Deel dit bericht

Remblokjes vervangen van je racefiets of mountainbike (velgrem)

Om veilig te kunnen fietsen zijn goed werkende remmen noodzakelijk. Het is daarom belangrijk om regelmatig de remblokjes op jouw racefiets of mountainbike te controleren op slijtage. Wanneer de slijtage toeneemt zal ook het remvermogen afnemen, wat het fietscomfort en de veiligheid niet ten goede zal komen. In deze blog bieden we jou een uitgebreid stappenplan zodat je eenvoudig remblokjes kunt vervangen en remmen kunt afstellen.  

Heb je een fiets met schijfremmen? Lees dan onze blog over het vervangen van schijfremblokjes.

Wanneer moet ik mijn remblokjes vervangen?

Als je je remblokjes goed bekijkt kun je duidelijk zien wanneer ze aan vervanging toe zijn. Onderstaande afbeelding laat bijvoorbeeld zien dat een remblokje drie groeven bevat. Deze groeven hebben bij nieuwe remblokken enkele millimeters diepte en geven het profiel van de remblokken weer. 

Bij nieuwe remblokjes zijn de slijtage indicatoren (groeven) duidelijk te zien.

Bij gebruik van het remblokje zal slijtage plaatsvinden. Hierdoor worden de groeven steeds minder diep en uiteindelijk kan het zelfs voorkomen dat de groeven niet meer zichtbaar zijn. Wanneer de groeven op de remblokken bijna niet meer zichtbaar zijn (1 millimeter), weet je dat de blokjes vervangen moeten worden. 

Dit zijn versleten remblokjes die aan vervanging toe zijn.

Controleer regelmatig of de remblokken op jouw racefiets of mountainbike aan vervanging toe zijn, want je kan ook te laat zijn met het vervangen. Zeker als je regelmatig in slecht weer fietst slijten remblokken sneller.  

Wanneer de groeven van de remblokken versleten zijn, kan het zo zijn dat de remblokken de velg beschadigen. Dit is natuurlijk zonde van de beschadiging, maar het zorgt ook voor hinder tijdens het fietsen. 

Hoor je bijvoorbeeld een geluid tijdens het remmen, wat je normaal gesproken niet hoort tijdens het fietsen, dan bestaat de kans dat je remt met het ijzer van de remblokken in plaats van het profiel. Is dit het geval ben je eigenlijk al te laat met het vervangen van je remblokjes.

Soorten remblokken

Nu je weet wanneer je remblokjes aan vervanging toe zijn moet je nog weten welke vervangende remblokjes je nodig hebt. Als eerste is het belangrijk om te weten welke remblokjes geschikt zijn voor jouw remvlak. Deze remblokjes zijn geschikt voor Shimano, Sram en Campagnolo.

Houd er rekening mee dat er veel verschillende soorten remblokken op de markt zijn; remblokken voor carbon remvlakken, voor aluminium remvlakken, maar ook het materiaal van de remblokken kan verschillen. Remblokken zijn over het algemeen van synthetisch rubber gemaakt, maar ook kunststof en kurk remblokjes zijn verkrijgbaar.

Hoe zachter het materiaal van de blokjes hoe directer ze remmen. Echter geldt ook bij zachtere remblokjes dat ze over het algemeen sneller slijten. Remblokjes presteren minder wanneer ze nat worden bij bijvoorbeeld een nat wegdek of regenval.

Tip: weet je niet welk velgremblokje je nodig hebt, dan kun je ook jouw huidige remblokje opnieuw kopen. Vaak staan de specificaties achterop het blokje vermeldt.

Benodigd gereedschap

Stappenplan remblokjes vervangen

Benodigde tijd: 10 minuten.

  1. Haal het wiel uit je fiets

    Haal het wiel uit je fiets zodat je makkelijker bij de velgremmen kunt. 

  2. Verwijder met een inbussleutel het borgschroefje op de velgrem.

  3. Druk daarna de remblokken aan beide kanten uit de remschoentjes.

  4. Plaats de nieuwe remblokjes.

    Plaats de nieuwe remblokjes. Kijk eerst goed aan welke kant je welk remblokje moet plaatsen. Meestal staat dit op het remblokje aangegeven met een L (links) en een R (rechts).

  5. Schuif nu de remblokjes terug op de plek met het pijltje aan de voorkant.

  6. Als je de remblokjes hebt teruggeschoven dan zet je de remblokjes weer vast met de borgschroef.

Remmen afstellen

1. Vervolgens is het belangrijk om je nieuwe velgremblokjes goed af te stellen. Als je versleten remblokken hebt kun je je rem heel ver naar je stuur toeknijpen.

2. Als je tijdens een rit je remmen beter wilt afstellen kun je ze strakker trekken door aan deze kabel te draaien.

3. Zorg ervoor dat het hendeltje links op de foto omlaag staat wanneer je je remmen afstelt.

4. Je ziet wanneer je deze kabel strakker draait dat de remblokken dichter bij het remoppervlak komen te staan.

5. Als je dan vervolgens in je rem knijpt dan komt de remklauw niet zo ver naar het stuur toe.

Nieuwe remblokken goed afstellen

Zorg ervoor dat de remmen goed zijn afgesteld. Dit voorkomt dat de remmen aanlopen.
1. Draai met een inbus 4 de grote schroef op de rem los.

2. Nu zitten de remblokjes dus los in de remklauw.

3. Knijp vervolgens de rem volledig in.

4. Zorg ervoor dat het remblokje tegelijkertijd goed op de velg staat. Niet te hoog en niet te laag dus. 
Het blokje moet precies goed op het remoppervlak drukken wanneer je remt. Als je remblokjes te hoog of te laag staan dan komen je remblokjes op je band of de velg. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

5. Draai dan de remblokjes goed vast met de inbussleutel.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Max Snijder

Max Snijder

In Nederland worden de laatste jaren gemiddeld één miljoen fietsen per jaar verkocht en een gemiddeld huishouden heeft bijna drie fietsen in bezit. Nederlanders zijn dus gek op fietsen en ik ben er daar één van. Een aantal jaar geleden verkocht ik fietsen als bijbaantje en inmiddels schrijf ik blogs over trends en ontwikkelingen in de fietsbranche, wat ik met veel plezier doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen