Wahoo ELEMNT Bolt v2 Fietsnavigatie

Wahoo ELEMNT Bolt v2 Fietsnavigatie
29 reviews
Bestel mee
Selecteer: Bestel mee
om de voorraad te zien
Vanaf 239,95 40,04 korting
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien
Selecteer een uitvoering om de winkelvoorraad te zien

 • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Onze keuze voor de prestatiegerichte fietser

Onze keuze voor de prestatiegerichte fietser

De ELEMNT Bolt v2 biedt jouw alle nodige hulpmiddelen om elke training het beste uit jezelf te halen. Dankzij de complete navigatiemogelijkheden en uitgebreide connectiviteit wordt je iedere dag een stukje beter. Eenvoudig te koppelen met verschillende sensoren dus en een aerodynamischer ontwerp dan zijn voorganger!

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

 • Door het 2.2 inch kleurenscherm zijn je routes en data nu nog duidelijker zichtbaar.
 • Turn-by-Turn navigatie met "Back on Track" functie: wanneer je afwijkt van je route navigeert de ELEMNT Bolt je eenvoudig terug.
 • Beschikt over ANT+ en Bluetooth voor verbinding met sensoren, powermeters, fietstrainers en je smartphone.
 • Met de Elemnt Companion App maak je gemakkelijk nieuwe routes en workouts aan én beheer je de instellingen van je ELEMNT Bolt.
 • De ELEMNT Bolt v2 is de vervanging van de populaire ELEMNT Bolt, en heeft o.a. verbeterde navigatieopties en een kleurenscherm.
 • Een hartslagband, snelheids- en cadanssensor zijn niet standaard meegeleverd.
 • Het aanmaken van een route op de ELEMNT Bolt zelf, kan alleen door een locatie op de kaart te selecteren. Navigeren op basis van een adres kan wel via de Wahoo Companion App.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
Wahoo
Geschikt voor
Garmin / Wahoo
Type batterij
CR2032
Diameter stuurklem
31,8 mm
Borstomtrek
58,5 cm - 122 cm
Geschikt voor
Racefiets (31,8 mm)
Accuduur
15 uur
Route plannen
Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de Smartphone
'Back-to-start' functie
Ja
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De Wahoo ELEMNT Bolt v2 Fietsnavigatie is ontworpen voor jouw ultieme rit. Turn-by-turn navigatie, het kristalheldere kleurenscherm, 15 uur accuduur en de gebruiksvriendelijke bediening die je gewend bent van Wahoo zorgen ervoor dat jij alles uit je training of fietstocht kunt halen.

Kleurenscherm en Smart Navigation
De Wahoo ELEMNT Bolt v2 heeft een flinke update gehad! Deze fietscomputer bevat nu een 64 kleurenscherm met een hoog contrast, waardoor je in alle licht- en weersomstandigheden jouw data goed af kunt lezen. Verder is het glas van het scherm van krasbestendig en duurzaam Gorilla Glass gemaakt. Ook heeft de Bolt nu Smart Navigation, net als de Wahoo Elemnt Roam. De Bolt kan automatisch omleidingen maken met Turn-by-Turn navigatie wanneer je van je geplande route afwijkt, of je terug navigeren naar het beginpunt van je route. Hiernaast is het nu mogelijk om naar een punt op de kaart te navigeren, direct vanuit de fietscomputer. Voor nog uitgebreidere navigatieopties heb je uiteraard de Wahoo Companion App, waarmee je bijvoorbeeld naar een specifiek adres kan navigeren. Fysiek is de nieuwe Bolt nét iets groter geworden, en valt het op dat de drie knoppen onder het scherm wat bol zijn, en een klein beetje uitsteken. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te bedienen.

Interface en Quick View LED's
Wahoo heeft de interface van de Elemnt Bolt ook een update gegeven. De grootste vernieuwing zit 'm in het gebruik van kleuren. Zo worden hartslag- of powerzones weergegeven in duidelijk verschillende kleuren, die overeenkomen met de kleuren in de Companion App. Hierdoor is het eenvoudiger om te focussen op specifieke gegevens, en zie je in een oogopslag in welke zone je aan het trainen bent. Ook voor navigeren is het kleurenscherm een enorme plus. Zo worden waterwegen blauw gekleurd en zijn bossen groen, waardoor het een stuk makkelijker is om je te oriënteren tijdens je fietsrit. Door de Ambient Light Sensor past het scherm zich automatisch aan op omgevingslicht. De ELEMNT Bolt v2 heeft net als de eerste generatie Bolt Quick View LED's aan de bovenzijde van het scherm. Deze handige LED lampjes geven je extra informatie tijdens je fietsrit, en via de Companion App kan je instellen waar deze voor gebruikt worden. Tijdens het navigeren kunnen ze aangeven dat wanneer er een afslag komt, in combinatie met een hartslag- of powermeter kunnen ze je trainingszones aangeven. In combinatie met je Strava account kunnen de LED's je ook nog waarschuwen wanneer je aan een Strava Live segment begint, zo pak je nog makkelijker die KOM!

