Reynolds - de meest aerodynamische wielsets
Deel dit bericht

Reynolds - de meest aerodynamische wielsets

7 September 2016

Wie van mooie wielen houdt moet wel eens met een smachtende blik de wielen van Reynolds hebben bekeken. Reynolds is een bijzonder merk met een hele bijzondere uitstraling. Dat merk je eigenlijk gelijk als je het wiel ziet of de doos uitpakt. Alles ziet er enorm strak en verzorgd uit. Vooral de Aero serie valt enorm op vanwege de strakke V-vorm van de velg. Waar andere fabrikanten kiezen voor een ronde velg gaan ze bij Reynolds bij de aerowielen helemaal voor een scherpe V-vorm. Volgens Reynolds zelf zorgt dat er voor dat de zijwindgevoeligheid veel minder is. Dat betekent dus dat de aerodynamica bij zijwind een stuk beter is dan bij andere velg-vormen. Daarnaast zijn ook de nippels prachtig intern weggewerkt wat niet alleen de aerodynamica maar ook het uiterlijk ten goede komt. Want het uiterlijk zit bij Reynolds ook goed. Wie wil er nu niet zo'n strak afgewerkte carbon wielset?

Reynolds V-vorm en U-vorm
Reynolds V-vorm en U-vorm

DET en SLG?

Reynolds is er trots op dat ze veel technologie zelf ontwikkelen en testen in de windtunnels. De resultaten van dat harde werken vind je terug in de wielsets die wij voor je klaar hebben staan. 'DET' staat voor Dispersive Effect Termination en is net als 'SLG' (Swirl Lip Generator) een eigen vinding van Reynolds. DET is uniek voor de velgen met scherpe V-vorm. De combinatie van de brede 26,2 mm velg met de scherpe v-vorm zorgt voor de minst mogelijke windweerstand en zou zelfs voor voorwaartse versnelling zorgen. Inderdaad, je leest het goed, voorwaarste versnelling.
SLG is alleen terug te vinden bij de U-vorm velg van de Assault 41. Een 'lipje' van 0,9 mm zorgt ervoor dat turbulente lucht een stuk aerodynamischer over het wiel geleid wordt. Dat levert over een afstand van 40km een besparing van 12,5 seconden op.

Wielsets met verschillende velghoogtes

De volledige Aero-serie is voorzien van goede DT Swiss 240s naven. En natuurlijk worden ze geleverd in verschillende velghoogtes; 46, 58, 72 en 90 mm. Daarmee kan iedereen wel een wiel van zijn eigen voorkeur vinden. Uiteraard hebben we bij de Aero serie ook sets met verschillende velghoogtes. Het voordeel hiervan is dat het voorwiel minder windgevoelig is en daardoor dus beter stuurt, terwijl je wel het aerodynamisch voordeel en de stijfheid van een hoger achterwiel hebt. Een voordeel van de Assault 41 is dat hij tubeless ready is.

Bij Reynolds wielen horen Reynolds blue remblokken

Wie een complete wielset koopt mag er ook vanuit gaan dat er goede remblokken bij geleverd worden. Gelukkig zit bij elke wielset een paar mooie blauwe remblokken van Reynolds zelf, de Blue Cryo Carbon Remblokken. Deze remblokken zijn ook los verkrijgbaar in onze webshop. Ben je dus op zoek naar nieuwe wielen om de laatste wegkilometers van dit seizoen in stijl af te sluiten? Bestel ze dan direct in de webshop of kom langs bij onze superstore om ze even te bewonderen.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Gerelateerde berichten

Bone conduction met een krachtige bas: Shokz lanceert de nieuwste Openrun Pro 2

4 September 2024

Het nieuwe flagship model van Shokz, de Openrun Pro 2 is zojuist gelanceerd ...

Haal het maximale uit je woon-werk ritten met Ortlieb fietstassen

27 Augustus 2024

Elke dag komen wij, samen met veel van onze collega’s, lekker met de fiets naar het werk ...

Welke montagestandaard past het beste bij mij en mijn fiets?

13 Augustus 2024

Je fiets schoonmaken of een complete fiets opbouwen? Met een montagestandaard is het sowieso een stuk gemakkelijker en ...