Menu
Terug

Tacx Neo Bike Smart T8000

Tacx Neo Bike Smart T8000
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

Alternatief product

Wahoo KICKR Bike

Bekijk product

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De Tacx Neo Bike Smart T8000 is een smart bike voor de echte prestatierenners. Deze smart bike beschikt over een aantal unieke features zoals Dynamische Inertie, Road Feel & Gear Feel technologie en Virtual Shifting. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het fietsen op deze trainer ongekend realistisch en levendig aanvoelt.

Dynamische Inertie is de tegenhanger van het vliegwiel. In tegenstelling tot een vliegwiel compenseert Dynamische Inertie voor gewicht, snelheid en hellingshoek. Dit zorgt voor een zeer realistische weerstandsbeleving.
Road Feel en Gear Feel technologie zorgen voor een optimale simulatie van trillingen van verschillende wegoppervlaktes en van het schakelen naar andere versnellingen. Hierdoor ervaar je het ultieme gevoel van rijden over kasseien en het schakelen.
Met Virtual Shifting beschik je over virtuele versnellingen. Hiermee kun je direct overschakelen naar andere versnellingen. Het verzet is ook digitaal aanpasbaar aan de benodigde setup. Met deze features is de fietsbeleving realistischer dan ooit.

De Neo Bike Smart is daarnaast volledig stil, zeer nauwkeurig en bijzonder krachtig. De fietstrainer heeft een geïntegreerde powermeter en is zeer nauwkeurig met een afwijkingspercentage van minder dan 1 procent. Hiermee behoort deze smarttrainer tot de nauwkeurigste trainers in de markt. Met een maximaal weerstandsvermogen van 2200 Watt is deze fietstrainer ook zeer geschikt voor de krachtpatsers. Het maximale hellingspercentage van 25 procent biedt ook voldoende mogelijkheden bergop. De geometrie van de Bike Smart is gelijk aan de geometrie van race- en triatlonfietsen. Met een paar kleine aanpassingen zit jij in je vertrouwde fietspositie op de Neo Bike Smart T8000.

De interactieve ventilatoren aan de voorzijde zorgen voor een koele bries tijdens de trainingen. Met de telefoon- en tablethouder heb je continu inzicht in de belangrijkste trainingsstatistieken. Slechte weersomstandigheden zijn geen excuus meer. Met de Tacx NEO Bike Smart T8000 kun je optimaal indoor trainen.

Technologie

Tacx Desktop App
Om je trainingen te begeleiden en je conditie te kunnen verbeteren, heeft Tacx een app ontwikkeld met de Tacx training software die je van Tacx gewend bent. In de gratis functies kun je zelf trainingen aanmaken en vrij fietsen maar nog niet met Tacx films of in een virtual reality omgeving fietsen. Wel kun naast je het aanmaken van trainingen je data analyseren, heb je de beschikking over een dashboard met statistieken, kun je data exporteren naar Garmin Connect of Strava en kun je jouw vrienden volgen.

Daarnaast kun je tegen betaling gebruik maken van een bibliotheek vol met trainingsvideo’s van hoge kwaliteit. Deze optie is mogelijk voor 9,99 euro in PREMIUM en voor 13,99 euro in PREMIUM HD kwaliteit. Beschikbaar als maand- of jaarabonnement via de cloud website, of als voucher voor 90, 180 of 365 dagen via de https://tacx.com/nl/product/tacx-software/ website.

Standaard meegeleverd

• Tacx Neo Bike Smart T8000
• 2 USB laders (voorzijde)
• Tablethouder
• Ventilatoren
• 1 Maand Tacx Premium Software

Veelgestelde klantvragen

Worden er pedalen meegeleverd?
Nee, er worden geen pedalen meegeleverd. Afhankelijk van je eigen voorkeur en de schoenplaatjes die je hebt, kun je de juiste pedalen installeren.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.3 / 5
Gemiddelde uit 10 reviews
5
7 reviews
4
1 review
3
1 review
2
0 reviews
1
1 review

Foto's van klanten


Meest relevante reviews

3 / 5

Goed product maar kan nog fijn getuned worden

- Cal 28 november 2021

Fijne trainer. Heel handig ook in de zomer als je eens wat minder tijd hebt. Heel het gezin kan erop door middel van even zadel hoogte veranderen ipv heel je fiets.

