Deel dit bericht

Nieuw: POC helmen en brillen

26 April 2016

POC heeft zich in korte tijd gemanifesteerd tot een enorm populair helmenmerk. In het begin veelal omarmd door hipsters, is het merk momenteel breed geaccepteerd in het complete “peloton”. POC staat bekend om zijn “aparte” vormen en designs, maar tevens om zijn hoge kwaliteit. Het is typisch een merk dat je prachtig óf verschrikkelijk gaat vinden, er is nagenoeg geen middenweg.

Ruime helmkeuze

In totaal mogen we 6 verschillende helmen verwelkomen in ons assortiment. Waarvan 6 typen bestemd zijn voor Race en MTB gebruik en 1 specifiek voor de Tijdrit. Deze hebben we in meerdere kleurstellingen leverbaar.

Race helmen

poc sports octal blade

Octal

Deze collectie bestaat uit de Octal MIPS, Octal Aero, en de normale Octal helm. De Octal staat bekend om zijn comfort, veiligheid, koelingseigenschappen en zijn lage gewicht. POC heeft met de Octal (Mips) vooral ingezet op extra veiligheid. Deze helm is op de “kritieke” punten extra verstevigd voor meer veiligheid! Daarnaast heeft de Octal in vergelijking met zijn concurrenten minder ventilatiegaten. Deze ventilatiegaten zijn wel groter zodat de luchtstroom beter door de helm heen kan stromen. Dit resulteert niet alleen in een betere koeling maar ook de aerodynamica neemt toe!

poc sports octal aero

De Octal Aero heeft daarentegen maar één ventilatiegat, waardoor zijn ventilatievermogen wat minder is dan die van zijn “normale” broertje. Dat is het enige punt waar de Aero het echt aflegt, want hij is even veilig en comfortabel en het gewicht is nagenoeg hetzelfde. De Aero maakt gebruik van dezelfde eigenschappen als de Octal, hij is alleen veel sneller. Hij is zelfs zo snel dat sommige profrenners deze helm boven de specifieke tijdrit-helm van POC kiezen!

De Octal is leverbaar in de maten S, M en L.

poc sports cerebel

Cerebel

De Cerebel is een zeer compacte specifieke tijdrit of triathlon helm. Door zijn speciale vorm excelleert de Cerebel als je van positie op de fiets verandert. Bij een normale tijdrit-helm vang je extra wind als je bijvoorbeeld even naar beneden kijkt, bij de Cerebel maakt het niet uit hoe je op de fiets zit. Hij past zich aan op jouw houding, zodat je het aero voordeel optimaal benut. Hij maakt net zoals de POC brillen gebruik van het Carl Zeis vizier, voor een beter beeld op de weg. Naast al deze technische features is de Cerebel enorm veilig en comfortabel.

De Cerebel is leverbaar in de maat M.

MTB helmen

poc sports

Tectal

De MTB collectie bestaat uit de Tectal Race en de Tectal. Deze staan net zoals de race varianten bekend om zijn comfort, veiligheid, koelingseigenschappen en het lage gewicht. De helm is op de “kritieke” punten extra verstevigd voor meer veiligheid. Ze zijn beide licht, comfortabel en het ventilatiesysteem is heel efficiënt. Het enige verschil is dat de Tectal Race meer geschikt is om te rijden met goggle.

De Tectal is leverbaar in de maten XS/S, M/L, XL/XXL.

Brillen

Bij de brillen mogen we 3 verschillende modellen verwelkomen, allen met meerdere kleurstellingen. Deze brillen maken allemaal gebruik van de speciale Carl Zeiss lenzen en “Grilamid” framemateriaal.

Het Grilamid materiaal zorgt ervoor dat je frame licht, duurzaam en flexibel is. De Carll Zeiss lenzen behoeven geen introductie meer. Dit bedrijf bestaat al meer dan een eeuw en staat bekend om zijn kennis, kwaliteit en innovatie. Hierdoor zijn en blijven ze marktleider op het gebied van lenzen.

De verschillende lenskleuren zijn allemaal specifiek ontworpen voor fietsen maar hebben allemaal hun specifieke expertise. De lenzen hebben contrast-verhogende eigenschappen die ervoor zorgen dat de oneffenheden in de weg beter zichtbaar worden, wat natuurlijk erg handig kan zijn om op hoge snelheden op tijd te kunnen reageren. De lenzen zijn behandeld zodat ze niet beslaan en er geen water op blijft staan.

poc sports octal blade
poc sports octal half blade

Blade & Half Blade

Deze brillen zijn onderhand exact hetzelfde, het grootste verschil is dat de Blade een “fullframe” model is en de Half Blade een “semi-halfrim” model. Je ziet het eigenlijk al bij de Blade, hier heb je geen open onderkant en bij de Half Blade juist wel. Bij beide brillen heb je een groot gezichtsveld gecombineerd met de beste materialen wat resulteert in een fantastische bril!

poc sports crave

Crave

Toen POC de Crave ontworp was dit vooral om een combinatie te vormen met de Tectal MTB helmenserie. Ondertussen is er meer keus tussen de lenzen en zal deze ook niet misstaan onder je race helm. Deze bril heeft naast het Grilamid materiaal nog een extra versteviging wat POC “Hinge Construction” noemt. Hierdoor is je bril nog duurzamer en sterker en zal je bril nooit breken bij een harde val.

Pas & match je look

Benieuwd naar de POC helmen en brillen? Kom het vernieuwde assortiment aanschouwen in onze Superstore! Neem gerust een kijkje in de webshop naar de verschillende kleurstellingen.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Koen Wulterkens

Koen Wulterkens

Met een amateur licentie op zak doe ik graag mee om de prijzen. Van criteriums tot klassiekers, winnen is wat ik wil. Dit seizoen ben ik naast renner ook teammanager van het Computron Cyclingteam. Op de weg rij ik op een Felt F1 en in het bos op een Sensa Cyclocrosser. Bij Mantel heb ik als productmanager de productgroepen helmen, brillen & powermeters onder mij. Daarnaast verzorg ik ook de content op Mantel.com.

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...