Menu
Terug

Wahoo KICKR Bike

Wahoo KICKR Bike
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

Alternatief product

Tacx Neo Bike Smart T8000

Bekijk product
  • Gratis retourneren
  • Klantenbeoordeling 9.6 uit 74.157 reviews

mantel-customer-service

Heb je een vraag?

Neem contact op met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Met de KICKR Bike heeft Wahoo maar één doel voor ogen: Het realisme van jouw fiets zo natuurgetrouw binnenshuis te krijgen. Wahoo doet dit door tal van innovaties toe te passen in de KICKR Bike. Zo is het Wahoo gelukt om haast alle eigenschappen van de legendarische KICKR lijn in één apparaat te krijgen. De KICKR Bike heeft namelijk onder andere een ingebouwde powermeter en hellingssimulatie. Het enige dat ontbreekt is de windsimulatie. Met deze fietstrainer heb je dus bijna alles in huis om jouw conditie op peil te houden, zonder het gedoe met het wisselen van cassettes, steekassen of snelspanners wanneer je binnen wil trainen.

Wel maakt de KICKR Bike gebruik van een ander type motor als de gehele KICKR serie, dit is het absolute topmodel. Deze motor heeft een maximaal vermogen van 2200 watt en dankzij het grote vliegwiel in combinatie met een gemotoriseerde rem geeft het een uiterst precieze nauwkeurigheid en realistisch fietsgevoel. De weerstandsverandering verloopt namelijk zeer soepel, waardoor klimmen, accelereren, vertragen en dalen haast hetzelfde voelen als op jouw fiets! Dit realistisch gevoel wordt bijgestaan door de hellingssimulatie. In de KICKR Bike zit namelijk dezelfde technologie als de KICKR Climb ingebouwd. Hierdoor kun je tot maar liefst 20% klimmen en tot 15% dalen. Er is dus bijna geen fietsrit die niet door de KICKR Bike gesimuleerd kan worden!

Alsof je buiten fietst
Je kunt handmatig het hellingspercentage aanpassen, maar als je een training doet dan past de KICKR Bike de hellingshoek en de cadans automatisch aan. Doordat de KICKR Bike ook echt de helling verandert, voelt het net alsof je echt aan het klimmen of afdalen bent. Hiernaast is ook het schakelen zo natuurlijk mogelijk nagebootst. Niet alleen zijn de shifters realistisch vormgegeven, ook zijn ze geheel instelbaar, van tandwiel per kettingblad tot gehele groepsets van SRAM, Shimano en Campagnolo. Hierdoor voelt het schakelen precies aan zoals op jouw fiets. En met het digitale display op het frame kun je precies het hellingspercentage en de versnelling waarin je zit zien.

3rd party apps en connectiviteit
Vanzelfsprekend is de Wahoo KICKR Bike te koppelen aan de meeste populaire trainings apps, zoals Zwift, The Sufferfest, FulGaz, Rouvy en TrainerRoad. Ook kan de Wahoo Fitness App gebruikt worden en kun je alle fietscomputers met een Bluetooth of ANT+ verbinding koppelen aan de KICKR Bike.

Afstellingsmogelijkheden
Om de ervaring van het buitenfietsen zo natuurgetrouw mogelijk binnen te krijgen wil je natuurlijk precies hetzelfde op jouw fietstrainer zitten als op jouw racefiets of mountainbike. Gelukkig kan dat zeer eenvoudig met de Wahoo Fitness App. Hiermee kun je zeer precies de geometrie van jouw fiets kopiëren en vertalen naar de KICKR Bike. Op maar liefst 5 verschillende punten (zadelhoogte en hoek van het zadel, framehoogte, stack, bereik en cranklengte) kun je de KICKR Bike afstellen op jouw ideale houding. Verder, doordat de KICKR Bike gebruik maakt van universele bevestigingsmogelijkheden voor het stuur en het zadel kun je deze gemakkelijk vervangen voor jouw geprefereerd stuur of zadel.

De welbekende kwaliteit
Net zoals de gehele KICKR lijn van Wahoo kun je de beste kwaliteit en de beste materialen verwachten.

Wahoo Fitness App
De Wahoo Fitness App is gratis te downloaden in de Itunes App Store of Google Playstore. Deze app heeft voor de Wahoo KICKR 4 trainingsinstellingen:
1. Levelmodus: kies een niveau van 1-9. Het niveau dat u selecteert bepaalt hoe uitdagend de rit is, door gebruik te maken van een vermogenscurve vergelijkbaar met die van een standaard trainer op lucht- of vloeistofweerstand (hogere snelheid = meer vermogen).
2. Weerstandmodus: handmatig de weerstand aanpassen van 0 tot 100%
3. Ergo-modus: geef het gewenste vermogen op en de trainer past zich automatisch aan om u op het opgegeven wattage te houden, ongeacht uw snelheid
4. Simulatiemodus: maakt gebruik van rolweerstand, luchtweerstand, het gewicht van de fietser en verschillende hellingsgraden om een echte rit te simuleren.