Plus- & minpunten

Je carbon fiets blijft heel
Zeer fijn met meerdere mensen in het gezin
Zeer solide. Dus sprint trekken geen probleem
Geen 1 x 12 instelling mogelijk.
Gevoel van doortrappen.

5 / 5

Buitenfietservaring maar dan binnen!

- Marcel 25 mei 2021

Bouwpakket is met behulp van de meegeleverde instructies (met tekeningen) binnen no time in elkaar gezet (2 man). Dichterbij buiten fietsen kom je niet, wat een ervaring! Je vergeet dat je binnen zit. Fiets is erg stil en ook het schakelen is net echt. Écht geweldig apparaat.

Plus- & minpunten

fietspositie met handomdraai aanpassen
pedaalslag analyse voor nog efficiënter trainen
realistisch fietsplezier voor binnen
stevig
stil
verslavend :)

4 / 5

een hele investering maar wel de moeite waard.

- EAe 11 maart 2021

de fiets wordt keurig verpakt geleverd, en monteren is geen probleem. hiervoor moet je wel met zijn tweeën zijn vanwege het hoge gewicht van de fiets. Wel beide handleidingen lezen voor de tips. Fietservaring is heel realistisch, vooral met de films van de tacx app

Plus- & minpunten

gebruiksgemak
instelbaarheid
stabiliteit van de fiets
ventilator is een uitkomst

5 / 5

Top product

- Serge 9 maart 2021

Mailtje gekregen van Mantel dat er een Tacx Bike Smart in voorraad was. Volgende dag was deze al geleverd. Werkt perfect. Echt leuke ervaring dat je zelf moet schakelen en de ondergrond voelt op de fiets.

Plus- & minpunten

connectie met Tacx app en video's zijn top
snelle levering
werkt perfect
toch eventjes bezig om in elkaar te steken
zwaar

1 / 5

Erg ontevreden

- Erwin 12 januari 2021

Meteen na installatie problemen met de ventilatoren en na 3 maanden brak de v-snaar. Zitten vermoedelijk nog te veel kinderziektes in de fiets en zal nog wel even worden door ontwikkeld. Na wat online research kwam ik erachter dat ik niet de enige ben en dat de v-snaar een veel voorkomend probleem is. Heb dus best wel spijt van de aankoop.

Plus- & minpunten

Mantel bereid mee te denken
prijs kwaliteit niet in verhouding
slechte service van garmin
slechte service van neo tacx
te veel kinderziektes

Vergelijkbaar product

Vergelijkbaar product

Tacx Neo Bike Smart T8000
Tacx Neo Bike Smart T8000
2.499,-
Huidig product
Wahoo KICKR Bike
Wahoo KICKR Bike
3.039,-
Bovenstaande producten vergelijken
Tacx Neo Bike Smart T8000 Wahoo KICKR Bike
Tacx Neo Bike Smart T8000 Wahoo KICKR Bike
10 reviews 6 reviews
Aansluitstekker EU EU
Type rem Motorrem Motorrem
Maximale weerstand 2200 Watt 2200 Watt
Gegevensoverdracht Bluetooth Smart / ANT+ Bluetooth Smart / ANT+ / ANT+ FE-C
Beschikbare software Tacx Desktop App / Tacx Training App / Tacx Cloud Website / Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality / Wahoo Fitness App
Netstroom nodig Nee Nee
2.499,- 3.039,-
Huidig product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Tacx
Type rem
Motorrem
Netstroom nodig
Nee
Aandrijving
Smart Bike

Trainerspecificaties

Maximale weerstand
2200 Watt
Instelbare weerstand
Ja, via stuurschakelaar / Ja, software gestuurd
Maximaal hellingspercentage
25%

Connectiviteit

Aansluitstekker
EU
Gegevensoverdracht
Bluetooth Smart / ANT+
Beschikbare software
Tacx Desktop App / Tacx Training App / Tacx Cloud Website / Zwift / The Sufferfest / Rouvy / FulGaz / Kinomap / TrainerRoad / Bkool Indoor / Skuga / GoldenCheetah / PerfPro Studio / Velo Reality
Connectiviteit
Interactieve trainer