Menu
Terug

POC

8

POC is bekend van de fietshelmen en de fietsbrillen. Allebei vallen ze op door het design en de vele kleuren waarin ze te krijgen zijn. Het assortiment aan POC fietsproducten wordt steeds groter en ze hebben ook helmen voor downhillers en enduro-rijders en aero fietshelmen voor de snelle Jelle's onder ons.

Meer lezen
Categorieën

Gesorteerd op

POC Tectal Race SPIN MTB Helm
229,95 Vanaf 169,95
Onze keuze voor een topklasse MTB helm.
Mantel's keuze

POC Kortal MTB Helm
199,95 139,95

POC Axion SPIN MTB Helm
159,95 Vanaf 139,95

POC Octal Racefiets Helm
199,95 159,95
Outlet

POC fietshelmen en fietsbrillen

POC is een merk dat hard groeit. Waar het merk eerst raar aangekeken werd door de vrij 'grote' helmen wint POC snel aan populariteit, ook bij de fietsbrillen. POC is een merk dat uitleg nodig heeft om je te kunnen laten zien waarom je voor POC zou moeten kiezen.

Het ontstaan van POC

POC is een Zweeds bedrijf dat in 2004 is opgericht door Stefan Ytterborn. Ze zijn begonnen in het wedstrijd-skiën. Toen Julia Mancuso in 2006 Olympisch goud won met POC duidelijk zichtbaar op haar helm en bril heeft POC een enorme boost gekregen.

POC en samenwerking

Inmiddels is POC te zien bij het skiën, snowboarden en diverse fietsdisciplines. Zo zijn ze sinds 2014, voor drie jaar, de sponsor voor de helmen en brillen van het Cannondale-Garmin Pro Cycling Team. Ook zijn ze partner met de Volvo Car Group voor het verder ontwikkelen in veiligheid en design. Naast dat je uitermate veilig op de weg zit ben je er ook nog eens erg snel mee. POC heeft het WATTS Lab. Hierin wordt er zeer gespecialiseerd gekeken hoe zijn de producten kunnen optimaliseren zodat de fietser sneller gaat met minder energieverspilling.

Hoe zie je al deze technologieën nu terug in de fietshelm?

De POC Octal is de meest populaire racefiets fietshelm van POC. Als je hem voor het eerst ziet is het even wennen. Hij oogt wat groter dan de aero-helmen die je tegenwoordig veel ziet. En dit is met een reden. Zo heeft deze helm extra dikke bescherming bij de hoogte van de slapen en bij het achterhoofd. Bij een val ben je hierdoor een stuk beter beschermd dan de 'reguliere' helmen die nu op de markt zijn. Hij heeft niet voor niks een award gewonnen door een stap voor te zijn op andere merken. Ondanks zijn grove uiterlijk boet je niet in op aerodynamica.

Elke helm wordt getest in het WATTS Lab om er zeker van te zijn dat de helm geen wind vangt tijdens het fietsen. Zo kun je met dezelfde energie harder fietsen! Door de grote ventilatiegaten heb je ook in de zomer een lekker koel hoofd en in de winter plaats je makkelijk een helmmutsje onder de helm. Naast de POC Octal is POC nu ook gekomen met de POC Octal X, deze is speciaal gemaakt voor de mountainbikers onder ons.

Fietshelmen voor mountainbikers

Naast de POC Octal X is POC dit jaar gekomen met de nieuwe Trabec helm voor op de mountainbike. Een mooie aanvulling naast de POC Tectal en Tectal Race. De Trabec ligt wat lager in prijs maar je krijgt daar ook zeker een heel goede helm voor. Voordeel van de Tectal en Trabec helmen is dat deze nog eens extra verlaagd zijn bij het achterhoofd om je daar een extra bescherming te geven. Zeker bij de ruigere kant van het fietsen is de kans groter om op een steen of uitstekende boomstronk te komen. Met de verlaagde helmen ben je hier tegen beter beschermd.

POC fietsbrillen

Naast al die mooie helmen heeft POC ook een steeds groter wordend assortiment fietsbrillen. En ook die brillen zie je steeds vaker terug. Ze zitten erg lekker en zijn in verschillende varianten te krijgen. Net als voor de fietshelmen geldt wel dat de brillen vrij groot zijn, maar het lage gewicht en het draagcomfort doen je dat snel vergeten. POC is een merk dat steeds groter wordt en waar je de komende jaren waarschijnlijk nog veel meer van gaat horen.