Deel dit bericht

Mio Cyclo 200 review – De ideale fietsnavigatie voor de casual fietser

Wie niet wil verdwalen op de fiets heeft de keuze uit talloze navigatiesystemen. Het ene apparaat is nog complexer dan het andere. Bluetooth, ANT+, vermogensmeters, Smart-connectivity, het is maar een greep uit de eindeloze poel van mogelijkheden van de moderne fietsnavigatie. Je bent al snel de weg kwijt in de wereld van fietsnavigaties. Wie alleen geïnteresseerd is in de fietsnavigatie-functie, kan kiezen voor de Mio Cyclo 200. Geen poespas-functies, maar hij doet wat hij moet doen.

Mio Cyclo 200 – Uit de doos

Bij het uitpakken van de Cyclo 200 is het formaat van het beeldscherm wat mij meteen opvalt. Maar liefst 3,5 inch! Ter vergelijking: de Garmin Edge Touring heeft een beeldscherm van 2,6 inch. Bij het installeren valt gelijk op dat de menustructuur overzichtelijk is.

Je fietst door de instellingen heen en de functies zijn op een intuïtieve manier te vinden.

Hoe werkt het?

Mio heeft de Cyclo 200 ontwikkeld met als gebruiker een toerfietser in het achterhoofd. Zoals gebruikelijk bij fietsnavigatie kun je GPX-bestanden op de Mio plaatsen waarmee je routes na kunt rijden. Zo kun je lange tochten plannen of de routes van anderen fietsers narijden.

Wat de Cyclo 200 speciaal maakt is de Surprise-me functie. Je geeft aan welke afstand of tijdsduur je wilt rijden, waar je beginpunt is en wat je beoogde gemiddelde snelheid zal zijn. De Cyclo 200 geeft je 3 routeopties. Daarmee kan elke rit letterlijk een verrassingsrit worden.

mio cyclo 200 - overzicht
De Mio Cyclo 200 heeft een overzichtelijk groot scherm met duidelijke kaarten.

 

Fietsknooppunten

Voor fietsers die graag gebruik maken van het uitgebreide fietsknooppuntnetwerken in Nederland is er goed nieuws. Met de Mio Share software kun je op de computer routes maken aan de hand van de knooppunten. Je kunt er ook voor kiezen om de routes de Mio voor je bedenkt automatisch via de knooppunten te laten lopen.

Zo ben je verzekerd van de mooiste fietsroutes. Je kunt dus de routes laten lopen via de fietsknooppunten of totaal willekeurig met de Surprise-me functie. Maar de Mio heeft meer voorkeursopties.

 • Hoofdwegen
 • Fietsroutes
 • Onverharde wegen
 • Kasseien
 • Veerboot

Je kunt er voor kiezen de bovenstaande opties als voorkeur aan of uit te zetten. Zo krijgt de route altijd het karakter die jouw eigen voorkeur heeft. Ga je toeren op de racefiets? Dan vermijd je de onverharde wegen.

Ga je op de MTB dan heb je juist weer de onverharde wegen als voorkeursinstelling. Wel zo fijn dat je dus wat te zeggen hebt over je eigen route.

Toeren met de Cyclo 200

Als er een aanwijzing wordt gegeven piept de Cyclo 200. Zo wordt je aandacht getrokken en mis je geen afslag. De aanwijzingen worden overzichtelijk weergegeven met behulp van duidelijke pijlen. De kaart heeft een goed contrast waardoor heel duidelijk is waar je heen moet en hoe de wegen lopen.

Kortom; met de Mion Cyclo 200 krijg je veel geavanceerde functies voor een hele schappelijke prijs. Vooral voor de toerfietsers die geen belang hechten aan data van sensoren is hij ideaal.

Het niet kunnen koppelen van sensoren voor bijvoorbeeld hartslag of cadans is eigenlijk het enige echte zwakke punt van de Mio.

Waarom moet je de Mio Cyclo 200 nemen?

De Cyclo 200 is een fietsnavigatie met een eenvoudige bediening en toch heel compleet.

 • Eenvoudige bediening en menustructuur.
 • Duidelijke meegeleverde kaarten van Europa.
 • Veel route-opties mogelijk.
 • Groot scherm van 3,5 inch.
 • Geen sensoren koppelbaar voor snelheid, cadans en hartslag registratie.
 • Vrij grote behuizing.
Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Tim Schoonrok

Tim Schoonrok

Van kinds af aan gek van fietsen en nu van zijn hobby zijn werk gemaakt. Zijn liefde voor Italiaans design zie je terug in zijn diep blauwe Dedacciai met Campa en natuurlijk Deda afmontage. De brede banden collectie is dan weer Amerikaans met een Trek Superfly en Kona Hoss als mountaibike. De crosser/woon-werk/gravelracer is een zelf opgebouwde roze Trek Crockett met hydraulische schijfremmen. De liefde voor de wegfiets en mountainbike komt goed van pas in de winkel als productspecialist voor zadels, voorvorken en afmontage, maar eigenlijk vindt hij alles interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 fietser over “Mio Cyclo 200 review – De ideale fietsnavigatie voor de casual fietser”

 1. Nu een paar keer gebruikt maar ik vind het geen goeie. Hij gaat veelal door woonwijken en als je eens een verkeerde afslag hebt genomen en toch doorrijdt duurt het veel te lang voor dat hij weer de route gevonden heeft en soms vindt hij die helemaal niet. Ik ga nu proberen om te updaten misschien dat dat helpt

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

2 Augustus 2013 42943

Toen Shimano in 2012 met de 11-speed Dura Ace 9000 groep op de markt kwam, leek het slechts een kwestie van …