Menu
Terug

KMC X11SL DLC

KMC X11SL DLC
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
  • Gratis retourneren

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Met de KMC X11SL DLC Ketting heeft KMC een nieuwe stap gezet in het ontwikkelen van de ketting. Door gebruik te maken van een 'Diamond Like Coating' is KMC erin geslaagd om een ketting met een ongekende duurzaamheid te ontwikkelen. Daarnaast is er bij deze ketting al het 'overbodige' materiaal weg gehaald. Hierdoor is de ketting erg licht, zonder in te boeten op de stevigheid. Ook bieden de verschillende kleuren de mogelijkheid om de ketting passend te maken bij je fiets. Dat maakt deze ketting een must-have voor de fietser die het materiaal graag goed op orde heeft!

Technologie

Superlicht door de holle onderdelen
De KMC X11SL DLC beschikt over holle pinnen en groeven in de kettingplaatjes, waardoor dit met 243 gram een van de lichtste kettingen op de markt is. Zo neem jij geen gram teveel mee!

Ultieme duurzaamheid door de DLC-laag
KMC kettingen met een Diamond Like Coating (DLC) hebben een extreem hard oppervlak door de warmte- en oppervlaktebehandeling, in combinatie met de nikkel- en titanium-carbon-coating. Hierdoor zijn deze kettingen zeer duurzaam en zorgen ze voor minder frictie. Deze kettingen zorgen dus dat je watts bespaart, en gaan langer mee dan conventionele kettingen!

Montage

Gebruik een missing-link tang
Bij deze ketting wordt standaard een missing-link meegeleverd. Het toepassen van deze missing link maakt het heel makkelijk om de ketting te monteren maar ook ideaal als je je fiets grondig wilt poetsen. Om deze missing link te openen en sluiten heb je een missing link tang nodig, deze kun je hier vinden

Op lengte maken met kettingpons
Als je een ketting koopt, is deze altijd te lang. Dit betekent dat de ketting altijd op lengte gemaakt moet worden. Om de ketting op de juiste lengte te maken moet deze gebroken worden, hiervoor gebruik je een kettingpons. Onze kettingponsen vind je hier. Let er wel op dat je een kettingpons van het juiste aantal speed kiest.

Tips voor het monteren!
Wanneer je deze ketting monteert of demonteert is het handig om de spanning van het deel waar je de ketting breekt af te halen. Dit kan je doen door een haakje van een oude spaak te maken maar bij sommige kettingponsen zit er ook al zo’n handig haakje inbegrepen. Deze haak je tussen het deel waar je de ketting wilt aan wilt werken waardoor je lokaal de spanning van de ketting afhaalt. Een uitgebreidere instructie voor het vervangen van je ketting kun je hier lezen.

Meet regelmatig de slijtage
Met een kettingslijtagemeter kun je zien wanneer je ketting versleten is, zodat je die op tijd kunt vervangen. Deze meters kun je hier vinden.

Gebruikerstips

Hoe vaak moet ik mijn fiets poetsen? Regelmatig poetsen zorgt ervoor dat je materiaal langer mee gaat en je dus ook langer fietsplezier geniet. Hoe vaak je moet poetsen, hangt sterk af van de weersomstandigheden waarin je fietst. Fiets je door weer en wind of kom je enkel buiten wanneer de zon schijnt? Het is allemaal van invloed op de mate van slijtage en de één zal zijn fiets dan ook iets vaker schoon moeten maken als een ander. Neem daarom onderstaand schema als leidraad:

Oktober t/m maart:
• Poetsen om de 200 km
• Afspoelen na elke rit
• Ketting droog maken en oliën na elke rit
• Fiets laten drogen bij kamertemperatuur

April t/m september:
• Poetsen om de 300 km
• Afspoelen na een rit in de regen
• Ketting droog maken en oliën na poetsen of afspoelen
• Fiets laten drogen bij kamertemperatuur
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.4 / 5
Gemiddelde uit 19 reviews
5
12 reviews
4
3 reviews
3
3 reviews
2
1 review
1
0 reviews

Foto's van klanten


Meest relevante reviews

5 / 5

Top product!

- Harry 24 februari 2022

super sterke ketting, prachtige vorm en in kleur. Makkelijk te monteren en onderhoudsvrij....

Plus- & minpunten

ligt
mooi
sterk

3 / 5

tegenvaller

- Marc 1 oktober 2021

Gaat niet erg lang mee. Nu weer overgestapt op de normale KMC ketting. Deze zijn prima

Plus- & minpunten

Mooi Design
Duur
Gaat niet erg lang mee

2 / 5

Ga weer terug naar de kmc x11 el

- Kees 12 juni 2021

Verwachting valt tegen . Gaat niet echt langer mee dan de KMC x 11el

Plus- & minpunten

Ziet er mooi uit
Te duur
Valt tegen qua levensduur

3 / 5

Ziet er mooi uit, maar te duur voor de levensduur

- Marco 6 april 2021

Mooie ketting om te zien en in eerste instantie weinig mechanisch geluid. De ketting werd na iedere rit consequent gereinigd en gesmeerd. Helaas moet ik concluderen dat de levensduur niet langer is dan een standaard Shimano of KMC ketting

Plus- & minpunten

Weinig mechanisch geluid (in eerste instantie)
Ziet er strak uit
Beperkte levensduur en daardoor te duur

5 / 5

Zeer mooi en je kan er mee uitpakken

- Albert 18 januari 2021

Heel soepele ketting en ook het oog mag iets hebben