Vernieuwingen
Naast het kleurenscherm en de vernieuwde navigatieopties zijn er nog een aantal belangrijke updates in de ELEMNT Bolt v2. Zo is het interne geheugen vergroot naar 16 GB, waar de originele het met 4 GB moest doen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat er nu nog meer kaart data op de Wahoo aanwezig is. De kaarten van heel Europa, Noord-Amerika en Australië staan nu standaard op de Bolt v2, en andere kaarten zijn eenvoudig te laden via de Companion App. Ook is alle hoogte data nu standaard aanwezig, voor nog accurater metingen tijdens je workouts. De oplaadpoort van de v2 is USB-C, waardoor ook de oplaadsnelheid flink is verhoogd. De waterdichte afsluiting van de USB poort is nu ook te vervangen, mocht deze ooit afbreken. De Bolt is wel wat zwaarder geworden ten opzichte van zijn voorganger: 70 gram t.o.v. 61 gram.

Technologie

Wahoo Companion App
Wahoo heeft nagedacht over het instellen van het toestel. Door de Wahoo ELEMNT Bolt v2 te koppelen aan je telefoon kun je alle gegevensvelden aanpassen via je telefoon. Ook kun je waarschuwingen en geluiden aan- of uitzetten via de App. Daarnaast kan de Bolt gekoppeld worden aan verschillende 3rd party applicaties via de Wahoo Companion App.

Turn-by-Turn navigatie
Door een locatie op de kaart te selecteren op de Bolt v2 kan je eenvoudig navigeren naar een nieuwe locatie mét Turn-by-Turn navigatie. De Wahoo geeft je dan automatisch een duidelijke waarschuwing wanneer je moet afslaan. Ook wanneer je afwijkt van je geplande route kan de nieuwe Bolt je eenvoudig terug op de route brengen.

Fietstrainer
De Wahoo ELEMNT Bolt v2 beschikt over de mogelijkheid om deze te koppelen aan fietstrainers van Wahoo en Tacx als deze beschikken over ANT+ FE-C. Via 4 verschillende programma’s kan je de trainer aansturen. Met Route simulatie is het mogelijk om een gereden route via GPX opnieuw te rijden via het toestel. De trainer past de weerstand automatisch aan op basis van GPS coördinaten.

Aerodynamisch design
Ontworpen in samenwerking met beste mensen als het gaat om aerodynamica in het fietsen. De Elemnt Bolt v2 biedt je dezelfde kracht en eenvoudigheid als de originele Elemnt maar met een bewezen aerodynamisch design. De snelste fietscomputer en outfront mount op de markt. Uit de CFD (Computational Fluid Dynamic) testen is gekomen dat je op een 40 km tijdrit met een snelheid van 34 km/u een 12,6 seconden sneller bent.

WhatsApp notificaties
De ELEMNT Bolt v2 geeft je nu nog meer notificaties dan de originele Bolt. Naast SMS en telefoon berichten kan je nu ook berichten lezen vanuit andere apps. Zo kan je tijdens je fietsrit een pop-up krijgen wanneer je een e-mail of WhatsApp bericht ontvangt. Dit kan heel handig zijn, maar soms wil je liever wat rust tijdens je workout. Vandaar dat je dit ook eenvoudig uit kan zetten door middel van de Do Not Disturb mode.

Live Tracking
Deel gemakkelijk je locatie in real-time met de Live Tracking optie. Wanneer je dit aanzet, kan je ook andere Wahoo gebruikers zien op de kaart van je fietsnavigatie. Via de Companion App kan je ook eenvoudig je locatie delen met vrienden of familie.

Standaard meegeleverd

• ELEMNT Bolt Unit
• Aero Integrated Out Front Steun
• Stuurpen bevestiging
• USB-C oplaadkabel
• Quick Start Handleiding
• Handleiding
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Wahoo Indoor Wahooligan Bundel - Dé ultieme set voor je indoor training! [Review]

Lees meer

Fietscomputer koopgids - Welke fietscomputer past het beste bij mij?

Lees meer

Reviews

Reviews

4.4 / 5
Gemiddelde uit 29 reviews
5
18 reviews
4
8 reviews
3
1 review
2
1 review
1
1 review

Foto's van klanten


Meest recente reviews

1 / 5

Geen support voor Bluetooth -only hartslagmeters.

