Deel dit bericht

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo. Voorgaande versies van de ROAM fietscomputers waren een zeer populaire keuze onder fietsers. Eerder dit jaar gaf Wahoo al een update aan de ELEMNT BOLT. Dat waren wat ons betreft zeer positieve verbeteringen die de gebruikerservaring ten goede zijn gekomen. Hoe zit dat bij de nieuwe ELEMNT ROAM v2? Wij namen de proef op de som en zetten in deze review voor je uiteen wat er verbeterd is! 

Dit zijn de vernieuwingen van de Wahoo ELEMNT ROAM v2

Wahoo heeft de met de ELEMNT ROAM v2 fietscomputer vooral verbeteringen aangebracht aan het design en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Hieronder behandelen we alle nieuwe features.

Wahoo ELEMNT ROAM v2

Vanaf € 329,-

Dual band GPS

De nieuwe dual band GPS is wat ons betreft de belangrijkste update van de ELEMNT ROAM v2. Door de toevoeging van Dual Band GPS is de fietsnavigatie nog nauwkeuriger. Dit is met name merkbaar in het bos of in drukke stadscentra met veel bebouwing.

Door de update kan de fietscomputer meerdere GPS signalen tegelijk ontvangen. Door slimme inzet van algoritmen kunnen foutieve waarden uit het signaal worden gefilterd. Dit resulteert in een sterk verbetert ontvangst. Volgens Wahoo is deze nauwkeurigheid +/- 3 meter bij Single Band GPS, en +/- 2 meter bij Dual Band GPS.

Wahoo Elemnt Roam V2
Met de nieuwe Dual Band GPS is het ontvangst van GPS signalen bij de Wahoo Elemnt Roam V2 sterk verbeterd.

64 kleurenscherm in plaats van 8 kleurenscherm

De originele ELEMNT ROAM was het eerste model van Wahoo met een kleurenscherm en kon maarliefst 8 kleuren tonen. Bij de update naar de v2 krijgt de ROAM hetzelfde type scherm als de nieuwe BOLT v2. Hierdoor kan het tot 64 verschillende kleuren tonen.

Deze extra kleuren worden gebruikt om je data nog inzichtelijker in beeld te brengen. Rij je een klim op, dan is er nu bijvoorbeeld nog meer onderscheid in kleur tussen verschillende hellingspercentages. De ingebouwde lichtsensor zorgt ervoor dat het scherm automatisch de juiste helderheid kan bepalen.

Wahoo Elemnt Roam V2
Het heldere scherm kan 64 verschillende kleuren tonen. De verschillende stijgingspercentages bergop worden nog beter weergeven.

Fysieke vernieuwingen: USB-C en verbeterde knoppen

Ook aan de buitenkant zijn een aantal subtiele veranderingen doorgevoerd bij de Wahoo ELEMNT ROAM v2. De voornaamste is de update naar een USB-C oplaadpoort. Waar de 'oude' ROAM nog gebruik maakte van micro-USB heeft de v2 een moderne USB-C poort. Wel zo fijn, want de kans is groot dat je al wat USB-C kabels in huis hebt.

Verder hebben ook de knoppen een update gehad. Deze zijn nu 'bol', waardoor ze makkelijker te gebruiken zijn. Met fietshandschoenen kan je de nieuwe ELEMNT ROAM dus ook gemakkelijk gebruiken!

Wahoo Elemnt Roam V2
De knoppen van de Wahoo Elemnt Roam V2 zijn nu gemakkelijker in te drukken, omdat ze bolvormig zijn. Je kunt je fietshandschoenen dus lekker aanhouden!

De ELEMNT ROAM v2 heeft nóg meer geheugen!

Het interne geheugen heeft een flinke upgrade gehad. Dat is nu 32GB in plaats van de 4GB bij de oude ROAM. Wat heb je hier aan? In dit geheugen sla je de kaartinformatie op. Met meer geheugen kan je dus een groter deel van de wereld op je Wahoo downloaden. Door de 32GB hoef je in de praktijk eigenlijk niet meer na te denken over welk deel van de kaart je op je fietscomputer wilt downloaden.

Woon je in Nederland? Dan is er ruimte genoeg op het apparaat om naast de kaart van Nederland bijvoorbeeld ook Duitsland en Frankrijk te downloaden. Bij de oudere ROAM en BOLT moest je hier soms wel over nadenken, omdat de 4GB geheugen toch wel krap kon zijn. Naast dat je meer kaartinformatie kan opslaan kan je de extra opslagruimte natuurlijk ook gebruiken voor opgeslagen routes en gestructureerde trainingen.

Combineer je fietscomputer met sensoren

Om optimaal gebruik te maken van je Wahoo fietscomputer en je prestaties naar een hoger niveau te tillen kun je verschillende sensoren aan je fietscomputer koppelen. Om nog meer inzicht te krijgen in je trainingen, kun je de Wahoo ELEMNT ROAM v2 het beste combineren met sensoren, zoals een cadanssensor, hartslagmeter of snelheidssensor.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Joris  van Rossum

Joris van Rossum

Als sport enthousiasteling heb ik altijd de ambitie gehad om ooit een mooie berg te beklimmen op de fiets, bijvoorbeeld in Frankrijk. Met deze ambitie ben ik enkele jaren geleden begonnen met fietsen en werken bij Mantel.com helpt mij om beter te worden. Het is geweldig om met fietsen bezig te zijn en er dagelijks meer over te leren. Ook fiets ik dagelijks tussen Arnhem en Nijmegen en ben ik met regelmaat te vinden in de heuvels rondom Nijmegen.

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...

Met de Garmin Rally powermeter haal je echt alles uit je training! [Review]

29 November 2021

De Garmin Rally powermeter is een slimme en accurate powermeter die in het pedaal zit ingebouwd ...