Deel dit bericht

Swissstop Black Prince

Sinds kort heeft Swisstop nieuwe remblokken voor carbon wielen op de markt gebracht, namelijk de Swissstop Black Prince. Dit is de opvolger van de wel befaamde Yellowking remblokkenset. Jarenlang waren de Yellowking blokken de standaard als het neer kwam op remblokkensets voor carbonwielen. Als je een wielrenner ergens met full carbon wielen zag rondrijden, zag je de in het oog springende gele remblokken gemonteerd zitten. Dit gaat als je de testen mag geloven heel erg snel veranderen. De nieuwe Black Prince remblokkenset is namelijk zoveel beter dan de yellowking. Zowel in droge maar vooral in natte omstandigheden. Dit merk je vooral in het remvermogen. Deze is meer consistent en hierdoor heb je een 25% kortere remweg. Dit is aanzienlijk beter dan de yellowking.

De temperatuur die wordt ontwikkeld als je moet remmen op een full carbon velg is natuurlijk heel hoog. Ook hierin is de Black Prince een stuk verbeterd ten opzichte van de Yellowking remblokken. Swissstop heeft het voor elkaar gekregen om de maximale rem temperatuur met 44% te verlagen! Vaak kon je als je in een wedstrijdpeloton reed wel ruiken wie er met de Yellowking blokken reed. Dit is door de verlaging van de rem temperatuur ook niet meer het geval.  Ondanks dit heb je nog steeds een goede stopkracht waardoor deze blokken zeer geschikt zijn voor carbon clincher velgen! (Uiteraard ook voor tubes)

 

Sinds kort rijd ik ook met deze Black Prince blokken. Ook ik ben zeer verbaast over de verbetering van dit type remblok, echt fenomenaal. Ik dacht altijd dat de Yellowking de perfecte remblokken voor mijn carbon wielen waren. Ik heb deze remblokken nu in verschillende omstandigheden kunnen gebruiken. In zeer warm weer +30 graden, normaal weer 15-20+, en ook in volle stortbuien. In alle omstandigheden is de black prince remblokkenset  de betere keuze. Het remvermogen is subliem. In zowel nat als droog weer. Het lijkt net of je met een normale remblokkenset op een aluminium velg remt. Dit is natuurlijk een zeer groot compliment voor Swisstop. Een van de voordelen die ik nog niet heb genoemd is dat de Black Prince geen gele remstrepen op je velg achterlaat. Voor mij zelf als een NIET fanatiek fietspoetser is dit natuurlijk zeer fijn. Hierdoor hoef je dus minder tijd te steken in het poetsen van je wiel, of allerlei verschillende foefjes te gebruiken om de velg weer helemaal mooi zwart te krijgen. Binnenkort volgt een nog uitgebreide review van deze remblokken in combinatie met de Zipps 404 carbon clinchers. Hier zal ik voornamelijk terugkomen op de duurzaamheid van de remblokken.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Koen Wulterkens

Koen Wulterkens

Met een amateur licentie op zak doe ik graag mee om de prijzen. Van criteriums tot klassiekers, winnen is wat ik wil. Dit seizoen ben ik naast renner ook teammanager van het Computron Cyclingteam. Op de weg rij ik op een Felt F1 en in het bos op een Sensa Cyclocrosser. Bij Mantel heb ik als productmanager de productgroepen helmen, brillen & powermeters onder mij. Daarnaast verzorg ik ook de content op Mantel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 fietsers over “Swissstop Black Prince”

  1. Kan ik de Black prince ook gebruiken voor mijn aluminium velgen?
    Of raadt u dat ten stelligste af.
    Hartelijke groet, Hans

Gerelateerde berichten


Meest gelezen