- Eelco 22 februari 2024

Tsja, hoe review je een device dat aan de ene kant fantatisch werk, maar aan de andere kant zijn software niet op orde heeft? Richting indicatie, vermogens/ hartslagzones met duidelijke kleurtjes boven aan beeld, duidelijke display, makkelijk in- en uitzoomen, ik teken er voor! Maar helaas, Wahoo blijkt er voor te kiezen om Bluetooth-only (hartslag)sensoren niet te ondersteunen. Waarom is me een raadsel, en ook Wahoo zelf kan het niet vertellen 'Sorry, unsupported device, good luck!'. Ofwel, mijn Frontier X hartslagmeter is bij deze Wahoo waardeloos, terwijl Garmin en Lezyne er geen moeite mee hebben. Vandaar een beoordeling van 1/5. De Wahoo gaat helaas retour.

Plus- & minpunten

Indicator richting, vermogen, hartslagzone
Makkelijk in- en -uitzoomen
Strak en clean
Geen support voor Bluetooth-only hartslagmeters

5 / 5

Top ding

- Jelmer 17 januari 2024

Werkt prima, eenvoudig sensoren koppelen.

Plus- & minpunten

duidelijk
Eenvoudige bediening
klein
klein

5 / 5

Prima opvolger van de Bolt v1

- Thomas 31 oktober 2023

Ik heb mijn Bolt v1 per ongeluk in de wasmachine gestopt. Ik hoefde niet lang na te denken welke fietscomputer te kopen als opvolger. De Bolt v2 is net zo makkelijk in gebruik, ook een uitstekende batterijduur, en als extra heeft de Bolt v2 klimdetectie en een mooi kleurenscherm.

Plus- & minpunten

Fysieke knoppen
Goede batterijduur
Kleurtjes!
Klim detectie
Makkelijk in gebruik
Iets minder features dan Garmin

4 / 5

Aanbevolen

- Gonzalo David 26 juli 2023

De eerste keer dat ik Wahoo gebruik en ik was verrast, ik heb altijd Garmin gebruikt.

Plus- & minpunten

Brute batterij
Top Segments bergop werkt goed
Zeer complete schermaanpassing
Zeer geschikt voor gebruik op de rollerbank
Zoom is erg handig
Gebrek aan een terugknop op de schermovergang
Automatisch vertaald

5 / 5

Uitstekend product

- Mario 21 juli 2023

Snelle levering perfect product

Plus- & minpunten

Laden
Montage
Navigeren
Compatibel met Garmin bevestiging
Een beetje klein
Sleutelkoord afwezig
Automatisch vertaald

1

Eelco, 22 februari 2024

Geen support voor Bluetooth -only hartslagmeters.

Tsja, hoe review je een device dat aan de ene kant fantatisch werk, maar aan de andere kant zijn software niet op orde heeft? Richting indicatie, vermogens/ hartslagzones met duidelijke kleurtjes boven aan beeld, duidelijke display, makkelijk in- en uitzoomen, ik teken er voor! Maar helaas, Wahoo blijkt er voor te kiezen om Bluetooth-only (hartslag)sensoren niet te ondersteunen. Waarom is me een raadsel, en ook Wahoo zelf kan het niet vertellen 'Sorry, unsupported device, good luck!'. Ofwel, mijn Frontier X hartslagmeter is bij deze Wahoo waardeloos, terwijl Garmin en Lezyne er geen moeite mee hebben. Vandaar een beoordeling van 1/5. De Wahoo gaat helaas retour.

 • Indicator richting, vermogen, hartslagzone
 • Makkelijk in- en -uitzoomen
 • Strak en clean
 • Geen support voor Bluetooth-only hartslagmeters

5

Jelmer, 17 januari 2024

Top ding

Werkt prima, eenvoudig sensoren koppelen.

 • duidelijk
 • Eenvoudige bediening
 • klein
 • klein

5

Thomas, 31 oktober 2023

Prima opvolger van de Bolt v1

Ik heb mijn Bolt v1 per ongeluk in de wasmachine gestopt. Ik hoefde niet lang na te denken welke fietscomputer te kopen als opvolger. De Bolt v2 is net zo makkelijk in gebruik, ook een uitstekende batterijduur, en als extra heeft de Bolt v2 klimdetectie en een mooi kleurenscherm.

 • Fysieke knoppen
 • Goede batterijduur
 • Kleurtjes!
 • Iets minder features dan Garmin

4

Gonzalo David, 26 juli 2023

Aanbevolen

De eerste keer dat ik Wahoo gebruik en ik was verrast, ik heb altijd Garmin gebruikt.

 • Brute batterij
 • Top Segments bergop werkt goed
 • Zeer complete schermaanpassing
 • Gebrek aan een terugknop op de schermovergang
Automatisch vertaald

5

Mario, 21 juli 2023

Uitstekend product

Snelle levering perfect product

 • Laden
 • Montage
 • Navigeren
 • Compatibel met Garmin bevestiging
 • Een beetje klein
Automatisch vertaald

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht

Continental Race 28

Adviesprijs 10,55
Vanaf 4,95

Squirt Lube

Adviesprijs 13,62
Vanaf 12,95
Onze keuze voor een kettingwax
Mantels keuze

CyclOn Bionet Ontvetter

Adviesprijs 13,95
Vanaf 10,95
Onze keuze voor een kettingontvetter
Mantels keuze

Schwalbe SV15

Adviesprijs 7,90
Vanaf 5,75

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Wahoo ELEMNT Bolt v2
Wahoo ELEMNT Bolt v2
Vanaf 239,95
Huidig product
Wahoo ELEMNT ROAM v2
Wahoo ELEMNT ROAM v2
Vanaf 329,-
Wahoo ELEMNT Bolt v2 bundel
Wahoo ELEMNT Bolt v2 bundel
324,95
Wahoo ELEMNT ROAM v2 Bundle
Wahoo ELEMNT ROAM v2 Bundle
409,-
Bovenstaande producten vergelijken
Wahoo ELEMNT Bolt v2 Wahoo ELEMNT ROAM v2 Wahoo ELEMNT Bolt v2 bundel Wahoo ELEMNT ROAM v2 Bundle
Wahoo ELEMNT Bolt v2 Wahoo ELEMNT ROAM v2 Wahoo ELEMNT Bolt v2 bundel Wahoo ELEMNT ROAM v2 Bundle
29 reviews 17 reviews 8 reviews 5 reviews
Geschikt voor Garmin / Wahoo Garmin / Wahoo
Type batterij CR2032 CR2032
Diameter stuurklem 31,8 mm 31,8 mm
Borstomtrek 58,5 cm - 122 cm 58,5 cm - 122 cm
Geschikt voor Racefiets (31,8 mm) Racefiets (31,8 mm)
Bestel mee Geen accessoire / HideMyBell stuurhouder / Snelheid / Cadanssensor / Hartslagmeter Stealth / Hartslagmeter Wit Geen accessoire / HideMyBell stuurhouder / Snelheid / Cadanssensor / Hartslagmeter Stealth / Hartslagmeter Wit
Vanaf 239,95 Vanaf 329,- 324,95 409,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Wahoo
Type batterij
CR2032
Geschikt voor
Racefiets (31,8 mm)
Accuduur
15 uur
Satelliet signaal
Galileo / GLONASS / GPS
Bevestigingsmateriaal
1 standaard stuurhouder + 1 Out Front Mount
Oplaadkabel
USB-C
Waterdichtheid
IPX7
Kleur
Grijs
Garantie
2 jaar

Navigatiefuncties

Route plannen
Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de Smartphone
'Back-to-start' functie
Ja
Surprise Me functie
Nee
Kaartweergave
Ja
Kaartmateriaal Uitbreidbaar
Ja
Kaartupdates
Ja, gratis
Turn By Turn aanwijzingen
Ja
Route herberekenen
Ja
Points of Interest
Nee
Live Tracking
Ja, via GSM

Sensoren

Verbinding sensoren
ANT+ / Bluetooth Smart
Snelheidssensor
Compatibel, niet meegeleverd
Cadanssensor
Compatibel, niet meegeleverd
Hartslagmeter
Compatibel, niet meegeleverd
Powermeter
Ja
Hoogtemeter
Ja, barometrisch
Temperatuurweergave
Ja

Connectiviteit

Beschikbare apps
Strava / Training Peaks / Endomondo / ELEMNT / Komoot / RideWithGPS
Toont smartphone berichten
Ja
Strava Live Segments
Ja
WiFi
Ja
Aansluitstekker
EU
ANT+
Ja
Bluetooth
Ja

Display

Touchscreen
Nee
Schermgrootte
2,2 inch
Schermresolutie
240x300 Pixels
Achtergrondverlichting
Ja
Kleurenscherm
Ja

Maat

Borstomtrek
58,5 cm - 122 cm

Compatibiliteit

Geschikt voor
Garmin / Wahoo
Compatibel met
Smartphone / Tablet / PC
Shimano DI2 compatibel
Ja

Afmetingen

Gewicht
70 gram

Diameter stuurklem
31,8 mm