Deel dit bericht

Mio Cyclo 200 review - De ideale fietsnavigatie voor de casual fietser

1 November 2016

Wie niet wil verdwalen op de fiets heeft de keuze uit talloze navigatiesystemen. Het ene apparaat is nog complexer dan het andere. Bluetooth, ANT+, vermogensmeters, Smart-connectivity, het is maar een greep uit de eindeloze poel van mogelijkheden van de moderne fietsnavigatie. Je bent al snel de weg kwijt in de wereld van fietsnavigaties. Wie alleen geïnteresseerd is in de fietsnavigatie-functie, kan kiezen voor de Mio Cyclo 200. Geen poespas-functies, maar hij doet wat hij moet doen.

Mio Cyclo 200 - Uit de doos

Bij het uitpakken van de Cyclo 200 is het formaat van het beeldscherm wat mij meteen opvalt. Maar liefst 3,5 inch! Ter vergelijking: de Garmin Edge Touring heeft een beeldscherm van 2,6 inch. Bij het installeren valt gelijk op dat de menustructuur overzichtelijk is.

Je fietst door de instellingen heen en de functies zijn op een intuïtieve manier te vinden.

Hoe werkt het?

Mio heeft de Cyclo 200 ontwikkeld met als gebruiker een toerfietser in het achterhoofd. Zoals gebruikelijk bij fietsnavigatie kun je GPX-bestanden op de Mio plaatsen waarmee je routes na kunt rijden. Zo kun je lange tochten plannen of de routes van anderen fietsers narijden.

Wat de Cyclo 200 speciaal maakt is de Surprise-me functie. Je geeft aan welke afstand of tijdsduur je wilt rijden, waar je beginpunt is en wat je beoogde gemiddelde snelheid zal zijn. De Cyclo 200 geeft je 3 routeopties. Daarmee kan elke rit letterlijk een verrassingsrit worden.

mio cyclo 200 - overzicht
De Mio Cyclo 200 heeft een overzichtelijk groot scherm met duidelijke kaarten.

 

Fietsknooppunten

Voor fietsers die graag gebruik maken van het uitgebreide fietsknooppuntnetwerken in Nederland is er goed nieuws. Met de Mio Share software kun je op de computer routes maken aan de hand van de knooppunten. Je kunt er ook voor kiezen om de routes de Mio voor je bedenkt automatisch via de knooppunten te laten lopen.

Zo ben je verzekerd van de mooiste fietsroutes. Je kunt dus de routes laten lopen via de fietsknooppunten of totaal willekeurig met de Surprise-me functie. Maar de Mio heeft meer voorkeursopties.

 • Hoofdwegen
 • Fietsroutes
 • Onverharde wegen
 • Kasseien
 • Veerboot

Je kunt er voor kiezen de bovenstaande opties als voorkeur aan of uit te zetten. Zo krijgt de route altijd het karakter die jouw eigen voorkeur heeft. Ga je toeren op de racefiets? Dan vermijd je de onverharde wegen.

Ga je op de MTB dan heb je juist weer de onverharde wegen als voorkeursinstelling. Wel zo fijn dat je dus wat te zeggen hebt over je eigen route.

Toeren met de Cyclo 200

Als er een aanwijzing wordt gegeven piept de Cyclo 200. Zo wordt je aandacht getrokken en mis je geen afslag. De aanwijzingen worden overzichtelijk weergegeven met behulp van duidelijke pijlen. De kaart heeft een goed contrast waardoor heel duidelijk is waar je heen moet en hoe de wegen lopen.

Kortom; met de Mion Cyclo 200 krijg je veel geavanceerde functies voor een hele schappelijke prijs. Vooral voor de toerfietsers die geen belang hechten aan data van sensoren is hij ideaal.

Het niet kunnen koppelen van sensoren voor bijvoorbeeld hartslag of cadans is eigenlijk het enige echte zwakke punt van de Mio.

Waarom moet je de Mio Cyclo 200 nemen?

De Cyclo 200 is een fietsnavigatie met een eenvoudige bediening en toch heel compleet.

 • Eenvoudige bediening en menustructuur.
 • Duidelijke meegeleverde kaarten van Europa.
 • Veel route-opties mogelijk.
 • Groot scherm van 3,5 inch.
 • Geen sensoren koppelbaar voor snelheid, cadans en hartslag registratie.
 • Vrij grote behuizing.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Tim Schoonrok

Tim Schoonrok

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...