% recyclebaar.
  • Door de elasticiteit van het materiaal is de Aerothan MTB erg resistent tegen snakebites en beschadigingen van insnijdingen.
  • Omdat de Aerothan MTB wat betreft de vorm stabiel blijft kun je met lage bandenspanning rijden.
  • Let op: De Aerothan MTB kan niet buiten de band opgepompt worden (slechts tot 0,3 bar) vanwege vervormingen.
  • Alleen te verkrijgen met een ventiellengte van 40 mm.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk Schwalbe
Wielmaat 29 inch
Materiaal Polyurethaan
Bandbreedte 54 mm / 2.10 inch / 57 mm / 2.25 inch / 60 mm / 2.35 inch / 62 mm / 2.50 inch
Ventiel Frans / Presta
Ventiellengte 40 mm
Verwijderbare ventielkern Ja

Beschrijving

Beschrijving

Met de Schwalbe Aerothan wordt de binnenband opnieuw gedefinieerd! Door gebruik te maken van een geheel nieuwe soort kunststof heeft Schwalbe de meest tegenovergestelde eigenschappen van een binnenband samengebracht: lage rolweerstand, laag gewicht en een hoge lekbestendigheid. Om het samen te vatten: De Aerothan combineert de lekbestendigheid van butyl binnenbanden met de rolweerstand en het gewicht van latex binnenbanden.

MTB
De Schwalbe Aerothan MTB is geschikt voor mountainbikes met 29 inch wielen en past op banden met bandbreedtes tussen de 2.10 (54 mm) en 2.40 inch (62 mm). Het presta ventiel is 40 mm lang. De Aerothan is geschikt voor uiteenlopende disciplines, van cross country tot enduro.

De Aerothan MTB laat zien hoe veelzijdig het Aerothan materiaal is. Onder de zware omstandigheden tijdens het mountainbiken wil je volledig kunnen vertrouwen op jouw banden. Met de Aerothan is dat geen probleem! Ondanks het zeer lage gewicht van maar liefst 87 gram per binnenband doet de lekbestendigheid niet onder aan de meeste vergelijkbare butyl binnenbanden. Het duurzame, vormvaste doch elastische materiaal verkleint de kans op snakebites en insnijdingen. Hierdoor zul je zelfs op de meest uitdagende trails niet in de steek gelaten worden door de Aerothan MTB binnenbanden!

Thermoplastische polyurethaan: Aerothan
Schwalbe heeft in samenwerking met BASF de Aerothan helemaal herzien om aan alle specifieke eisen van een binnenband te voldoen. Deze thermoplastische polyurethaan heeft nu bijvoorbeeld een uitstekende hitteresistentie, waardoor gebruik met velgremmen geen problemen oplevert. Ook de elasticiteit en duurzaamheid van het materiaal zorgen ervoor dat deze binnenband een goede lekbestendigheid heeft. Bij scherpe voorwerpen zal de Aerothan dankzij de hoge veerkracht en uniek treksterkte meerekken, waardoor de kans op penetratie enorm wordt verkleind. Een ander voordeel van Aerothan is dat deze binnenband niet open kan knappen tijdens het fietsen. Hierdoor zul je nooit zomaar de controle over jouw fiets verliezen doordat alle lucht ineens uit jouw band ontsnapt. Door het langzaamaan leeglopen van de Aerothan kun je veilig tot een stilstand kunt komen.

Compact formaat
De Aerothan MTB is niet alleen een stuk lichter dan vergelijkbare butyl binnenbanden, maar ook een stuk compacter doordat het materiaal minder dik is dan butyl. Hierdoor is de Aerothan erg handig om als reserveband mee te nemen in een zadeltasje of rugvak. Als je nog minder mee wilt nemen dan kun je de Aerothan ook onderweg repareren. Dit kan met de Schwalbe Glueless Patches, die je simpelweg op de Aerothan plakt zonder te schuren. Let er dan wel op dat het binnenbandje schoon is.

100% recyclebaar
Een Aerothan binnenband is 100% recyclebaar. Niet alleen de binnenband zelf is gemaakt van de thermoplastische polyurethaan, maar ook het ventiel, van het dopje tot aan de ventielkern. Hierdoor kan alles hergebruikt worden. Echter, een Aerothan binnenband kan niet opnieuw gebruikt worden als binnenband, maar bijvoorbeeld wel als insulatiemateriaal. Kies dus met de Aerothan voor duurzaamheid!


Alle specificaties

Fabrikant specificaties

Gebruik: Crosscountry, marathon, trail en enduro
Aanduiding: SV19E
Wielmaat: 29 inch
ETRTO 54-622 - 62-622
Ventiel: SV, 40 mm
Afmetingen verpakking: 54 x 80 mm
Gewicht: 87 gram