Deel dit bericht

BBB Cycling fietsbrillen koopgids – welke fietsbril moet je hebben?

Op zoek naar een nieuwe fietsbril? Bij BBB Cycling maken ze veel verschillende brillen, voor ieder wat wils! Om duidelijk te krijgen welke bril het beste bij jou past hebben we een overzicht gemaakt van de meest populaire BBB Cycling fietsbrillen die wij in het assortiment hebben. Hopelijk wordt de keuze hierdoor wat makkelijker en fiets je met veel plezier met de juiste bril op je neus.

Een fietsbril is namelijk wel een belangrijk onderdeel van je fietsoutfit. Niet alleen beschermt een fietsbril je tegen de zon, hij houdt ook de wind en, misschien nog belangrijker, insecten uit je ogen. Wel zo fijn! Maar welke bril is geschikt voor jou?

BBB Cycling Select

De BBB Cycling Select is de meest bekende en verkochte bril uit het assortiment. Een bril die zo goed is dat hij al jaren op de markt is en nog steeds van deze tijd. De bril is voorzien van verwisselbare polycarbonaat lenzen. Standaard worden er al drie verschillende lenzen meegeleverd.

Genoeg keuze bij de BBB cycling fietsbrillen
Genoeg keuze bij de BBB cycling fietsbrillen

Wil je toch je bril voorzien van een andere lens? Deze zijn los bij te bestellen zodat je de bril helemaal kunt aanpassen naar jouw wensen. De lens zorgt altijd voor een 100% bescherming tegen UV-straling.

Het neusstuk is instelbaar zodat je bril goed aangepast kan worden naar jouw neus en dus altijd lekker zit. En is je bril wat versleten of wil je eens wat anders? Verwissel dan je brilpootrubbers en zorg voor een heel nieuw uiterlijk.

BBB Cycling Summit

De BBB Cycling Summit is in zoveel verschillende kleuren leverbaar dat er altijd wel een kleur is die bij jouw outfit past. De bril wordt standaard geleverd met drie verschillende kleuren lenzen en een opbergcase.

Sommige modellen van BBB hebben een extra lens
Sommige modellen van BBB hebben een extra lens

Hierdoor ben je op elk weertype voorbereid. Door het gebruik van het handige QuickSnap systeem wissel je de lenzen in een handomdraai om. De ventilatiegaten in de lens zorgen ervoor dat deze niet snel beslaat in de regen.

Daar komt bij dat de lenzen voorzien zijn van een speciale coating zodat de regendruppels makkelijk van de lens afglijden. Hierdoor heb je geen excuus meer om niet in de regen te gaan fietsen! Ook van deze bril kun je de lenzen en accessoires los bijkopen. Deze hebben wij helaas niet in het assortiment opgenomen…

BBB Cycling Impress PH Reader

Ook de brildragers onder ons worden niet vergeten door BBB Cycling. Zij hebben hier onder andere de Impress PH Reader voor in het leven geroepen. Deze bril is voorzien van een leesgedeelte onderin de lens.

Het leesgedeelte is hier goed zichtbaar.
Het leesgedeelte is hier goed zichtbaar.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld makkelijk een fietscomputer aflezen zonder dat het nodig is dat je de leesbril erbij moet pakken. De sterkte is te kiezen; hij is leverbaar met een +1.5, +2 en +2.5 reader.

Bij deze bril krijg je ‘maar’ 1 lens. Maar de lens die is meegeleverd is wel fotochromatisch. Dit houdt in dat de lens automatisch aanpast aan de lichtsterkte. Hoe lichter het buiten is hoe donkerder de lens wordt.

Rijd je juist in de regen? Dan zal de lens lichter worden zodat je toch nog goed zicht hebt. De bril heeft een lichtdoorlatendheid van 17% tot 85%. Enige nadeel is als de zon volle bak schijnt of je in de schemer in de regen rijdt. De lens heeft dan vaak net niet genoeg bereik om voor een perfect zicht te zorgen.

BBB Cycling KIDS

Voor de kleinere fietsers onder ons is er de Kids-uitvoering. Deze bril is extra klein en smal gemaakt, ideaal voor kinderen of dames met een smal hoofd. De bril is voorzien van een polycarbonaat lens uit 1 stuk gemaakt.

Kinderbrillen
Kinderbrillen van BBB

Er is helaas geen keuze uit lenzen, er wordt 1 ‘smoke’ lens meegeleverd. Deze lens is vrij donker dus als er in de regen of sombere dag gefietst wordt is de lens aan de donkere kant. Wel komt er een opbergzakje bij je bestelling om de lens in op te bergen. Een leuke no nonsense bril voor een erg schappelijke prijs.

Er is ook een variant met twee losse lenzen, maar ook die heeft alleen het ‘smoke’ glas.

BBB Cycling Street

Niet alleen in de fietsbrillen zijn ze goed. Maar ook een stoere casual bril is geen probleem voor BBB Cycling. De Street uitvoering neemt gretig aftrek om ook naast de fiets er gesoigneerd bij de lopen.

BBB Cycling fietsbrillen
BBB Cycling heeft ook casual brillen

De lenzen zijn van hoge kwaliteit en gepolariseerd zodat schitteringen worden weggenomen. Ideaal als je na je zware fietstocht in de auto naar huis moeten rijden. Het zicht wordt rustiger zodat jij je op andere dingen kunt concentreren.

Meer BBB Cycling fietsbrillen?

Bevallen de brillen niet die zijn uitgelicht in dit blog? Wees gerust, het assortiment van BBB Cycling brillen is enorm.

BBB Cycling fietsbrillen
Veel verschillende kleuren frames

Kijk gerust eens in de superstore of op onze website voor het complete aanbod.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 fietsers over “BBB Cycling fietsbrillen koopgids – welke fietsbril moet je hebben?”

  1. Goedemiddag

    Ik heb al enkele jaren een BBB bril met een inzet van -0,75 om scherp afstand te kunnen zien. Deze inzet zit d.m.v. 2 palletjes in uitsparingen van de bovenrand van de bril gedrukt. Deze inzet is bij het verwijderen t.b.v schoonmaken nu gebroken.
    Mijn vraag derhalve; waar kan ik een dergelijke inzet krijgen? Mijn opticien voert ze niet meer.

Gerelateerde berichten


Meest gelezen