Deel dit bericht

Koga verkrijgbaar bij Mantel

6 November 2015

Het Nederlandse merk is ook bij Mantel in het assortiment te vinden. Ontworpen, gebouwd en geleverd uit de Koga fabriek in Heerenveen. Oer Hollandse degelijkheid voor een mooie prijs. De fietsen die van de productieband rollen zitten vol met de nieuwste technologie en innovaties die zijn ontwikkeld, ontworpen en toegepast in Heerenveen. Een echt Nederlands product!

koga testcentrum

Geschiedenis

De geboorteplaats van de eerste Koga was in Oranjewoud, om de hoek bij Heerenveen. In de woonkamer van Andries Gaastra en Marion Kowallik werd de eerste fiets geassembleerd. Twee belangrijke namen, want de eerste 2 letters van beide achternamen werden bij elkaar gevoegd en zo ontstond het merk ‘Koga’.
Uit de samenwerking met Japanse fietsproducent Miyata en de connectie met Shimano was de samenwerking waaruit de naam Koga Miyata ontstond een feit. Een naam die je in het huidige straatbeeld misschien eerder tegenkomt.

koga peterwinne

Koga kent een rijke historie als het gaat om wielrennen. Met sponsoring van het ‘IJsboerke’ team eind jaren ‘70 en het ‘Capri Sonne’ team in de jaren ‘80 met de overwinning van Peter Winnen op de Alpe d’Huez. Helaas kwam aan dit alles een einde in 1982 en kwam de focus te liggen op de mountainbikes. In de jaren ‘90 was Koga weer in het wielerpeloton terug te vinden en in die tijd kende het bedrijf ook een grote algemene groei. Met name op de baan werden veel medailles opgehaald op Koga fietsen. Van Leontien van Moorsel tot Theo Bos en Marianne Vos, allen reden ze naar medailles op de speciaal ontwikkelde fietsen.

koga teunmulder

Verkrijgbaar

Er zijn een aantal mooie sportieve Koga fietsen verkrijgbaar bij Mantel. Van E-bikes tot reisfietsen of toerfietsen en sportieve woon-werkfietsen.
Met de E-Inspire en E-Nova fiets krijg je een mooi afgewerkte elektrische fiets met een krachtige 400 Wh motor. De Worldtraveller 29 is een echte trekkingsfiets die de voordelen kent van 29er wielen met andere mountainbike-kwaliteiten. De aluminium Venya is uitgevoerd met extra vering en is mooi vormgegeven. De F3 variant is er in verschillende uitvoeringen en afmontage, de ideale vrijetijdsfiets.

ElektrischE-InspireKoga E-NovaHybridefietsenWorldtraveller 29 | VenyaF3 7.0F3 5.1SF3 3.0 R | F3 2.1 R

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Lucien Janse

Lucien Janse

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...