Technologie

Apps en trial software
Na registratie van de KICKR Bike in de Wahoo Fitness App
• 30 dagen gratis Zwift
• 60 dagen gratis Strava Summit
• 30 dagen gratis TrainerRoad
• 60 dagen gratis The Sufferfest Training Center
• 10% korting op jaarlijkse abonnement van Fulgaz
• 30 dagen gratis Rouvy

Hoe registreer ik mij voor de gratis trial software?
1) Download de Wahoo Fitness app
2) Registreer met e-mail en KICKR serienummer
3) Ontvang een e-mail met de unieke code voor jouw app en volg de instructies
4) Ga vervolgens naar https://eu.wahoofitness.com/partners voor alle deelnemende trial software.
5) Open de pagina van jouw favoriete trial software (Zwift, TrainerRoad, Strava Premium, The Sufferfest, Rouvy, Kinomap)
6) Scroll naar beneden en volg de instructies onderaan de pagina bij "Get a free trial...."

Standaard meegeleverd

• KICKR Bike
• Oplaadstekker
• Inbus sleutels voor montage
• Platform pedalen
• Stuurmontage
• Zadelpen en zadel montage
• Trial software van onder andere Zwift, Strava Summit en The Sufferfest
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews


5 / 5

Super apparaat eenvoudig te verstellen

- Martijn 9 december 2020

Maakt trainen binnen nog leuker en door de eenvoudige verstellingsmogelijkheden door meerdere personen te gebruiken

Plus- & minpunten

keuze uit meerdere schakelsystemen
meestijgen en dalen
relatief stil
verstelbaarheid
best prijzig

5 / 5

Fantastische trainer

- Tjeerd 27 november 2020

Heb deze trainer nu een maan in bezit en ben er erg blij mee. De kickr bike is op alle punten aanpasbaar en ziet er ook nog eens goed uit. Het schakelen gaat perfect en ook de virtuele cassette instel mogelijkheden zijn fantastisch. De ingebouwde climb is een mooie toegevoegde waarde maar als je lang aan het klimmen bent (bv ventoux in zwift) dan zet ik die functie meestal wel uit. Er zijn ook wel wat minpuntjes: 1) De trainer maakt wat meer geluid dan de kickr power. 2) Als je lang bent en je moet het frame in de hoogste stand zetten dan kan het frame behoorlijk hinderlijk kraken. met mijn 1.84 meter staat het frame in stand F en is er niets aan de hand. (De hoogste stand is G). Ben je langer, controleer dit dan in de winkel. 3) Rechts achter ter hoogte van het vliegwiel is een uitstulping. Als je lange voeten hebt kan die in de weg zitten. met mijn fietsschoenmaat 46 valt het nog mee maar fietsschoenen zijn meestal groter dan gewone schoenen dus controleer dit.

Plus- & minpunten

bouwkwaliteit
climb
Gemakkelijk in elkaar te zetten
instelbaarheid
schakelen en instelbaarheid virtuele versnellingen
climb functie minder prettig bij lange klim tocht
Je kan hem in de zomer niet even in de kast zetten
kraken (zie review)
stuur (is dun)

5 / 5

Fantastische en zeer realistische smart bike

- A. 11 november 2020

Super fijn dat de KICKR Bike altijd direct klaar voor gebruik is, geen gedoe meer met plaatsen en afstellen van je fiets op een trainer. Doordat de racefiets ook altijd klaar is voor een ritje buiten, fiets ik nu zowel meer binnen als buiten. Zeer realistische fietservaring, zeker door de hellingssimulatie en prachtig ontworpen shifters (vrijwel identiek aan Shimano Di2). Ik mis de tablethouder niet, het zorgt er juist voor dat de KICKR Bike een mooi strak ontwerp heeft. Het standaard meegeleverde stuur en zadel is niet heel comfortabel, maar wel redelijk eenvoudig te vervangen.

Plus- & minpunten

Altijd klaar voor gebruik
Hellingssimulatie
Mooi strak ontwerp
Shifters en schakelen net echt
Zeer realistisch fietsgevoel
Meegeleverd zadel en stuur niet erg comfortabel

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Wahoo KICKR Bike
Wahoo KICKR Bike
3.499,-
Huidige product
Tacx Neo Bike Smart T8000
Tacx Neo Bike Smart T8000
2.599,-
Stages SB20 Smart Bike
Stages SB20 Smart Bike
2.999,-
Bovenstaande producten vergelijken
Wahoo KICKR Bike Tacx Neo Bike Smart T8000 Stages SB20 Smart Bike
Wahoo KICKR Bike Tacx Neo Bike Smart T8000 Stages SB20 Smart Bike
3 reviews 9 reviews 4 reviews
Aansluitstekker EU EU EU
Type rem Motorrem Motorrem Motorrem
Maximale weerstand 2200 Watt 2200 Watt 2200 Watt
Gegevensoverdracht Bluetooth Smart / ANT+ / ANT+ FE-C Bluetooth Smart / ANT+ Bluetooth Smart / ANT+
Beschikbare software Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality / Wahoo Fitness App Tacx Desktop App / Tacx Training App / Tacx Cloud Website / Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality / Stages Power App
Netstroom nodig Nee Nee Nee
3.499,- 2.599,- 2.999,-
Huidige product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Merk Wahoo
Aansluitstekker
EU
Type rem
Motorrem
Maximale weerstand
2200 Watt
Gegevensoverdracht
Bluetooth Smart / ANT+ / ANT+ FE-C
Beschikbare software
Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality / Wahoo Fitness App
Netstroom nodig
Nee
Instelbare weerstand
Ja, via stuurschakelaar / Ja, software gestuurd
Maximaal hellingspercentage
20%
Aandrijving
Direct Drive
Connectiviteit
Interactieve trainer